Geavanceerde opties voor blokkeren gebruiken

Met Twitter kan je gemakkelijk je lijst met geblokkeerde accounts bekijken en beheren. Je kan je lijst met geblokkeerde accounts bekijken via twitter.com en de Twitter-apps voor iOS en Android. Bovendien vind je de volgende geavanceerde opties in je instellingen voor geblokkeerde accounts op twitter.com:

• de mogelijkheid om je lijst met geblokkeerde accounts te exporteren zodat je deze met een andere persoon kan delen;
  • de mogelijkheid om de lijst met geblokkeerde accounts van iemand anders te importeren; en
  • de mogelijkheid om je lijst met geïmporteerde geblokkeerde accounts en je volledige lijst met geblokkeerde accounts apart te beheren.

Je lijst met geblokkeerde accounts delen met anderen

Als je je lijst met geblokkeerde accounts exporteert, kan je deze delen met anderen als zij dezelfde accounts willen blokkeren.

Je lijst met geblokkeerde accounts exporteren:

• Ga naar je instellingen voor geblokkeerde accounts op twitter.com.
  • Klik bovenaan je lijst met geblokkeerde accounts op Alles om de volledige lijst te exporteren. Klik op Geïmporteerd om de lijst(en) met geblokkeerde accounts die je hebt geïmporteerd te exporteren.
  • Klik op het vervolgkeuzemenu Geavanceerde opties.
  • Selecteer Je lijst exporteren.
  • Bevestig welke accounts je wil exporteren.
  • Klik op Exporteren. Er wordt een CSV-bestand naar je computer gedownload. Dit bestand kan je delen met andere Twitter-gebruikers. Als je lijst met geblokkeerde accounts meer dan 5000 accounts bevat, wordt hij opgesplitst in meerdere bestanden.

Opmerking: Het exportbestand bevat een id voor elk account in de lijst. Het bevat geen andere informatie over de accounts in de lijst.

Een lijst met geblokkeerde accounts van iemand anders importeren

Door een lijst met geblokkeerde accounts van iemand anders te importeren, kan je dezelfde accounts blokkeren.

Een lijst met geblokkeerde accounts importeren:

1. Controleer of het bestand dat met je is gedeeld een CSV-bestand is en sla het op je computer op.
  2. Ga naar je instellingen voor geblokkeerde accounts op twitter.com.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu Geavanceerde opties.
  4. Selecteer Een lijst importeren.
  5. Klik in de pop-up op Voeg een bestand bij om te uploaden en selecteer het CSV-bestand. Klik op Openen om de lijst te importeren.
  6. De bestandsnaam wordt weergegeven als het bestand is geïmporteerd.
  7. Klik op Voorbeeld. De lijst met geblokkeerde accounts wordt weergegeven. Je kan het selectievakje uitschakelen voor accounts die je niet wil blokkeren (accounts die je volgt, zijn automatisch niet geselecteerd).
  8. Klik ter bevestiging op Blokkeren.
  9. De geïmporteerde accounts worden toegevoegd aan je lijst met geblokkeerde accounts.
Instructies bekijken voor:

Je lijst met geblokkeerde accounts beheren

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Privacy en veiligheid.
  4. Ga naar Veiligheid en tik op Geblokkeerde accounts.
  5. Je kan accounts deblokkeren door op het icoon geblokkeerd te klikken of door naar het profiel van het account te gaan en op de profielfoto te tikken.
  6. Als je eerder een lijst met geblokkeerde accounts hebt geïmporteerd, kan je op Alles of Geïmporteerd tikken.

Je lijst met geblokkeerde accounts beheren

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Privacy en veiligheid.
  4. Ga naar Veiligheid en tik op Geblokkeerde accounts.
  5. Je kan accounts deblokkeren door op het icoon geblokkeerd te klikken of door naar het profiel van het account te gaan en op de profielfoto te tikken.
  6. Als je eerder een lijst met geblokkeerde accounts hebt geïmporteerd, kan je op Alles of Geïmporteerd tikken.

Je lijst met geblokkeerde accounts beheren

Bovenaan je lijst met geblokkeerde accounts zie je de opties Alles of Geïmporteerd.

• Klik op Alles om alle accounts te zien die momenteel zijn geblokkeerd.
  • Klik op Geïmporteerd om de accounts te zien die je hebt geblokkeerd nadat je de lijst van een andere gebruiker hebt geïmporteerd.
  • Je kan gebruikers deblokkeren door op de knop Geblokkeerd te klikken naast het account dat je wil deblokkeren (de naam van de knop verandert in Deblokkeren als je er met de muis overheen beweegt).

Opmerking: Lees ons artikel Accounts op Twitter blokkeren voor meer informatie.