Beledigend gedrag rapporteren

Twitter streeft ernaar een omgeving te bieden waarin mensen zich vrijelijk kunnen uitdrukken. In geval van beledigend gedrag willen we het gemakkelijk maken om dit te rapporteren. Er kunnen meerdere Tweets in hetzelfde rapport worden opgenomen, zodat wij over een betere context beschikken bij het onderzoeken van de problemen en sneller tot een oplossing kunnen komen.

Opmerking: Specifieke informatie over ons beleid met betrekking tot beledigend gedrag is te vinden in de Twitter-regels en Algemene voorwaarden.

Hoe rapporteer ik dat een Tweet of account beledigend is?

Iedereen kan beledigend gedrag rechtstreeks vanuit een Tweet, profiel of privébericht rapporteren.

Een Tweet rapporteren:

1. Ga op twitter.com of in de Twitter-app voor iOS of Android naar de Tweet die je wil rapporteren.
  2. Klik of tik op het icoon  .
  3. Selecteer Rapporteren.
  4. Selecteer De Tweet is beledigend of schadelijk.
  5. Vervolgens vragen we je meer informatie te verschaffen over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra Tweets te selecteren van het account dat je rapporteert, zodat we over een betere context beschikken om je melding te beoordelen.
  6. We nemen de tekst van de door jou gerapporteerde Tweets op in onze vervolgmeldingen en -e-mails. Als je deze informatie niet meer wil ontvangen, schakel je het selectievakje naast Deze Tweets weergeven in updates over dit rapport uit.
  7. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.

Een account rapporteren:

1. Ga naar het accountprofiel en klik of tik op het tandwielicoon  (in iOS) of tik op het icoon voor het menu buiten het scherm  (op twitter.com en in Android).
  2. Selecteer Rapporteren.
  3. Selecteer Het gedrag van dit account is beledigend of schadelijk.
  4. Vervolgens vragen we je extra informatie te verschaffen over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra Tweets te selecteren van dat account, zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  5. We nemen de tekst van de door jou gerapporteerde Tweets op in onze vervolgmeldingen en -e-mails. Als je deze informatie niet meer wil ontvangen, schakel je het selectievakje naast Deze Tweets weergeven in updates over dit rapport uit.
  6. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.

Opmerking: Je kan een account rapporteren dat jij hebt geblokkeerd of dat jou heeft geblokkeerd. Ga naar het profiel van dat account en klik of tik op het tandwielicoon of tik op het icoon voor het menu buiten het scherm en selecteer vervolgens Rapporteren.

Instructies bekijken voor:

Een afzonderlijk bericht of gesprek rapporteren

1. Tik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren.
  2. Tik op het bericht en hou het vast. Selecteer Rapporteer bericht in het pop-upmenu. (Als je het volledige gesprek wil rapporteren, tik je op het icoon meer  en selecteer je vervolgens Rapporteer gesprek.)
  3. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  4. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Je kan ook gebruikmaken van ons formulier om beledigend Tweet-gedrag te rapporteren.

Een afzonderlijk bericht of gesprek rapporteren

1. Tik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren.
  2. Tik op het bericht en hou het vast. Selecteer Bericht rapporteren in het pop-upmenu. (Als je het volledige gesprek wil rapporteren, tik je op het icoon voor het menu buiten het scherm  en selecteer je vervolgens Gesprek rapporteren.)
  3. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  4. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Je kan ook gebruikmaken van ons formulier om beledigend Tweet-gedrag te rapporteren.

Een afzonderlijk bericht of gesprek rapporteren

1. Klik op het gesprek met privéberichten en ga naar het bericht dat je wil rapporteren. (Als je het volledige gesprek wil rapporteren, klik je op het icoon meer  ).
  2. Beweeg de muisaanwijzer over het bericht en klik op het icoon voor rapporteren  wanneer dit wordt weergegeven.
  3. Selecteer @gebruikersnaam rapporteren.
  4. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra berichten te selecteren van het account dat je rapporteert zodat we over een betere context beschikken voor het beoordelen van je rapport.
  5. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.
    Opmerking: daarnaast heb je de optie om een gesprek in een groepsbericht te rapporteren.

Je kan ook gebruikmaken van ons formulier om beledigend Tweet-gedrag te rapporteren.

Wat moet ik doen als ik met geweld word bedreigd?

Tweets, profielen of privéberichten kan je rechtstreeks aan ons rapporteren (zie hierboven). Twitter kan actie ondernemen tegen de Tweet of het privébericht met het dreigement en/of tegen het verantwoordelijke gebruikersaccount.

Als iemand echter een Tweet of bericht met een ernstige bedreiging heeft verstuurd die jij als geloofwaardig beschouwt, of als je vreest voor je eigen fysieke veiligheid of die van iemand anders, kan je ook contact opnemen met je lokale wetshandhavende instantie. Zij kunnen de ernst van de bedreiging nauwkeurig beoordelen, onderzoek doen naar de bron van de bedreiging en reageren op punten van zorg over fysieke veiligheid. Als een wetshandhavende instantie rechtstreeks contact opneemt, kunnen we onze samenwerking verlenen en de benodigde informatie verstrekken voor het onderzoeken van de bedreiging. Alleen voor gerapporteerde Tweets: je kan een eigen exemplaar krijgen van je melding van een ernstige bedreiging voor aangifte bij de wetshandhavende instantie door op Rapport e-mailen in het scherm We hebben je rapport ontvangen te klikken.

Wat gebeurt er nadat ik een rapport heb verzonden?

Nadat je een rapport hebt verzonden, zie je een bevestigingsbericht van ons waarin staat dat we je rapport hebben ontvangen (het kan tot 24 uur duren voordat je dit bericht ziet). We bekijken de gerapporteerde accounts, Tweets en/of privéberichten. Als we vaststellen dat het account, de Tweets en/of de privéberichten onze beleidsregels schenden, ondernemen we stappen (variërend van een waarschuwing tot permanente opschorting van het account). Je ontvangt van ons een vervolgmelding als we meer informatie van je nodig hebben of wanneer we actie ondernemen tegen gerapporteerde accounts, Tweets en/of privéberichten.

Verder wordt de oorspronkelijke content van een gerapporteerde Tweet vervangen door een kennisgeving met het bericht dat jij die Tweet hebt gerapporteerd. Je kan doorklikken en de Tweet bekijken als je wilt.

Opmerking: Daarnaast ontvang je een melding in het product als er actie wordt ondernomen tegen een account dat je onlangs hebt gerapporteerd. Deze actie hoeft niet noodzakelijkerwijs met je rapport te maken te hebben.

Waarom kan Twitter niet voorkomen dat een account nieuwe accounts maakt?

Het blokkeren van IP-adressen is doorgaans niet effectief om ongewenst gedrag te stoppen en zou toegang tot onze service door legitieme accounts kunnen belemmeren.

IP-adressen worden doorgaans gedeeld door vele accounts op diverse locaties. Hierdoor zou het blokkeren van één IP-adres ertoe kunnen leiden dat een groot aantal accounts die niets met de kwestie te maken hebben, niet meer kan inloggen bij Twitter. Bovendien is het eenvoudig het IP-adres te wijzigen en kunnen blokkades eenvoudig worden omzeild door in te loggen vanaf een andere locatie, via een service van een derde partij of via een gratis website of applicatie.

Kan Twitter mij de gegevens van een ander account verstrekken?

In ons Privacybeleid is bepaald dat Twitter geen gegevens van accounts verstrekt, tenzij Twitter hiertoe wettelijk verplicht is. Als je de politie of een advocaat hebt ingeschakeld, kunnen zij je helpen met de benodigde juridische procedure om deze gegevens te verkrijgen. Als een wetshandhavende instantie rechtstreeks contact opneemt met Twitter, kunnen we onze samenwerking en assistentie verlenen ten behoeve van het onderzoek. Je kan functionarissen van wetshandhavende instanties verwijzen naar onze Richtlijnen voor wetshandhavende instanties.