Volgen op iOS 14.5 en hoger

Als je X gebruikt op iOS 14.5 en hoger, is X verplicht toestemming te vragen voor het volgen van gegevens van andere bedrijven op je apparaat, zoals apps die je gebruikt en websites die je bezoekt.

Op elk apparaat met iOS 14.5 en hoger waarop je X gebruikt, krijg je een melding te zien van X met informatie over het volgen van gegevens door X, gevolgd door een melding van je iOS-apparaat over het volgen van gegevens door de X-app.

X geeft in het gedeelte App-privacy op de productpagina van X in de App Store informatie over welke gegevens worden gevolgd in de nieuwste versie van de X-app voor iOS. Meer informatie over hoe X omgaat met je gegevens en over het volgen van gegevens van andere bedrijven op je apparaat, vind je in het Privacybeleid van X.

Hoe kan ik het volgen van gegevens door X op mijn apparaat met iOS 14.5 en hoger instellen?

Als je volgen toestaat bij de hierboven beschreven meldingen, schakelt X volgen in op het apparaat waarvoor je toestemming hebt gegeven voor het volgen van gegevens, zoals beschreven in het gedeelte App-privacy. Als je ervoor kiest om volgen niet toe te staan, volgt X geen gegevens op dat apparaat.

Deze selecties zijn uitsluitend van toepassing op de wijze waarop X al dan niet gegevens volgt op het betreffende apparaat vanaf dat moment, nadat je hebt gereageerd op de melding van X in iOS 14.5 en hoger over het volgen van gegevens. Het kan zijn dat je keuze niet onmiddellijk ingaat.

Ongeacht of je bij de hierboven beschreven meldingen ervoor kiest X al dan niet toestemming te geven om je te volgen, kan je altijd naar de instellingen van je iOS-apparaat gaan en X selecteren om aan ta passen of je volgen wel of niet wil toestaan.