Over limieten van X

Waarom zijn er limieten?

Limieten verlichten de druk op het deel achter de schermen van X en verminderen de uitvaltijd en het aantal foutpagina's. Om de betrouwbaarheid te kunnen garanderen, hebben we limieten op de onderstaande accountacties ingebouwd.

Huidige limieten van X

De huidige technische limieten voor accounts zijn:

• Privéberichten (per dag): de limiet is 500 verzonden privéberichten per dag.
  • posts: 2400 per dag. De updatelimiet per dag wordt verder onderverdeeld in kleinere limieten voor intervallen van een halfuur. Reposts worden gerekend als posts.
  • Wijzigingen in e-mailadres van account: 4 per uur.
  • Volgen (per dag): de technische limiet voor volgen is 400 per dag. Dit is alleen de technische limiet voor je account. Er bestaan ook aanvullende regels die agressief volggedrag verbieden.
  • Volgen (op basis van account): wanneer een account 5000 andere accounts volgt, geldt er een limiet op basis van accountspecifieke verhoudingen als je nog meer accounts probeert te volgen.

Deze limieten omvatten acties vanaf alle apparaten, waaronder web, mobiel, telefoon, API enz. API-verzoeken van alle applicaties van derden worden afgezet tegen de API-limiet per uur. Mensen die met hun account meerdere applicaties van derden gebruiken, bereiken daarom sneller de API-limiet.

Deze limieten kunnen tijdelijk worden verlaagd in perioden van toenemend gebruik van de site. In die gevallen zetten we een update op de site met de status van X.

Wat gebeurt als ik een limiet heb bereikt?

Als je een limiet hebt bereikt, laten we je via een foutbericht weten welke limiet je hebt bereikt. Voor limieten die op tijd zijn gebaseerd (zoals de limieten voor privéberichten, posts, wijzigingen in het e-mailadres van een account en API-verzoeken) kan je het opnieuw proberen nadat de tijd is verstreken.

De post-limiet van 2400 updates per dag wordt verder onderverdeeld in intervallen van een halfuur. Als je de limiet voor accountupdates/posts bereikt, kan je het opnieuw proberen als na een paar uur de limietperiode is verstreken.

Lukt het niet?

Als je met een volglimiet te maken krijgt, raadpleeg dan voor meer informatie het artikel probleemoplossing bij volglimieten.