Gevoelige media rapporteren

Als je media tegenkomt in posts waarvan je denkt dat ze volgens het mediabeleid van X als gevoelig zouden moeten worden behandeld, kan je ze rapporteren via het proces hieronder.

Media in Tweets rapporteren
  1. Ga op X.com of in de X-app voor iOS of Android naar de post die je wil rapporteren.
  2. Klik of tik op het icoon
  3. Selecteer post rapporteren.
  4. Selecteer De post bevat een gevoelige afbeelding.
  5. Vervolgens ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op X te verbeteren.

Als je iets ziet wat je niet bevalt en X heeft er geen waarschuwingslabel aan toegevoegd, kan het zijn dat onze drempel voor een waarschuwing bij de media niet is overschreden.

Wat gebeurt er met gerapporteerde gevoelige media?

X bekijkt de door gebruikers gerapporteerde media om te bepalen of een waarschuwingsbericht nodig is om te voldoen aan het mediabeleid van X. Hou er dus rekening mee dat als je media rapporteert, je deze onder de aandacht brengt van het X-team. De gerapporteerde content wordt niet automatisch van een waarschuwingsbericht voorzien of van de site verwijderd.

Voor meer informatie over wat je kan doen als je content als gevoelig is gerapporteerd, raadpleeg je het mediabeleid van X.

Instellen of je gevoelige media te zien krijgt in Tweets

Pas je instellingen voor Tweetmedia aan door in te loggen bij twitter.com. Bekijk de instructies voor twitter.com door het desktopcomputericoon te selecteren.

Stap 1

In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Privacy en veiligheid.

Stap 3

Ga naar Veiligheid en schakel het selectievakje in naast Media die gevoelig materiaal bevatten weergeven.

Stap 1

Klik op het icoon Meer en ga naar de instellingen voor Privacy en veiligheid.

Stap 2

Ga naar het gedeelte Content die je bekijkt en schakel het selectievakje in naast Media weergeven die mogelijk gevoelige content bevat.

Stap 3

Instellingen worden automatisch opgeslagen.

Opmerking: je kan accounts die je ervaring op X bederven ook ontvolgen of blokkeren.

Content rapporteren die illegaal is of de X-regels op een andere manier schendt

Raadpleeg dit artikel over het rapporteren van schendingen voor meer informatie over andere typen schendingen en hoe je die aan ons kan rapporteren.