Geavanceerde opties voor negeren gebruiken

Opties voor het negeren van woorden en hashtags

Zie je content in posts die je liever wil vermijden? We geven je de optie om posts te negeren die specifieke woorden, zinnen, gebruikersnamen, emoji's of hashtags bevatten. Hierdoor worden deze posts verwijderd uit je tabblad Meldingen, pushmeldingen, sms, e-mailmeldingen, tijdlijn van je startpagina en uit antwoorden op posts.

Opmerking: Woorden en hashtags negeren heeft alleen betrekking op je meldingen en tijdlijn van je startpagina. Je ziet deze posts nog steeds in je zoekresultaten. Meldingen voor genegeerde woorden en hashtags worden toegepast op antwoorden en vermeldingen, inclusief alle interacties met die antwoorden en vermeldingen: vind-ik-leuks, Reposts, extra antwoorden en geciteerde posts.

Je hebt er mogelijk voor gekozen dat je mobiele meldingen ontvangt wanneer een account dat jij volgt iets post. Als dat het geval is, worden woorden en hashtags niet genegeerd voor deze meldingen. Je blijft die mobiele meldingen van deze accounts ontvangen ook al bevatten hun post(s) woorden of hashtags die je hebt genegeerd.

Woorden, zinnen, gebruikersnamen, emoji's en hashtags negeren:

1. Negeren is niet hoofdlettergevoelig. Bijvoorbeeld:
    • als je 'KATTEN' aan je negeerlijst toevoegt, worden alle vermeldingen van 'katten' in je meldingen genegeerd.
  2. Je mag bij het negeren leestekens aan een woord of zin toevoegen. Leestekens aan het eind van een woord of zin zijn niet nodig.
  3. Als je een woord negeert, worden zowel het woord als de hashtag genegeerd. Bijvoorbeeld:
    • als je 'eenhoorn' negeert, worden zowel 'eenhoorn' als '#eenhoorn' in je meldingen genegeerd.
  4. Als je post-meldingen, posts op de tijdlijn van je startpagina of antwoorden op posts die een bepaald account vermelden, wil negeren, moet je het @-teken voor de naam zetten. Zo negeer je postmeldingen voor vermeldingen van dat account, maar negeer je het account zelf niet.
  5. Je kan woorden, zinnen, gebruikersnamen, emoji's en hashtags tot de maximale tekenlimiet negeren.
  6. Negeren is mogelijk in alle door X ondersteunde talen.
  7. Negeren wordt standaard ingesteld op de periode Altijd. Instructies over hoe je de periode voor het negeren kan aanpassen voor ondersteunde apparaten vind je hieronder.
  8. Je kan een lijst met genegeerde woorden bekijken (en het negeren ongedaan maken) in je instellingen.
  9. Aanbevelingen die je per e-mail of via X ontvangt, gaan niet over content waarin je genegeerde woorden en hashtags voorkomen.

Opmerking: als je eerder woorden hebt toegevoegd aan je negeerlijst toen de functionaliteit alleen van toepassing was op meldingen, worden de volgende standaardinstellingen voor negeren ingeschakeld: Alleen meldingen; Van iedereen; Voor altijd. Je kan bestaande negeerinstellingen altijd wijzigen. Zie de instructies hieronder.

Woorden en hashtags negeren
Stap 1

Ga naar je tabblad Meldingen

Stap 2

Tik op het tandwielicoon

Stap 3

Tik op Genegeerd en tik vervolgens op Genegeerde woorden.

Stap 4

Tik op Voeg toe.

Stap 5

Typ het woord of de hashtag die je wil negeren. Er kan maar één woord of hashtag tegelijk worden toegevoegd.

Stap 6

Selecteer of dit moet worden ingeschakeld in de Startpaginatijdlijn, in Meldingen of in beide.

Stap 7

Selecteer de optie Van iedereen of Van personen die je niet volgt (alleen voor ingeschakelde meldingen).

Stap 8

Tik op Voor hoelang? en kies tussen Altijd, 24 uur, 7 dagen of 30 dagen.

Stap 9

Tik op Opslaan.

Stap 10

Naast alle ingevoerde woorden en hashtags wordt de aangegeven periode voor het negeren weergegeven.

Stap 11

Tik op Gereed om af te sluiten.

Stap 1

Ga naar je tabblad Meldingen

Stap 2

Tik op het tandwielicoon

Stap 3

Tik op Genegeerde woorden.

Stap 4

Tik op het plus-icoon

Stap 5

Typ het woord of de hashtag die je wil negeren. Er kan maar één woord of hashtag tegelijk worden toegevoegd.

Stap 6

Selecteer of dit moet worden ingeschakeld in de Startpaginatijdlijn, in Meldingen of in beide.

Stap 7

Selecteer of het gaat om Iedereen of Van mensen die jij niet volgt (alleen voor ingeschakelde meldingen tik je op Meldingen om aan te passen).

Stap 8

Tik op Hoelang? en kies tussen Altijd, 24 uur, 7 dagen of 30 dagen.

Stap 9

Tik op Opslaan.

Stap 10

Naast alle ingevoerde woorden en hashtags worden het icoon genegeerd en de periode voor het negeren weergegeven.

Stap 1

Klik in het navigatiemenu aan de zijkant op Meer en klik dan op Instellingen en privacy.

Stap 2

Klik op het tabblad Privacy en veiligheid en daarna op Negeren en blokkeren.

Stap 3

Klik op Genegeerde woorden.

Stap 4

Klik op het icoon plus

Stap 5

Typ het woord of de hashtag die je wil negeren. Er kan maar één woord of hashtag tegelijk worden toegevoegd.

Stap 6

Selecteer de Startpaginatijdlijn als je het woord of de zin in de tijdlijn van je startpagina wil negeren.

Stap 7

Selecteer Meldingen als je het woord of de woordgroep in jouw meldingen wil negeren.

Stap 8

Selecteer Van iedereen of Van personen die je niet volgt.

Stap 9

Kies onder Timing negeren tussen Altijd, 24 uur, 7 dagen en 30 dagen.

Stap 10

Klik op Opslaan.

Woorden en hashtags bewerken of niet meer negeren
Stap 1

Ga naar je tabblad Meldingen

Stap 2

Tik op het tandwielicoon

Stap 3

Tik op Genegeerd en tik vervolgens op Genegeerde woorden.

Stap 4

Tik op het woord of de hashtag die je wil bewerken of niet meer wil negeren.

Stap 5

Wijzig de selecties in Negeren van of Timing negeren en tik op Opslaan.

Stap 6

Om een woord niet meer te negeren tik je op Verwijder woord en tik je op Verwijder woord om te bevestigen.

Stap 7

Tik op Gereed om af te sluiten.

Stap 1

Ga naar je tabblad Meldingen

Stap 2

Tik op het tandwielicoon

Stap 3

Tik op Genegeerde woorden.

Stap 4

Tik op het woord of de hashtag die je wil bewerken of niet meer wil negeren.

Stap 5

Wijzig de selecties in Negeren van of Negeertijd verlengen en tik op Bewaar.

Stap 6

Om een woord of hashtag niet meer te negeren, tik je op Woord verwijderen en tik je op Ja, ik weet het zeker om te bevestigen.

Stap 1

Klik in het navigatiemenu aan de zijkant op Meer en klik dan op Instellingen en privacy.

Stap 2

Klik op het tabblad Privacy en veiligheid en daarna op Negeren en blokkeren.

Stap 3

Klik op Genegeerde woorden.

Stap 4

Tik op het woord of de hashtag die je wil bewerken of niet meer wil negeren.

Stap 5

Wijzig de selecties in Negeren van of Negeertijd verlengen en klik op Opslaan.

Stap 6

Om het woord of de hashtag niet meer te negeren, klik je op de knop genegeerd

Meldingen voor een gesprek negeren

Als je van een bepaald gesprek geen meldingen meer wil ontvangen, kan je ervoor kiezen om het gesprek op negeren in te stellen. Wanneer je een gesprek negeert, ontvang je geen nieuwe meldingen meer over dat gesprek. Je ziet echter wel nog posts van dat gesprek op je tijdlijn en wanneer je op de oorspronkelijke post klikt.

Een gesprek negeren via X.com of vanuit je X-app voor iOS of Android:

1. Ga naar de detailpagina van een post of een antwoord in het gesprek dat je wil negeren.
  2. Klik of tik op het icoon Meer
  3. Klik of tik op Dit gesprek negeren
  4. Klik of tik erop om te bevestigen.