Accounts op Twitter blokkeren

Met de functionaliteit Blokkeren kan je zelf bepalen hoe je communiceert met andere accounts op Twitter. Hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld voorkomen dat specifieke accounts contact met hen opnemen, hun Tweets bekijken en hen volgen.

Opmerking: In ons artikel Geavanceerde opties voor blokkeren vind je meer informatie over deze functionaliteit.

Belangrijke informatie over blokkeren:

  • Accounts die je hebt geblokkeerd, kunnen jou niet volgen en jij kan geen accounts volgen die je hebt geblokkeerd.
  • Als je een account blokkeert dat jij momenteel volgt, ontvolg je daarmee dat account (en ontvolgen zij jou). Als je besluit dat account te deblokkeren, moet je het opnieuw volgen.
  • Geblokkeerde accounts ontvangen geen melding om hen te waarschuwen dat hun account is geblokkeerd. Als een geblokkeerd account echter het profiel bezoekt van een account dat hen heeft geblokkeerd, zien ze wel dat ze zijn geblokkeerd (in tegenstelling tot bij negeren, dat onzichtbaar is voor genegeerde accounts).
  • Als je een account hebt geblokkeerd, kunnen zij jou nog steeds rapporteren. Tweets waarin je dat account vermeldt, zijn zichtbaar voor het account en kunnen worden meegestuurd als ze jou rapporteren.
  • Je ontvangt geen meldingen van accounts die je blokkeert of accounts die jij niet volgt en die jou vermelden in gesprekken die zijn gestart door accounts die jij blokkeert. Je ziet wel meldingen van accounts die je volgt wanneer ze jou vermelden in een gesprek dat is gestart door een account dat jij blokkeert. Als je al jouw vermeldingen wil zien, kan je zoeken op je gebruikersnaam.

 

Belangrijk: Blocking only works if the account you’ve blocked is logged in on Twitter. For example, if the account you’ve blocked isn't logged in or is accessing Twitter content via a third party, they may be able to see your public Tweets. Please keep this in mind when you choose to share content on Twitter.

Dit is wat geblokkeerde accounts niet meer kunnen:

  • jou volgen;
  • je Tweets bekijken als ze zijn ingelogd bij Twitter (tenzij ze jou rapporteren en jij Tweets hebt geplaatst waarin je hen vermeldt);
  • jouw Tweets opzoeken met zoekopdrachten wanneer ze zijn ingelogd bij Twitter;
  • privéberichten aan jou sturen;
  • jouw lijsten met wie jij volgt of wie jou volgen, je vind-ik-leuks of andere lijsten bekijken wanneer ze zijn ingelogd bij Twitter;
  • een Moment bekijken dat jij hebt gemaakt wanneer ze zijn ingelogd bij Twitter;
  • je Twitter-account toevoegen aan hun lijsten;
  • jou taggen in een foto.

Tweets van geblokkeerde accounts worden niet weergegeven in je tijdlijn. Hou er echter rekening mee dat je mogelijk wel Tweets of meldingen in je tijdlijn ziet voor:

  1. Tweets van anderen die jij volgt en waarin accounts die je hebt geblokkeerd worden vermeld.
  2. Tweets waarin jij wordt vermeld samen met een account dat je hebt geblokkeerd.
Instructies bekijken voor:

Een Twitter-account blokkeren

Iemand blokkeren vanuit een Tweet

  1. Tik op het icoon  bovenaan een Tweet van het account dat je wil blokkeren.
  2. Tik op Blokkeer en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeer.

Iemand blokkeren vanuit een profiel

  1. Ga naar de profielpagina van het account dat je wil blokkeren.
  2. Tik op het tandwielicoon 
  3. Tik op Blokkeer en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeer.

Een Twitter-account blokkeren

Iemand blokkeren vanuit een Tweet

  1. Tik op het icoon  bovenaan een Tweet van het account dat je wil blokkeren.
  2. Tik op Blokkeren en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeren.

Iemand blokkeren vanuit een profiel

  1. Ga naar de profielpagina van het account dat je wil blokkeren.
  2. Tik op het icoon voor het menu buiten het scherm  .
  3. Tik op Blokkeren en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeren.

Een Twitter-account blokkeren

Iemand blokkeren vanuit een Tweet

  1. Klik op het icoon  bovenaan een Tweet van het account dat je wil blokkeren.
  2. Klik op Blokkeren en selecteer vervolgens ter bevestiging Blokkeren.

Iemand blokkeren vanuit een profiel

  1. Ga naar de profielpagina van het account dat je wil blokkeren.
  2. Klik op het icoon meer  op zijn of haar profielpagina.
  3. Selecteer Blokkeren in het menu.
  4. Klik ter bevestiging op Blokkeren.

Hoe kan ik zien of ik iemand heb geblokkeerd?

Wanneer je het profiel van een geblokkeerd account bezoekt, is de knop Volgen vervangen door de knop Geblokkeerd.

De Tweets van een geblokkeerd account zijn verborgen wanneer je hun profiel bezoekt. Je kan de Tweets van dat account echter wel zien door op de knop Ja, profiel bekijken te klikken.

Een Twitter-account deblokkeren:

  1. Ga naar de profielpagina van het geblokkeerde account op Twitter.
  2. Klik of tik op de knop Geblokkeerd
  3. Bevestig dat je het account wil deblokkeren. Selecteer Deblokkeer in Twitter voor iOS of Ja in Twitter voor Android.

Meer hulpbronnen

Het blokkeren van andere accounts is misschien niet altijd de beste oplossing. Het kan te ver gaan, of juist niet ver genoeg om je beleving op Twitter te verbeteren. Er is een uitgebreide lijst met acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.

Daarnaast verwijzen we je graag naar onze artikelen over hoe je je eigen veiligheid waarborgt en controle houdt over je ervaring op Twitter, en naar ons artikel over betrouwbare hulpbronnen voor een lijst van partners met wie we samenwerken om gebruikers overal ter wereld te beschermen.

Dit artikel delen of als bladwijzer instellen

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback. We zijn blij dat we je konden helpen!

Bedankt voor je feedback. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback. Dankzij jouw opmerkingen kunnen we onze artikelen verbeteren.