Twitter gebruiken via sms

Je telefoon aan een bestaand account toevoegen via internet:

Heb je al een Twitter-account en wil je sms-updates ontvangen of beginnen met het plaatsen van Tweets via sms? Lees dan hoe je je telefoon aan je account toevoegt, zodat je aan de slag kan.

Belangrijk: Als je telefoonnummer aan andere accounts is gekoppeld, kan alleen het account dat het meest recent aan dit telefoonnummer is gekoppeld sms-opdrachten uitvoeren en sms-meldingen ontvangen voor bijvoorbeeld privéberichten, nieuwe volgers, Retweets, enz. Andere accounts die je aan je telefoonnummer hebt gekoppeld, kunnen geen instellingen voor sms-meldingen bewerken.

Je taalinstellingen voor Tweetmeldingen wijzigen:

• Twitter probeert de juiste taalinstellingen te configureren voor tweetmeldingen via sms. Je kan de taal altijd wijzigen en instellen op een van de onderstaande opties:
  • Arabisch (ar), Deens (da), Duits (de), Spaans (es), Farsi (fa), Fins (fi), Filipijns (fil), Frans (fr), Hebreeuws (he), Indonesisch (id), Italiaans (it), Koreaans (ko), Maleis (msa), Nederlands (nl), Noors (no), Portugees (pt), Pools (pl), Russisch (ru), Zweeds (sv), Turks (tr), Urdu (ur) en Chinees (zh-cn).
  • Je kan de taalinstellingen voor je tweetmeldingen wijzigen door de opdracht STELIN TAAL [taal] te sturen naar je short code voor Twitter. Als je bijvoorbeeld de taal wil wijzigen in Koreaans, sms je: STELIN TAAL KOREAANS.

Pro Tip: De opdracht STELIN TAAL kan ook samen met de uit twee of drie letters bestaande code van je taal worden gebruikt. Bijvoorbeeld: met STELIN TAAL AR worden de taalinstellingen gewijzigd in Arabisch. Je kan ook alleen STELIN TAAL sturen. Je ontvangt vervolgens van Twitter de volledige lijst met ondersteunde talen.

Aan de slag gaan met je via sms gemaakte account op internet

Als je via je telefoon lid wordt van Twitter, worden al je updates verzameld op internet. Wanneer je je internetaccount wil activeren, hoef je alleen een e-mailadres en een wachtwoord op te geven. Hiermee kan je je profiel voltooien en inloggen.

1. Ga naar https://twitter.com/login.
  2. Klik op de link Je account activeren naast Maak je al gebruik van Twitter via sms?
  3. Vul je telefoonnummer in wanneer daarom wordt gevraagd.
  4. Twitter stuurt een verificatiecode naar je telefoon. Vul de code uit de sms in.
  5. Je wordt vervolgens gevraagd een account te maken door je e-mailadres, een wachtwoord en een naam voor je account in te vullen. Je gebruikersnaam is al ingevuld. Deze is al gemaakt tijdens je registratie via sms.
  6. Klik op Mijn account aanmaken en je kan aan de slag! Twitter laat zien hoe je bepaalde vrienden kan zoeken die je wellicht al kent op Twitter. Vervolgens kom je op je startpagina terecht. Op deze pagina kan je je profielpagina aanpassen.

Opmerking: Heb je per ongeluk een extra mobiel account gemaakt? Ontdek wat je kan doen als je e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam als in gebruik is.

Tweets plaatsen via sms

1. Controleer eerst of je telefoon is gekoppeld aan je Twitter-account.
  2. Zoek je short code voor Twitter. Als jouw land niet in de lijst staat, wordt jouw locatie of mobiele provider mogelijk nog niet ondersteund. Wij proberen de ondersteuning elke dag uit te breiden.
  3. Wanneer je telefoon is toegevoegd, stuur je een sms met je Tweet naar de short code.
  4. Dat is alles. Je sms wordt als Tweet in je Twitter-profiel geplaatst.
  5. Je kan controleren of je bericht in je Twitter-profiel is geplaatst door op internet in te loggen en op je profiel te klikken. Je Tweet wordt daar weergegeven.
  6. Gebruik de volgende speciale sms-opdrachten voor Twitter om nog meer acties uit te voeren vanuit je Twitter-account.

Belangrijk: Er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor berichten en gegevensoverdracht.