Over de appgrafiek op Twitter

Om je ervaringen op Twitter nog persoonlijker te maken, verzamelen we een lijst met apps die op je Android-apparaat zijn geïnstalleerd en werken we deze af en toe bij zodat we aangepaste content kunnen aanbieden die je wellicht interessant vindt. Als je geen aangepaste ervaring wil, kan je je voorkeuren op elk gewenst moment aanpassen (hieronder vind je meer informatie). Als je je eerder hebt afgemeld voor op interesses gebaseerde advertenties door in de instellingen van je Android-apparaat te kiezen voor 'Afmelden voor het personaliseren van advertenties', worden bovendien je apps ook niet verzameld, tenzij je je apparaatinstellingen wijzigt.

Wat voor gegevens worden door Twitter verzameld?

We verzamelen alleen een lijst met applicaties die je hebt geïnstalleerd. We verzamelen geen gegevens in de applicaties. We hebben de appgrafiek zo ontworpen dat apps die gevoelige informatie lijken te bevatten, zoals apps over je gezondheid, seksuele geaardheid of religieuze overtuiging, worden uitgesloten.

Hoe weet ik of deze functionaliteit is ingeschakeld voor mijn account?

We laten je weten dat deze functionaliteit voor je account is ingeschakeld door een bericht weer te geven dat Twitter de apps op je apparaat gebruikt voor een persoonlijkere ervaring. Deze instelling is uitgeschakeld tot je deze melding ziet. We maken dan geen lijst van je apps. Als je niet ziet dat Personaliseren op basis van je apps is ingeschakeld in je instellingen voor Personalisatie en gegevens, dan worden er geen gegevens voor de appgrafiek verzameld voor je account.

Hoe schakel ik deze functionaliteit uit en verwijder ik mijn gegevens van Twitter?

Je kan eenvoudig bepalen of Twitter een lijst met apps op je mobiele apparaat verzamelt. Ga naar je instellingen Personalisatie en gegevens op twitter.com of Twitter voor Android, zoals hier beschreven, en schakel Personaliseren op basis van je apps uit terwijl je bent ingelogd bij Twitter. Als je deze instelling uitschakelt, worden de gegevens van je appgrafiek van Twitter verwijderd en worden er geen nieuwe gegevens verzameld.