Accounts op X blokkeren

Met de functionaliteit Blokkeren kan je zelf bepalen hoe je communiceert met andere accounts op X. Hiermee kunnen mensen voorkomen dat specifieke accounts contact met hen opnemen, hun posts bekijken en hen volgen.

Opmerking: Bekijk onze geavanceerde opties voor blokkeren voor meer informatie over deze functionaliteit.

Belangrijke informatie over blokkeren:

• Accounts die je hebt geblokkeerd, kunnen jou niet volgen en jij kan geen accounts volgen die je hebt geblokkeerd.
  • Als je een account blokkeert dat jij momenteel volgt, ontvolg je daarmee dat account (en ontvolgen zij jou). Als je besluit dat account te deblokkeren, moet je het opnieuw volgen.
  • Geblokkeerde accounts ontvangen geen melding om hen te waarschuwen dat hun account is geblokkeerd. Als een geblokkeerd account echter het profiel bezoekt van een account dat hen heeft geblokkeerd, zien ze wel dat ze zijn geblokkeerd (in tegenstelling tot bij negeren, dat onzichtbaar is voor genegeerde accounts).
  • Als je een account hebt geblokkeerd, kunnen zij jou nog steeds rapporteren. Posts waarin je dat account vermeldt, zijn zichtbaar voor het account en kunnen worden meegestuurd als ze jou rapporteren.
  • Je ontvangt geen meldingen van accounts die je blokkeert of accounts die jij niet volgt en die jou vermelden in gesprekken die zijn gestart door accounts die jij blokkeert. Je ziet wel meldingen van accounts die je volgt wanneer ze jou vermelden in een gesprek dat is gestart door een account dat jij blokkeert. Als je al jouw vermeldingen wil zien, kan je zoeken op je gebruikersnaam.

Dit is wat geblokkeerde accounts niet meer kunnen:

• jou volgen;
  • je posts bekijken als ze zijn ingelogd bij X (tenzij ze jou rapporteren en jij posts hebt geplaatst waarin je hen vermeldt);
  • jouw posts opzoeken met zoekopdrachten wanneer ze zijn ingelogd bij X;
  • privéberichten aan jou sturen;
  • jouw lijsten met wie jij volgt of wie jou volgen, je vind-ik-leuks of andere lijsten bekijken wanneer ze zijn ingelogd bij X;
  • een Moment bekijken dat jij hebt gemaakt wanneer ze zijn ingelogd bij X;
  • je X-account toevoegen aan hun lijsten;
  • jou taggen in een foto.

posts van geblokkeerde accounts worden niet weergegeven in je tijdlijn. Hou er echter rekening mee dat je mogelijk wel posts of meldingen in je tijdlijn ziet voor:

1. posts van anderen die jij volgt en waarin accounts die je hebt geblokkeerd worden vermeld.
  2. posts waarin jij wordt vermeld samen met een account dat je hebt geblokkeerd.
Een Twitter-account blokkeren
Iemand blokkeren vanuit een Tweet
Stap 1

Tik op het icoon  bovenaan een Tweet van het account dat je wil blokkeren.

Stap 2

Tik op Blokkeren en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeren.

Iemand blokkeren vanuit een profiel
Stap 1

Ga naar de profielpagina van het account dat je wil blokkeren.

Stap 2

Tik op het icoon voor het menu buiten het scherm

Stap 3

Tik op Blokkeren en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeren.

Iemand blokkeren vanuit een Tweet
Stap 1

Tik op het icoon  bovenaan een Tweet van het account dat je wil blokkeren.

Stap 2

Tik op Blokkeren en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeren.

Iemand blokkeren vanuit een profiel
Stap 1

Ga naar de profielpagina van het account dat je wil blokkeren.

Stap 2

Tik op het icoon voor het menu buiten het scherm

Stap 3

Tik op Blokkeren en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeren.

Iemand blokkeren vanuit een Tweet
Stap 1

Klik op het icoon  bovenaan een Tweet van het account dat je wil blokkeren.

Stap 2

Klik op Blokkeren en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeren.

Iemand blokkeren vanuit een profiel
Stap 1

Ga naar de profielpagina van het account dat je wil blokkeren.

Stap 2

Klik op het icoon meer op zijn of haar profielpagina.

Stap 3

Selecteer Blokkeren in het menu.

Stap 4

Klik ter bevestiging op Blokkeren.

Hoe kan ik zien of ik iemand heb geblokkeerd?

Wanneer je het profiel van een geblokkeerd account bezoekt, is de knop Volgen vervangen door de knop Geblokkeerd.

De posts van een geblokkeerd account zijn verborgen wanneer je hun profiel bezoekt. Je kan de posts van dat account echter wel zien door op de knop Ja, profiel bekijken te klikken.

Een X-account deblokkeren:

1. Ga naar de profielpagina van het geblokkeerde account op X.
  2. Klik of tik op de knop Geblokkeerd
  3. Bevestig dat je het account wil deblokkeren. Selecteer Deblokkeer in X voor iOS of Ja in X voor Android.

Meer hulpbronnen

Het blokkeren van andere accounts is misschien niet altijd de beste oplossing. Het kan te ver gaan, of juist niet ver genoeg om je beleving op X te verbeteren. Er is een uitgebreide lijst met acties die je kan ondernemen om je ervaring op X te verbeteren.

Daarnaast verwijzen we je graag naar onze artikelen over hoe je je eigen veiligheid waarborgt en controle houdt over je ervaring op X, en naar ons artikel over betrouwbare hulpbronnen voor een lijst van partners met wie we samenwerken om mensen overal ter wereld te beschermen.