Twitter gebruiken via sms

Je telefoon aan een bestaand account toevoegen via internet:

Heb je al een Twitter-account en wil je sms-updates ontvangen of beginnen met het plaatsen van Tweets via sms? Lees dan hoe je je telefoon aan je account toevoegt zodat je aan de slag kan.

Belangrijk: If your phone number is attached to other accounts, only the account most recently linked to this phone number can perform SMS commands and receive SMS notifications for things like Direct Messages, new followers, Retweets, etc. Any other accounts you have associated with your phone number will not be able to edit Text notifications settings.

Registreren voor een nieuw Twitter-account via sms

1. Stuur een sms met het woord START naar je short code voor Twitter (40404 voor de VS).
  2. Je ontvangt van Twitter een antwoord met het verzoek opnieuw te antwoorden met je volledige naam om te registreren.
  3. Je ontvangt van Twitter nogmaals een bericht met een toegewezen gebruikersnaam op basis van je volledige naam.
  4. Wanneer je nu een sms stuurt, wordt deze als Tweet geplaatst.

Pro Tip: If you are unhappy with your username you can send the command SET USERNAME to change it.

Je taalinstellingen voor tweetmeldingen wijzigen:

• Twitter probeert de juiste taalinstellingen te configureren voor tweetmeldingen via sms. Je kan de taal altijd wijzigen en instellen op een van de onderstaande opties:
  • Arabisch (ar), Deens (da), Duits (de), Spaans (es), Farsi (fa), Fins (fi), Filipijns (fil), Frans (fr), Hebreeuws (he), Indonesisch (id), Italiaans (it), Koreaans (ko), Maleis (msa), Nederlands (nl), Noors (no), Portugees (pt), Pools (pl), Russisch (ru), Zweeds (sv), Turks (tr), Urdu (ur) en Chinees (zh-cn).
  • Je kan de taalinstellingen voor je tweetmeldingen wijzigen door de opdracht STELIN TAAL [taal] te sturen naar je short code voor Twitter. Als je bijvoorbeeld de taal wil wijzigen in Koreaans, sms je: STELIN TAAL KOREAANS.

Pro Tip: You can also use the SET LANG command with your language's two or three digit code. For example, SET LANG AR, will update your language settings to Arabic. Also, you can text SET LANG on its own and Twitter will text you the entire list of supported languages.

Aan de slag gaan met je via sms gemaakte account op internet

Als je via je telefoon lid wordt van Twitter, worden al je updates verzameld op internet. Wanneer je je internetaccount wil activeren, hoef je alleen een e-mailadres en een wachtwoord op te geven. Hiermee kan je je profiel voltooien en inloggen.

1. Ga naar https://twitter.com/login.
  2. Klik op de link Je account activeren naast Maak je al gebruik van Twitter via sms?
  3. Vul je telefoonnummer in wanneer daarom wordt gevraagd.
  4. Twitter stuurt een verificatiecode naar je telefoon. Vul de code uit de sms in.
  5. Je wordt vervolgens gevraagd een account te maken door je e-mailadres, een wachtwoord en een naam voor je account in te vullen. Je gebruikersnaam is al ingevuld. Deze is al gemaakt tijdens je registratie via sms.
  6. Klik op Mijn account aanmaken en je kan aan de slag! Twitter laat zien hoe je bepaalde vrienden kan zoeken die je wellicht al kent op Twitter. Vervolgens kom je op je startpagina terecht. Op deze pagina kan je je profielpagina aanpassen.

Opmerking: Heb je per ongeluk een extra mobiel account gemaakt? Ontdek wat je kan doen als je e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam als in gebruik is.

Tweets plaatsen via sms

1. Zorg ervoor dat je telefoon via een van de bovenstaande methoden aan je Twitter-account is gekoppeld.
  2. Zoek je short code voor Twitter. Als je land niet wordt weergegeven in de lijst, wordt je locatie of je mobiele provider mogelijk nog niet ondersteund. Wij proberen de ondersteuning elke dag uit te breiden.
  3. Wanneer je telefoon is toegevoegd, stuur je een sms met je Tweet naar de short code.
  4. Dat is alles. Je sms wordt als Tweet in je Twitter-profiel geplaatst.
  5. Je kan controleren of je bericht in je Twitter-profiel is geplaatst door op internet in te loggen en op je profiel te klikken. Je Tweet wordt daar weergegeven.
  6. Gebruik de volgende speciale sms-opdrachten voor Twitter om nog meer acties uit te voeren vanuit je Twitter-account.

Belangrijk: Message and data rates may apply.