Schendingen rapporteren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je potentiële schendingen van de X-regels en onze Algemene voorwaarden kan rapporteren.

Rechtstreeks vanuit een Tweet, Lijst of profiel rapporteren

Je kan bepaalde schendingen rechtstreeks vanuit een post, Lijst of profiel rapporteren, waaronder spam, grove of beledigende content, ongepaste advertenties, zelfverwonding en impersonatie. Zie het gedeelte Specifieke typen schendingen rapporteren hieronder voor informatie over het rapporteren van andere typen schendingen.

Schendingen in posts rapporteren:

Meer informatie over het rapporteren van schendingen in een post, Lijst of privébericht.

Media rapporteren voor schendingen:

Ontdek hoe je mediaschendingen in posts rapporteert en lees het X-mediabeleid.

Schendingen in profielen rapporteren:

1. Open het profiel dat je wil rapporteren.
  2. Selecteer het icoon voor het menu buiten het scherm
  3. Selecteer Rapporteren en kies vervolgens het type probleem dat je wil rapporteren.
  4. Als je Het gedrag van dit account is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra posts te selecteren van het account dat je rapporteert, zodat we over een betere context beschikken om je melding te beoordelen.
  5. We nemen de tekst van de door jou gerapporteerde posts op in onze vervolgmeldingen en -e-mails. Als je deze informatie niet meer wil ontvangen, schakel je het selectievakje naast Deze posts weergeven in updates over dit rapport uit.
  6. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op X te verbeteren.

Content in een Moment rapporteren

Schendingen in een post in een Moment rapporteren:

1. Ga in het Moment naar de post die je wil rapporteren.
  2. Klik of tik op het icoon .
  3. Klik of tik op post rapporteren.
  4. Kies het type probleem dat je wil rapporteren.
  5. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor acties die je kan ondernemen om je ervaring op X te verbeteren.

Schendingen in meerdere componenten van een Moment rapporteren:

1. Open het formulier voor het rapporteren van een Moment
  2. Voer de URL in van het Moment dat je wil rapporteren.
  3. Selecteer het type probleem dat je wil rapporteren.
  4. Geef tot 5 posts in het Moment op waarin sprake kan zijn van schendingen.
  5. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor acties die je kan ondernemen om je ervaring op X te verbeteren.

Specifieke typen schendingen rapporteren

Hieronder vind je meer informatie over de typen schendingen die je bij ons kan rapporteren via het Helpcentrum.

Opmerkingen:

Wanneer je potentiële schendingen van de X-regels en onze Algemene voorwaarden rapporteert via het Helpcentrum, kunnen wij je toestemming vragen om onderdelen van je rapport (zoals de betrokken gebruiker) met derden te delen.

Namens iemand anders rapporteren

Je kan namens een ander persoon schendingen rapporteren. Raadpleeg de categorieën en instructies hierboven of neem contact op met ons om je rapport te verzenden. Je kan schendingen ook rechtstreeks vanuit een post of profiel rapporteren (zie het gedeelte Rechtstreeks vanuit een post, Lijst of profiel rapporteren hierboven).

Een Periscope-gebruikersnaam opzoeken

Wanneer je seksuele content op Periscope rapporteert, wordt je mogelijk gevraagd een Periscope-gebruikersnaam te verstrekken.

Via X.com:

1. Bij een Periscope-uitzending die wordt gedeeld via een post op X.com, klik je op de Periscope-uitzending.
  2. Als de Periscope-uitzending live is, zoek je de weergavenaam van de Periscope-gebruiker (in de linkerbenedenhoek). Klik hierop om het profiel te bekijken. Kopieer de Periscope-gebruikersnaam. Deze begint met een @.
  3. Als de Periscope-uitzending een replay is, staat de Periscope-gebruikersnaam direct onder de weergavenaam van de gebruiker. Kopieer de gebruikersnaam. Deze begint met een @.

Op een iOS-apparaat:

1. Swipe in de Periscope-uitzending naar boven of tik op het icoon meer  rechtsonder in het scherm om het infoscherm voor de uitzending weer te geven.
  2. De Periscope-gebruikersnaam bevindt zich onder de weergavenaam en begint met een @.

Op een Android-apparaat:

1. Tik in de Periscope-uitzending op het icoon meer  rechtsonder in het scherm om het infoscherm voor de uitzending weer te geven.
  2. De Periscope-gebruikersnaam bevindt zich onder de weergavenaam en begint met een @.
De link naar een Periscope-uitzending opzoeken
Wanneer je seksuele content op Periscope rapporteert, wordt je mogelijk gevraagd om de link naar een Periscope-uitzending op te geven. Dat doe je als volgt:<br>
Stap 1

Veeg in de Periscope-uitzending naar boven of tik op het icoon meer  rechtsonder op het scherm om het infoscherm voor de uitzending weer te geven.

Stap 2

Tik op Uitzending delen en selecteer Link delen.

Wanneer je seksuele content op Periscope rapporteert, wordt je mogelijk gevraagd om de link naar een Periscope-uitzending op te geven. Dat doe je als volgt:<br>
Stap 1

Tik in de Periscope-uitzending op het icoon meer  rechtsonder op het scherm om het infoscherm voor de uitzending weer te geven.

Stap 2

Tik op Uitzending delen en selecteer URL kopiëren.

Wanneer je seksuele content op Periscope rapporteert, wordt je mogelijk gevraagd om de link naar een Periscope-uitzending op te geven. Dat doe je als volgt:<br>
Stap 1

Bij een Periscope-uitzending die wordt gedeeld via een Tweet op twitter.com, klik je op de Periscope-uitzending.

Stap 2

Kopieer de URL die wordt weergegeven in de adresbalk van je browser. Deze ziet er als volgt uit: https://www.pscp.tv/w/…

Ga voor meer informatie naar het Periscope-helpcentrum. Daar vind je ook informatie over hoe je contact opneemt met ons team.