Over het meten van verkoopimpact

Het meten van de effectiviteit van posts van merken

We meten de prestaties van posts van merken (zowel Promoted als organisch) om ze te helpen advertenties en content van hoge kwaliteit te leveren die interessanter is voor jou. We kunnen samenwerken met advertentiepartners om het effect van dergelijke advertenties en content te helpen meten op basis van informatie die zij hebben over de verkoop in de winkel. We hopen dat dit de posts van merken nuttiger maakt voor jou.

Stel dat een levensmiddelenmerk wil weten hoe zijn posts van invloed zijn op de verkoop van zijn ijs in winkels. We hebben een proces ontworpen om deze offline verkoopimpact te meten en tegelijk de privacy van de gebruiker te beschermen. Het werkt als volgt:

Onze meetpartners sturen ons een lijst met browsercookie-ID's en/of onleesbare gecodeerde (gehashte) e-mailadressen, ID's van mobiele apparaten en telefoonnummers, samen met overeenkomstige ID-nummers die we dan matchen met corresponderende informatie die onze gebruikers aan hun X-accounts hebben gekoppeld. Als er een match is, delen we alleen het gekoppelde ID-nummer en informatie over activiteit op X, zoals views van en clicks op de posts van het voedingsmerk, met onze meetpartner. Dan kan onze partner het effect van de offline verkoop meten door de ijsaankopen van gebruikers die de content van het merk op X te zien kregen te vergelijken met die van gebruikers die dat niet te zien kregen. Onze partner neemt de samengevoegde resultaten van zijn analyse op in een rapport voor het merk.

Meting met jouw privacy voor ogen

We hebben extra maatregelen genomen om de privacy in ons meetproces te respecteren, onder meer door een eersteklas adviesbureau in te huren om een onafhankelijke evaluatie uit te voeren van de privacy praktijken van Datalogix, de eerste partner waarmee X samenwerkte om het effect van offline verkoop te meten. Het bedrijf bevestigde dat:

• Datalogix stuurt X nooit informatie over aankopen van individuele gebruikers.
  • De rapporten die Datalogix voor adverteerders maakt bevatten alleen samengevoegde informatie.
  • De rapporten hebben een minimum groepsgrootte die groot genoeg is om de aankopen van individuele gebruikers niet te onthullen.
  • Datalogix houdt de informatie die het van X ontvangt apart en neemt ze niet op in zijn bestaande gegevensverzamelingen over individuele gebruikers.