Twitter voor websites — informatie over advertenties en privacy

Wat is Twitter voor websites?

Twitter voor websites is een pakket van producten waarmee website-uitgevers content van Twitter in hun sites kunnen integreren. Dit gaat om ingesloten Tweets, ingesloten tijdlijnen, tweetknoppen en volgknoppen.

Welke informatie verzamelt Twitter via Twitter voor websites en hoe wordt die informatie gebruikt?

Wanneer je Twitter-content of Twitter-producten bekijkt die met behulp van Twitter voor websites in andere websites geïntegreerd zijn, kan Twitter informatie ontvangen, zoals de webpagina die je bezocht, je IP-adres, browsertype, besturingssysteem en cookiegegevens. Deze informatie helpt ons om onze producten en diensten te verbeteren, zoals gepersonaliseerde suggesties en persoonlijke advertenties. Meer informatie over de informatie die we ontvangen en hoe we deze gebruiken vind je in ons privacybeleid en cookiegebruik.

Wat zijn mijn privacyopties?

Om je privacy te beschermen, koppelen we de navigatiegeschiedenis die via Twitter voor websites verzamelen, nooit aan je naam, e-mailadres, telefoonnummer of Twitter-gebruikersnaam en verwijderen, verbergen of anonimiseren we die na uiterlijk 30 dagen, zoals beschreven in ons privacybeleid. We slaan deze navigatiegeschiedenis niet op voor websites die zich voor deze gegevensverzameling hebben afgemeld, zoals hieronder beschreven, of voor bepaalde domeinen, zoals .mil en .gov. Ook geven we jou en de uitgevers van de websites die je bezoekt, de keuze of Twitter deze gegevens moet bewaren en hoe deze worden gebruikt.

Jouw privacyopties

Opmerking: Controleer of je bent ingelogd als je de internetinstellingen voor je Twitter-account wil bekijken of wijzigen. Het wijzigen van Twitter-instellingen in je webbrowser zonder dat je bent ingelogd, is alleen van invloed op gedrag in die browser zolang je niet bij Twitter bent ingelogd. Meer informatie over hoe je toegang krijgt tot je instellingen voor personalisatie en gegevens, ook in je mobiele app van Twitter.

• Om te bepalen of Twitter informatie bewaart over andere websites waar je Twitter-content hebt gezien, wijzig je de instelling voor Bijhouden waar je Twitter-inhoud online ziet in je instellingen voor Personalisatie en gegevens. Als je deze instelling hebt uitgeschakeld of in de EER of Zwitserland woont, zal Twitter deze webpaginabezoeken niet opslaan of gebruiken om je ervaring in de toekomst te verbeteren. Als we je navigatiegeschiedenis eerder hebben opgeslagen, is het mogelijk dat je ervaring verder gepersonaliseerd wordt op basis van informatie uit die geschiedenis.
  • Als je niet wil dat op Twitter en daarbuiten op interesse gebaseerde advertenties door Twitter worden weergegeven, zijn er verschillende manieren om deze functionaliteit uit te schakelen:
    • Ga met behulp van je Twitter-instellingen naar de instellingen voor Personalisatie en gegevens en wijzig de instelling Advertenties personaliseren.
    • Op internet kan je naar de keuzetool voor consumenten van de Digital Advertising Alliance gaan op optout.aboutads.info om je in je huidige browser af te melden voor de weergave van advertenties van Twitter op basis van interesses.
  • Als je niet wil dat Twitter in Twitter voor iOS op je huidige mobiele apparaat op interesses gebaseerde advertenties weergeeft, moet je in de instellingen van je iOS-telefoon de instelling 'Beperk reclametracking' inschakelen.
  • Als je niet wil dat Twitter in Twitter voor Android op je huidige mobiele apparaat op interesses gebaseerde advertenties weergeeft, moet je in de instellingen van je Android-telefoon de instelling 'Afmelden voor het personaliseren van advertenties' inschakelen.
  • Om personalisatie voor meerdere apparaten te bepalen, ga je naar je instellingen voor Personalisatie en gegevens en wijzig je de instelling Personaliseren voor al je apparaten. Zo bepaal je of we jouw account mogen koppelen aan andere browsers of apparaten dan die jij gebruikt om bij Twitter in te loggen (of als je bent uitgelogd, of we de browser of het apparaat dat je nu gebruikt, mogen koppelen aan andere browsers of apparaten).

Opties voor website-uitgevers

Naast de hierboven beschreven gebruikersopties bieden we website-uitgevers opties voor het verzamelen van gegevens door Twitter via producten van Twitter voor websites die in hun sites geïntegreerd zijn. Meer informatie.