Een Post verwijderen

Je kan je eigen posts op elk gewenst moment verwijderen van X. Als je een post verwijdert, geven we je bijgewerkte content weer op X.com en in X voor iOS en X voor Android. Je kan alleen posts verwijderen die je zelf hebt geplaatst. Je kan geen posts van andere accounts in je tijdlijn verwijderen. Ontdek wat je allemaal kan doen om je X-ervaring in eigen handen te nemen.

Als je een post Repost en deze later uit je profiel wil verwijderen, kan je je repost ongedaan maken

Een Tweet verwijderen
Stap 1

Tik in het bovenste menu op je profielicoon.

Stap 2

Tik op Profiel.

Stap 3

Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.

Stap 4

Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.

Stap 5

Tik op Tweet verwijderen.

Stap 6

Tik ter bevestiging op Verwijder.

Stap 1

In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.

Stap 2

Tik in het menu op Profiel

Stap 3

Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.

Stap 4

Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.

Stap 5

Tik op Verwijder.

Stap 6

Tik ter bevestiging op Ja.

Stap 1

Ga naar je profielpagina.

Stap 2

Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.

Stap 3

Klik op het icoon

Stap 4

Klik op Tweet verwijderen.

Lees onze artikelen Aan de slag met X voor iOS en Aan de slag met X voor Android voor meer informatie over onze mobiele apps.

Meerdere posts tegelijk verwijderen

• Er is geen manier om meerdere posts in één keer te verwijderen. Je kan posts alleen handmatig en één voor één verwijderen.
  • Als je toch met een schone lei wil beginnen zonder je gebruikersnaam te verliezen, kan je dat het best doen door een nieuw X-account met een tijdelijke gebruikersnaam te maken. Vervolgens kan je de gebruikersnamen van je huidige en je nieuwe account omwisselen. Zie ons artikel over het wijzigen van je gebruikersnaam voor meer informatie.

Wat gebeurt er met posts die ik verwijder?

• Wanneer je een post verwijdert, verdwijnt deze uit je eigen account, uit de tijdlijn van accounts die jou volgen en uit de X-zoekresultaten in twitter.com, X voor iOS en X voor Android.
  • Reposts van de verwijderde post worden ook verwijderd uit twitter.com, X voor iOS en X voor Android.
  • Als een post eenmaal is verwijderd, zijn de post-content, de bijbehorende metadata en alle analytische gegevens over die post niet meer openbaar toegankelijk op X.
  • Als andere mensen de hele tekst van jouw post hebben gekopieerd en in een eigen post hebben geplakt, worden die posts niet verwijderd.
  • Ook Reposts van je verwijderde post waaraan mensen een eigen opmerking hebben toegevoegd, worden niet verwijderd.
  • posts kunnen door websites, applicaties of zoekmachines van derden in een cachegeheugen worden opgeslagen of opnieuw worden geplaatst. We kunnen geen posts verwijderen die zich niet op twitter.com of in X voor iOS of X voor Android bevinden.