Een Tweet verwijderen

Je kan je eigen Tweets op elk gewenst moment verwijderen van Twitter. Als je een Tweet verwijdert, geven we je bijgewerkte content weer op twitter.com en in Twitter voor iOS en Twitter voor Android. Je kan alleen Tweets verwijderen die je zelf hebt geplaatst. Je kan geen Tweets van andere accounts in je tijdlijn verwijderen. Ontdek wat je allemaal kan doen om je Twitter-ervaring in eigen handen te nemen.

Als je een Tweet Retweet en deze later uit je profiel wil verwijderen, kan je je Retweet ongedaan maken

Instructies bekijken voor:

Een Tweet verwijderen

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Profiel.
  3. Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.
  4. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  5. Tik op Verwijder Tweet.
  6. Tik ter bevestiging op Verwijder.

Een Tweet verwijderen

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik in het menu op Profiel
  3. Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.
  4. Tik op het icoon  boven aan de Tweet.
  5. Tik op Verwijder.
  6. Tik ter bevestiging op Ja.

Een Tweet verwijderen

1. Ga naar je profielpagina.
  2. Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.
  3. Klik op het  icoon
  4. Klik op Tweet verwijderen.

Lees onze artikelen Aan de slag met Twitter voor iOS en Aan de slag met Twitter voor Android voor meer informatie over onze mobiele apps.

Meerdere Tweets tegelijk verwijderen

• Er is geen manier om meerdere Tweets in één keer te verwijderen. Je kan Tweets alleen handmatig en één voor één verwijderen.
  • Als je toch met een schone lei wil beginnen zonder je gebruikersnaam te verliezen, kan je dat het best doen door een nieuw Twitter-account met een tijdelijke gebruikersnaam te maken. Vervolgens kan je de gebruikersnamen van je huidige en je nieuwe account omwisselen. Zie ons artikel over het wijzigen van je gebruikersnaam voor meer informatie.

Wat gebeurt er met Tweets die ik verwijder?

• Wanneer je een Tweet verwijdert, verdwijnt deze uit je eigen account, uit de tijdlijn van accounts die jou volgen en uit de Twitter-zoekresultaten in twitter.com, Twitter voor iOS en Twitter voor Android.
  • Retweets van de verwijderde Tweet worden ook verwijderd uit twitter.com, Twitter voor iOS en Twitter voor Android.
  • Als andere mensen de hele tekst van jouw Tweet hebben gekopieerd en in een eigen Tweet hebben geplakt, worden die Tweets niet verwijderd.
  • Ook Retweets van je verwijderde Tweet waaraan mensen een eigen opmerking hebben toegevoegd, worden niet verwijderd.
  • Tweets kunnen door websites, applicaties of zoekmachines van derden in een cachegeheugen worden opgeslagen of opnieuw worden geplaatst. We kunnen geen Tweets verwijderen die zich niet op twitter.com of in Twitter voor iOS of Twitter voor Android bevinden.