Over gebruikersonderzoek door X

Wij doen onderzoek om onze gebruikers beter te begrijpen en onze producten beter te maken. Er zijn heel wat verschillende gebruikers (zoals bedrijven, ontwikkelaars en niet-X-gebruikers) in een groot aantal landen en die hebben met hun feedback op onze onderzoeken allemaal invloed op onze producten.

Hoe worden de deelnemers geselecteerd?

Om zeker te zijn dat deelnemers goed aansluiten bij een bepaald onderzoek, nemen we contact op met gebruikers met verschillende ervaringsniveaus, interesses, enzovoort.

Hoe weet ik dat ik echt door X word benaderd?

We vragen op een aantal manieren om uw deelname:

• Via e-mail: je ontvangt een e-mail van een @X.com adres, bijvoorbeeld research@info.X.com.
    Opmerking: voor een aantal onderzoeken word je mogelijk namens X door een derde partij benaderd. In dergelijke gevallen wordt er een e-mailcontact van X verstrekt, zodat je de authenticiteit van de uitnodiging kunt controleren.
  • In de officiële X-app voor iOS of Android: mogelijk zie je een melding in je officiële X-app.
  • X.com: mogelijk zie je een melding op X.com.

Waar stuurt survey.Xfeedback.com of X.decipherinc.com mij naar toe?

Als wij een enquête uitvoeren, gebruiken we een beveiligd enquêtetool dat begint met die URL.

Wat houdt een onderzoek gewoonlijk in?

We voeren heel verschillende onderzoeken uit. Hier zijn enkele voorbeelden:

• Onsite: een onderzoeker nodigt je uit om op een X-kantoor vragen te beantwoorden, je feedback te vragen over iets dat nog in ontwikkeling is, enzovoort. Dit soort onderzoeken duurt gewoonlijk 1 - 2 uur.
  • Op afstand: een onderzoeker nodigt je uit voor een telefoongesprek of online meeting met gedeelde schermen om met jou door nieuwe ontwerpen te lopen, te bekijken hoe je nu functies gebruikt, enzovoort. (opmerking: hiervoor is een internetverbinding vereist). Dit soort onderzoeken duurt gewoonlijk 1 - 2 uur.
  • Veldonderzoek: onze onderzoekers bezoeken je thuis of op je werk. Dit soort onderzoeken duurt gewoonlijk 1 - 2 uur.
  • Enquête: je wordt gevraagd een korte vragenlijst in te vullen om onze producten te verbeteren. Dit duurt gewoonlijk 5 - 10 minuten.

Hoe kan ik me via e-mail afmelden voor nieuwe onderzoeken?

Ga naar je instellingen voor e-mailmeldingen en verwijder het vinkje bij Deelname aan onderzoeksenquêtes van X in de sectie Updates van X.