Over Twitter-limieten

Waarom zijn er limieten?

Limieten verlichten de druk op het deel achter de schermen van Twitter en verminderen de uitvaltijd en het aantal foutpagina's. Om de betrouwbaarheid te kunnen garanderen, hebben we limieten ingebouwd voor de onderstaande acties.

Huidige Twitter-limieten

De huidige technische limieten voor accounts zijn:

•  Privéberichten (per dag): de limiet is 1000 verzonden privéberichten per dag.
  •  Tweets: 2400 per dag. De updatelimiet per dag wordt verder onderverdeeld in kleinere limieten voor intervallen van een halfuur. Retweets worden gerekend als Tweets.
  •  Wijzigingen in e-mailadres van account: 4 per uur.
  •  Volgen (per dag): de technische limiet voor volgen is 400 per dag. Dit is alleen de technische limiet voor je account. Er bestaan ook aanvullende regels die agressief volggedrag verbieden.
  •  Volgen (op basis van account): wanneer een account 5000 andere accounts volgt, geldt er een limiet op basis van accountspecifieke verhoudingen als je nog meer accounts probeert te volgen.

Deze limieten gelden voor acties vanaf alle apparaten, waaronder web, mobiel, telefoon, API, enzovoort. API-verzoeken van alle applicaties van derden worden gecontroleerd op de API-limiet per uur. Mensen die met hun account meerdere applicaties van derden gebruiken, bereiken daarom sneller de API-limiet.

Deze limieten kunnen tijdelijk worden verlaagd in perioden van toenemend gebruik van de site. In die gevallen zetten we een update op de site met de Twitter-status.

Wat gebeurt als ik een limiet heb bereikt?

Als je een limiet hebt bereikt, laten we je via een foutbericht weten welke limiet je hebt bereikt. Voor op tijd gebaseerde limieten (zoals de limieten voor privéberichten, Tweets, wijzigingen in e-mailadres van account en API-verzoeken) kan je het opnieuw proberen nadat de tijd is verstreken.

De Tweet-limiet van 2400 updates per dag wordt verder onderverdeeld in intervallen van een halfuur. Als je de limiet voor accountupdates/Tweets bereikt, probeer je het opnieuw als na een paar uur de limietperiode is verstreken.

Lukt het niet?

Raadpleeg voor meer informatie dit artikel over probleemoplossing bij volglimieten.