Spam rapporteren op Twitter

Wat is spam?

Met 'spam' bedoelen we diverse niet-toegestane activiteiten die in strijd zijn met de Twitter-regels. Spam kan in het algemeen worden omschreven als ongevraagde, herhaalde activiteiten die een negatieve invloed hebben op andere mensen. Hieronder vallen allerlei automatische accountactiviteiten en pogingen om mensen te misleiden of bedriegen. Spamactiviteiten op Twitter zullen steeds geavanceerder worden.

De Twitter-regels bevatten een lijst met voorbeelden van spam. Hier volgen enkele tactieken die spamaccounts vaak gebruiken:

• Schadelijke links plaatsen (zoals links naar phishing- of malwarewebsites)
  • Agressieve volgactiviteiten (massaal volgen en ontvolgen om aandacht te trekken)
  • Ongewenste berichten sturen naar accounts met de functies voor beantwoorden en vermelden
  • Meerdere accounts maken (handmatig of met geautomatiseerde tools)
  • Herhaaldelijk over populaire onderwerpen tweeten om de aandacht te trekken
  • Herhaaldelijk dubbele statusupdates plaatsen
  • Links plaatsen met ongerelateerde Tweets
Instructies bekijken voor:

Een profiel rapporteren wegens spammen

1. Ga naar het profiel van het account.
  2. Tik op het tandwielicoon  .
  3. Selecteer Rapporteer in het menu.
  4. Selecteer Het is verdacht of spam om het profiel te rapporteren.
  5. Selecteer vervolgens de optie die het best aangeeft op welke manier het account verdacht is of spam verspreidt.
  6. Vervolgens ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.

Een profiel rapporteren wegens spammen

1. Ga naar het profiel van het account.
  2. Tik op het icoon voor het menu buiten het scherm  .
  3. Selecteer Rapporteren in het menu.
  4. Selecteer Het is verdacht of spam om het profiel te rapporteren.
  5. Selecteer vervolgens de optie die het best aangeeft op welke manier het account verdacht is of spam verspreidt.
  6. Vervolgens ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.

Een profiel rapporteren wegens spammen

1. Ga naar het profiel van het account.
  2. Klik op het icoon voor het menu buiten het scherm  .
  3. Selecteer Rapporteren in het menu.
  4. Selecteer Het is verdacht of spam om het profiel te rapporteren.
  5. Selecteer vervolgens de optie die het best aangeeft op welke manier het account verdacht is of spam verspreidt.
  6. Vervolgens ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.

Afzonderlijke Tweets rapporteren

Je kan ook afzonderlijke Tweets rapporteren die de Twitter-regels of onze Algemene voorwaarden schenden.

Een Tweet rapporteren wegens spammen:

1. Ga naar de Tweet die je wil rapporteren.
  2. Klik of tik op het icoon  .
  3. Selecteer Tweet rapporteren
  4. Selecteer Het is verdacht of spam om de Tweet te rapporteren.
  5. Selecteer vervolgens de optie die het best aangeeft op welke manier de Tweet verdacht is of spam verspreidt.
  6. Vervolgens ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.

Als je andere schadelijke, aanstootgevende of illegale content op Twitter aantreft, lees je hier hoe je andere mogelijke schendingen kan rapporteren.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen spam op Twitter?

Je kan enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen nemen om je account veilig te houden. Dit wordt toegelicht in dit artikel met tips voor accountbeveiliging.

Hoe wordt spam verspreid op Twitter?

• Schadelijke links (zoals links naar phishing- of malwarewebsites)
  • Schadelijke apps van derden die automatisch schadelijke links plaatsen of spamactiviteiten uitvoeren (volgen, vind-ik-leuks, retweeten, enz.)
  • Gecompromitteerde of gehackte accounts die voor spamactiviteiten worden gebruikt

Wat doet Twitter om spam tegen te gaan?

Twitter neemt de strijd tegen spam zeer serieus. We willen dat onze gebruikers de dienst kunnen gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over spam. Ons antispamteam blijft zich ontwikkelen om nieuwe vormen van spam tegen te gaan en van Twitter een spamvrije omgeving te maken.

We hebben systemen en programma's die spam op Twitter detecteren, maar we vertrouwen er ook op dat jij helpt door spamactiviteiten te rapporteren.