goglobalwithtwitterbanner

Over onveilige links

Als je een waarschuwing krijgt over een onveilige link op Twitter, betekent dat dat de URL in een database staat met mogelijk onveilige URL's. Deze leiden naar websites met phishing, malware of spam, of bevatten content die de Algemene voorwaarden van Twitter schendt. Je krijgt deze waarschuwing als je:

• een bepaalde link Tweet
  • een bepaalde link aan je profiel toevoegt
  • een bepaalde link opent via de service van Twitter voor het inkorten van links, http://t.co

Wat is een mogelijk onveilige website?

Onveilige sites zijn bijvoorbeeld sites die phishing-aanvallen uitvoeren om je inloggegevens en wachtwoord te stelen, malware op je computer downloaden of persoonsgegevens verzamelen om spam te versturen, of websites die de Algemene voorwaarden van Twitter op een andere manier schenden. Het kan ook betekenen dat de website op een bepaald moment is gecompromitteerd en er malware in de website is geladen.

Mijn website wordt als onveilig gemarkeerd

Neem contact op met Twitter-ondersteuning als je de beheerder bent van een website die als onveilig is gemarkeerd. Als de URL van jouw website wordt geblokkeerd en je zeker weet dat je site niet gebruikt wordt voor malware, phishing of spam en de Algemene voorwaarden van Twitter niet op een andere manier schendt, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam door hier je verzoek in te dienen. Voer in het veld Niet-werkende link de volledige URL (dus niet een ingekorte versie) in van de link die als onveilig is gemarkeerd.

Waarom markeert Twitter URL's als onveilig?

Twitter markeert URL's als onveilig als deze de accountbeveiliging of de veiligheid van gebruikers aantasten of onze Algemene voorwaarden schenden. Twitter markeert mogelijk onveilige URL's om Twitter veiliger te maken, phishing en scams te voorkomen en onze Algemene voorwaarden af te dwingen. In bepaalde omstandigheden kan Twitter het plaatsen van mogelijk onveilige URL's blokkeren. Twitter werkt samen met verschillende externe partners om links te beoordelen en te bepalen of deze wel of niet veilig zijn. Ons artikel Tips voor accountbeveiliging bevat meer algemene informatie over het beveiligen van je account.

Als je spam- of malwarelinks ziet

Rapporteer spam of links direct vanuit de profielpagina of Tweet(s) van het account dat de overtreding begaat en help Twitter spamvrij te houden. Ga voor meer informatie en instructies naar het artikel Spam op Twitter rapporteren.

Dit artikel delen of bladwijzer opslaan