Richtlijnen voor wetshandhavende instanties

Wat is Twitter?

Twitter is een realtime wereldwijd informatienetwerk dat gebruikers de mogelijkheid biedt om ideeën en informatie direct te maken en te delen. Mensen en organisaties verzenden berichten van maximaal 140 tekens via onze website, mobiele site, clientapplicaties (bijv. Twitter voor Android; Twitter voor iOS), sms en verschillende applicaties van derden.

Ga naar about.twitter.com voor meer informatie. Voor de meest actuele informatie over de kenmerken en functionaliteit van Twitter ga je naar ons Helpcentrum.

Twitter wordt aangeboden aan mensen in de Verenigde Staten via Twitter, Inc., een bedrijf in San Francisco, California. Twitter wordt aangeboden aan mensen buiten de Verenigde Staten via Twitter International Company, een bedrijf in Dublin in Ierland.

Over welke accountinformatie beschikt Twitter?

De meeste accountinformatie op Twitter is openbaar en is dus zichtbaar voor iedereen. Een Twitter-accountprofiel bevat een profielfoto, headerfoto, achtergrondafbeelding en statusupdates, die ook wel Tweets worden genoemd. Daarnaast heeft de accounthouder de optie om een locatie (bijv. San Francisco), een URL (bijv. twitter.com) en een korte 'bio' over het account toe te voegen. Deze informatie wordt weergegeven in het openbare profiel. Raadpleeg ons Privacybeleid voor meer informatie over de gegevens die we van en over gebruikers verzamelen.

Heeft Twitter toegang tot foto's of video's van gebruikers?

Twitter biedt fotohosting aan voor bepaalde afbeeldingsuploads (bijvoorbeeld afbeeldingen van pic.twitter.com), voor de Twitter-accountprofiel- en headerfoto, en achtergrondafbeeldingen van het account. Twitter is echter niet de enige aanbieder van foto's en afbeeldingen die op het Twitter-platform kunnen worden weergegeven. Meer informatie over het plaatsen van foto's op Twitter vind je hier.

Twitter biedt videohosting aan voor bepaalde video's die naar Twitter zijn geüpload (bijvoorbeeld video's van pic.twitter.com) en video's die zijn geplaatst op Periscope.

Houd er rekening mee dat Twitter niet de enige aanbieder is van foto's en afbeeldingen die op het Twitter-platform kunnen worden weergegeven. Links die worden gedeeld op Twitter, met inbegrip van links die worden gedeeld in privéberichten, worden automatisch verwerkt en ingekort tot de link http://t.co. Als je een http://t.co-link ziet, geeft dit niet aan dat de video of afbeelding wordt gehost door Twitter.

Wat is Periscope?

Periscope is een standalone mobiele service waar gebruikers in realtime video-uitzendingen kunnen maken en delen. Raadpleeg het Privacybeleid van Periscope voor meer informatie over de gegevens die we van en over Periscope-gebruikers verzamelen. Bezoek ook het Periscope-helpcentrum voor meer informatie over Periscope. Gebruikers kunnen zich registreren voor een Periscope-account zonder dat ze een bijbehorend Twitter-account hebben of koppelen.

Wat is Vine?

In oktober 2016 hebben we aangekondigd dat de mobiele Vine-applicatie wordt opgeheven. We hebben de Vine-app verruild voor de ingeperkte app Vine Camera. Gebruikers kunnen met deze app nu doorlopende video's van zes seconden maken en deze direct op hun Twitter-account plaatsen of op hun telefoon opslaan.

Informatie over het behoud van informatie

Twitter

Twitter bewaart verschillende soorten informatie gedurende verschillende tijdsperioden en in overeenstemming met onze Algemene voorwaarden en ons Privacybeleid. Het realtime karakter van Twitter maakt dat bepaalde informatie (bijvoorbeeld IP-logboeken) slechts zeer korte tijd wordt opgeslagen.

Bepaalde opgeslagen informatie wordt automatisch verzameld, maar andere informatie is alleen beschikbaar als gebruikers hiervoor hebben gekozen. Hoewel we deze informatie opslaan, kunnen we de nauwkeurigheid ervan niet garanderen. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld een nepprofiel of een anoniem profiel hebben gemaakt. Voor Twitter is geen echte naam of e-mail- of identiteitsverificatie vereist. Meer informatie over het behoudbeleid van Twitter vind je in ons Privacybeleid.

OPMERKING: als een account eenmaal is gedeactiveerd, is er een korte periode waarin we mogelijk toegang hebben tot accountinformatie, inclusief Tweets. Meer informatie over gedeactiveerde accounts vind je hier. Content die is verwijderd door accounthouders (bijvoorbeeld Tweets) is doorgaans niet beschikbaar.

Periscope

Periscope behoudt verschillende typen informatie gedurende verschillende tijdsperioden. Uitzendingen en uitgezonden gegevens kunnen slechts voor korte tijd wordt opgeslagen. Informatie over de beschikbaarheid van uitzendingen vind je in het Periscope-helpcentrum. Meer informatie over ons behoudbeleid vind je in het Privacybeleid van Periscope.

Een gebruikers-id van Twitter, Periscope-gebruikersnaam of Periscope-uitzending opzoeken

Een gebruikers-id van Twitter opzoeken

Een Periscope-gebruikersnaam of -uitzending opzoeken

Lees het artikel in ons Helpcentrum voor instructies voor het opzoeken van een Periscope-gebruikersnaam.

Verzoeken om behoud

Verzoeken van wetshandhavende instanties om het behoud van records die potentieel relevant bewijs in juridische procedures vormen, worden geaccepteerd. We maken een tijdelijke snapshot van het desbetreffende account, zonder dit vrij te geven of openbaar te maken, en behouden deze informatie gedurende 90 dagen in afwachting van een geldige juridische procedure.

Verzoeken om behoud moeten in overeenstemming met het toepasselijk recht:

• worden ondertekend door de verzoekende functionaris;
  • worden opgesteld op briefpapier van de toepasselijke wetshandhavende instantie;
  • een geldig, officieel retour-e-mailadres hebben en worden verzonden op briefpapier van de toepasselijke wetshandhavende instantie;
  • voorzien zijn van de @gebruikersnaam en URL van het toepasselijke Twitter-profiel (bijvoorbeeld https://twitter.com/twittersafety (@twittersafety) en/of de unieke, openbare gebruikers-id van het Twitter-account of een Periscope-gebruikersnaam en -URL (bijvoorbeeld @twittersafety en https://periscope.tv/twittersafety). Bekijk hier hoe je een gebruikers-id van Twitter opzoekt en bekijk hier hoe je een Periscope-gebruikersnaam opzoekt.

We kunnen verzoeken tot verlenging van behoudverzoeken inwilligen, maar we moedigen wetshandhavende instanties aan om tijdig records op te vragen via de daarvoor bestemde kanalen, aangezien we niet kunnen garanderen dat de gevraagde informatie beschikbaar is.

Verzoeken om behoud van gebruikersgegevens door wetshandhavende instanties en de overheid kunnen worden ingediend via onze site Legal Request Submissions (t.co/lr of http://legalrequests.twitter.com). Nadere instructies vind je hieronder.

Verzoeken om Twitter-accountinformatie

Verzoeken om gebruikersaccountinformatie door wetshandhavende instanties moeten worden gericht aan Twitter, Inc. in San Francisco in Californië of Twitter International Company in Dublin in Ierland. Twitter reageert alleen op geldige juridische procedures die in overeenstemming met het toepasselijke recht zijn uitgebracht.

Voor privégegevens is een dagvaarding of gerechtelijk bevel vereist

Niet-openbare informatie over Twitter-gebruikers wordt niet vrijgegeven aan wetshandhavende instanties, behalve in reactie op een passende juridische procedure zoals een dagvaarding, gerechtelijk bevel of een ander geldige juridische procedure, of in reactie op een geldige noodaanvraag zoals hieronder beschreven.

Voor de content van berichten is een huiszoekingsbevel vereist

Voor verzoeken om de content van berichten (zoals Tweets, privéberichten en foto's) is een geldig huiszoekingsbevel of soortgelijk document nodig van een instantie met de juiste rechtsbevoegdheid over Twitter.

Brengt Twitter gebruikers op de hoogte van verzoeken om accountinformatie?

Ja. Het is het beleid van Twitter om gebruikers te berichten over verzoeken om hun Twitter- of Periscope-accountinformatie, waarbij een kopie van het verzoek wordt opgenomen, zodra we daartoe in staat zijn (bijvoorbeeld voorafgaand aan of na een openbaarmaking van accountinformatie), tenzij dit ons verboden is (bijvoorbeeld een bevel onder 18 U.S.C. § 2705(b)). In niet-openbaarmakingsbepalingen moet een opgegeven duur (bijvoorbeeld 90 dagen) worden opgenomen gedurende welke het Twitter verboden is om de gebruiker op de hoogte te stellen. Uitzonderingen op kennisgeving aan de gebruiker kunnen dringende of contraproductieve omstandigheden omvatten, zoals noodgevallen waarbij levensgevaar dreigt, seksuele uitbuiting van kinderen of terrorisme.

Welke gegevens moeten worden opgenomen in verzoeken om accountinformatie?

Verzoeken om accountinformatie van gebruikers moeten overeenkomstig de toepasselijke wetgeving de volgende informatie bevatten:

• De @gebruikersnaam en URL van het Twitter-account in kwestie (bijvoorbeeld https://twitter.com/twittersafety (@twittersafety) of de unieke openbare gebruikers-id. Kijk hier voor instructies over het opzoeken van een gebruikers-id van Twitter.
  • En/of de geldige Periscope-gebruikersnaam en -URL (bijvoorbeeld @twittersafety en https://periscope.tv/twittersafety). Hier vind je instructies over het opzoeken van een Periscope-gebruikersnaam
  • Details over de specifieke informatie die wordt aangevraagd (bijvoorbeeld basisinformatie over leden) en de relatie van deze informatie tot het onderzoek.
    • OPMERKING: controleer of de aangevraagde informatie niet openbaar beschikbaar is (Tweets worden bijvoorbeeld niet afgeschermd). Al te brede of vage verzoeken kunnen niet in behandeling worden genomen.
  • Een geldig, officieel e-mailadres (bijvoorbeeld name@agency.gov) zodat we contact kunnen opnemen na ontvangst van de juridische procedure.
  • Moet worden opgesteld op briefpapier van de toepasselijke wetshandhavende instantie.

Verzoeken om behoud van gebruikersgegevens door wetshandhavende instanties en de overheid kunnen worden ingediend via onze site Legal Request Submissions (t.co/lr of http://legalrequests.twitter.com). Nadere instructies vind je hieronder.

Productie van records

Tenzij anderszins overeengekomen, bieden we de gevraagde records aan in elektronische indeling (dat wil zeggen tekstbestanden die kunnen worden geopend met tekstverwerkingssoftware zoals Word of TextEdit).

Recordsverificatie

Op de geproduceerde records wordt zelfverificatie toegepast. Daarnaast zijn de records elektronisch ondertekend om de integriteit op het moment van productie te garanderen. Als een verklaring vereist is, geef dit dan aan in je aanvraag.

Kostenvergoeding

Twitter kan een kostenvergoeding vragen voor kosten die verbonden zijn aan informatie die wordt geproduceerd voor een juridische procedure, voor zover toegestaan door de wet (bijvoorbeeld onder 18 U.S.C. §2706).

Noodaanvragen voor openbaarmaking

In overeenstemming met ons Privacybeleid kunnen we accountinformatie openbaar maken aan wetshandhavende instanties in reactie op een geldige noodaanvraag voor openbaarmaking.

Twitter evalueert noodaanvragen voor openbaarmaking in overeenstemming met de desbetreffende wetgeving (bijvoorbeeld 18 U.S.C. § 2702(b)(8) en Section 8 Irish Data Protection 1988 en 2003). Als wij informatie ontvangen die ons doet geloven dat er een dringende noodsituatie bestaat die kan leiden tot doodsgevaar of ernstig fysiek letsel van een persoon, kunnen wij de noodzakelijke informatie aanbieden ter voorkoming van het letsel, indien beschikbaar.

Noodaanvragen voor openbaarmaking indienen

Als er een dringende noodsituatie bestaat die kan leiden tot doodsgevaar of ernstig fysiek letsel van een persoon, en Twitter mogelijk beschikt over informatie die noodzakelijk is om dit letsel te voorkomen, kunnen wetshandhavende instanties een noodaanvraag voor openbaarmaking indienen via onze site Legal Request Submissions (dit is de snelste en meest efficiënte methode).

OPMERKING: verzoeken per fax (415-222-9958) worden mogelijk minder snel afgehandeld. Voeg alle onderstaande informatie toe:

• Geef op het voorblad, op briefpapier van de toepasselijke wetshandhavende instantie, aan dat je een noodaanvraag voor openbaarmaking indient.
  • Identificeer de persoon die in doodsgevaar is of kan worden getroffen door ernstig fysiek letsel.
  • Geef aan wat de aard van de noodsituatie is (bijvoorbeeld een zelfmoordbrief of bommelding).
  • Voeg de @gebruikersnaam en URL voor Twitter toe (bijvoorbeeld https://twitter.com/TwitterSafety (@twittersafety) voor de toepasselijke account(s) ter voorkoming van de noodsituatie.
  • Voeg specifieke Tweets toe die je ons wilt laten beoordelen.
  • Geef op om welke specifieke informatie je verzoekt en waarom deze informatie noodzakelijk is om de noodsituatie te voorkomen.
  • De handtekening van de functionaris van de wetshandhavende instantie die het verzoek indient.
  • Alle overige beschikbare details met betrekking tot de specifieke omstandigheden.

MLAT (Mutual Legal Assistance Treaty; rechtshulpverdrag)

Het beleid van Twitter is om te reageren op verzoeken die correct zijn ingediend via een MLAT (Mutual Legal Assistance Treaty; rechtshulpverdrag) of voor een verzoek om rechtshulp, bij een geldige melding. Wanneer je verzoeken indient via een MLAT-procedure, geef dan duidelijk aan dat het om een MLAT gaat en geef de naam van het land van herkomst op.

Contentverwijderingsverzoeken

Verzoeken om beoordeling van de algemene voorwaarden

Als je een wetshandhavende instantie vertegenwoordigt of overheidsfunctionaris bent en mogelijk onwettige content of accounts wilt laten verwijderen uit Twitter vanwege schendig van lokale wetgeving, vragen we je eerst de Twitter-regels door te nemen en, indien van toepassing, een verzoek in te dienen om de content te laten beoordelen op mogelijke schendingen van onze Algemene voorwaarden. Een overzicht van het rapporteren van potentiële schendingen van de Twitter-regels en Algemene voorwaarden vind je hier. Door potentiële schendingen van onze Algemene voorwaarden te rapporteren, zorg je dat je verzoek naar het juiste team wordt doorgestuurd en snel wordt verwerkt.

Indienen van een juridisch verzoek om content niet weer te geven

Als je al een verzoek hebt ingediend om content te laten beoordelen op potentiële schendingen van onze Algemene voorwaarden en een antwoord van Twitter hebt ontvangen waarin staat dat de gerapporteerde content op dit moment geen schending vormt van onze Algemene voorwaarden, kun je via onze site Legal Request Submissions een geldig en correct onderbouwd juridisch verzoek indienen om content niet weer te geven. Dit is de snelste en meest efficiënte methode om een verzoek in te dienen om content niet weer te geven op basis van lokale wetgeving.

Geef naast de specifieke Tweet(s) of account(s) in kwestie ook aan welke lokale wetgeving geacht wordt te zijn geschonden door de gerapporteerde content. Als je een gerechtelijk bevel of andere relevante juridische documenten hebt, voeg je hiervan een exemplaar toe aan je verzoek (zie het gedeelte 'Bestandsbijlagen'). Verstrek ook eventuele andere nuttige context waardoor de beoordeling van je verzoek kan worden bespoedigd. We hebben ook een officieel e-mailadres van de overheid of wetshandhavende instantie (bijvoorbeeld name@agency.gov) nodig, zodat het betreffende team indien nodig contact met je kan opnemen. We behandelen je verzoek zo snel mogelijk.

Twitter stelt betrokken gebruikers onmiddellijk op de hoogte van juridische verzoeken om content niet weer te geven en verstrekt ook een kopie van het oorspronkelijke verzoek, tenzij dit ons verboden is. Als je denkt dat het Twitter verboden is om de gebruiker op de hoogte te stellen, geef je in je verzoek de reden hiervoor aan, inclusief een verwijzing naar de betreffende wetgeving (indien van toepassing) en/of upload alle documenten die dit verbod bekrachtigen in het gedeelte 'Bestandsbijlagen', indien beschikbaar. Je kunt een bewerkt exemplaar van je verzoek indienen waarin de persoonlijke gegevens zijn verwijderd voor kennisgevingsdoeleinden.

Rapporteurs van de overheid en wetshandhavende instanties mogen het niet weergeven van content die onwettig is ook in hun rechtsgebied verzoeken door het verzoek te faxen of een kopie van het verzoek te e-mailen naar de contactinformatie hieronder. Als je bent gevestigd buiten de Verenigde Staten, e-mail je je verzoek naar Twitter International Company in Ierland (zie het gedeelte 'Contactinformatie' hieronder.

Meer informatie over ons beleid inzake content die in bepaalde landen niet wordt weergegeven vind je hier.

Ondersteuning van een Twitter-gebruiker

Geregistreerde Twitter-gebruikers kunnen de Tweets downloaden die op hun Twitter-accounts zijn geplaatst. Aanwijzingen over hoe een gebruiker om beschikbare informatie kan verzoeken zijn beschikbaar in ons Helpcentrum.

Gebruikers kunnen ook IP-logboeken krijgen via hun Twitter-account, zoals wordt uitgelegd in ons Helpcentrum. Als een Twitter-gebruiker aanvullende niet-openbare accountinformatie wil opvragen over zijn of haar Twitter-account, kun je de gebruiker vragen een verzoek bij Twitter in te dienen via ons privacyformulier. We zullen reageren met nadere instructies.

Overige zaken

De meeste zaken kunnen worden verholpen door verzoeken van Twitter-accounthouders direct bij ons te laten indienen via ons Helpcentrum. Hier vind je meer informatie over het rapporteren van schendingen.

Algemene vragen

Overige algemene vragen van wetshandhavende instanties of overheidsfunctionarissen kunnen worden ingediend via ons webformulier.

Waar je verzoeken moet indienen

Alle juridische verzoeken, waaronder verzoeken om behoud, (routinematige en nood-)verzoeken om accountinformatie en contentverwijderingsverzoeken kunnen worden ingediend via de Twitter-site Legal Request Submissions op: t.co/lr of legalrequests.twitter.com.

Als je problemen ondervindt met onze site Legal Request Submissions, kun je om hulp vragen via ons webformulier.

De ontvangst van correspondentie via deze methode wordt alleen gemakshalve aangeboden en is geen vrijwaring voor bezwaren, inclusief het gebrek aan rechtsbevoegdheid of juiste dienstverlening.

Verzoeken die niet afkomstig zijn van wetshandhavende instanties, moeten worden verzonden via ons Helpcentrum.

Contactinformatie

Onze adres- en faxgegevens:

Twitter, Inc.
c/o Trust & Safety - Legal Policy
1355 Market Street, Suite 900
San Francisco, CA 94103
Fax: 1-415-222-9958 (t.a.v./attn.: Trust & Safety - Legal Policy)

Twitter International Company
c/o Trust & Safety - Legal Policy
One Cumberland Place
Fenian Street
Dublin 2
D20 AX07
Ierland

Fax: 1-415-222-9958 (t.a.v./attn.: Trust & Safety - Legal Policy)

De ontvangst van correspondentie via deze methoden wordt alleen gemakshalve aangeboden en is geen vrijwaring voor bezwaren, inclusief het gebrek aan rechtsbevoegdheid of juiste dienstverlening.