Gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën door Twitter

Twitter gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (zoals pixels en lokale opslag) om jou een betere, snellere en veiligere ervaring te bieden. Hieronder vind je enkele voorbeelden van de manieren waarop deze technologieën worden gebruikt in de Twitter-services, waaronder onze verschillende websites, sms-services, API's, e-mailmeldingen, applicaties, knoppen, widgets en advertenties: voor het inloggen bij Twitter, om je voorkeuren op te slaan, om de weergegeven content aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen, ter beveiliging tegen spam en misbruik, en om relevantere advertenties weer te geven.

Hieronder leggen we uit hoe Twitter, onze partners en andere externe partijen deze technologieën gebruiken. Daarnaast vind je informatie over je privacy-instellingen en de andere mogelijkheden die je hebt.

Wat zijn cookies, pixels en lokale opslag?

Cookies zijn kleine bestanden die door websites op je computer worden gezet terwijl je op internet surft. Net als dit het geval is bij veel andere websites, gebruikt Twitter cookies om beter te begrijpen hoe mensen onze services gebruiken en om de services beter te laten werken.

Een pixel is een kleine hoeveelheid code op een webpagina of in een e-mailmelding. Net als veel andere services maken wij gebruik van pixels om te weten te komen of je interacties bent aangegaan met bepaalde internet- en e-mailcontent. Hierdoor kunnen we de prestaties van onze services meten en verbeteren, en jouw ervaring op Twitter persoonlijker maken.

Lokale opslag is een veelgebruikte technologie binnen de branche. Hiermee worden websites en applicaties in staat gesteld om informatie lokaal op te slaan op je computer of mobiele apparaat. Lokale opslag wordt gebruikt om de weergegeven content aan te passen op basis van eerdere interacties met Twitter.

Waarom gebruikt Twitter deze technologieën?

Twitter gebruikt deze technologieën om haar services op verschillende manieren te leveren, de prestaties ervan te meten en om de services te verbeteren. Het gebruik van deze technologieën valt meestal in een van de volgende categorieën:

• Verificatie en beveiliging:
    • Voor het inloggen bij Twitter
    • Om je veiligheid beter te waarborgen
    • Om te zorgen dat je de content met beperkte distributie kan bekijken
    • Om ons te helpen spam, misbruik en andere activiteiten te detecteren en bestrijden die de Twitter-regels schenden
      Deze technologieën helpen bijvoorbeeld bij de verificatie van je toegang tot Twitter en om te voorkomen dat ongeautoriseerde partijen toegang krijgen tot je account. Daarnaast kunnen we je hiermee beter passende content tonen via onze services.
  • Voorkeuren:
    • Om informatie over je browser en je voorkeuren op te slaan
      Cookies helpen bijvoorbeeld om je voorkeurstaal op te slaan of het land waarin je je bevindt. Zo kunnen we Twitter-content aanbieden in jouw voorkeurstaal zonder dat we dit elke keer hoeven te vragen als je Twitter bezoekt. Daarnaast wordt de content aangepast op basis van je land. Zo kunnen we de onderwerpen tonen die bij jou in de buurt populair zijn en wordt bepaalde content niet weergegeven op basis van toepasselijke lokale wetgeving. Meer informatie over trends en inhoud die in bepaalde landen niet wordt weergegeven.
  • Analyse en onderzoek:
    • Hiermee kunnen we onze services verbeteren en krijgen we meer inzicht in hoe mensen onze services gebruiken, inclusief Twitter-knoppen en -widgets en Twitter Ads
      Cookies helpen bijvoorbeeld bij het testen van verschillende versies van onze services. Zo kunnen we ontdekken aan welke specifieke functionaliteit of content gebruikers de voorkeur geven. Verder kunnen we je ervaring op Twitter optimaliseren en verbeteren door cookies te gebruiken waarmee we kunnen zien hoe je onze services gebruikt, bijvoorbeeld wanneer en hoe vaak je de services gebruikt en op welke links je klikt. Google Analytics kan worden gebruikt ter ondersteuning van deze processen. Meer informatie over de cookies die je kan tegenkomen omdat Google Analytics wordt gebruikt. We kunnen cookies ook gebruiken om te tellen door hoeveel gebruikers een bepaalde ingesloten Tweet of tijdlijn is weergegeven. Meer informatie over de cookies die door widgets van Twitter voor websites worden gebruikt voor analyse.
  • Gepersonaliseerde content:
    • Om onze services aan te passen met relevantere content, zoals persoonlijke trends, verhalen, advertenties en aanbevelingen voor mensen om te volgen
      Met lokale opslag kunnen we bijvoorbeeld meer informatie krijgen over de delen van je Twitter-tijdlijn die je al hebt bekeken. Zo kunnen we toepasselijke nieuwe content weergeven. Cookies kunnen ons helpen slimmere en relevantere aanbevelingen te geven over personen die je zou kunnen volgen op basis van je bezoeken aan websites met geïntegreerde Twitter-embeds, met inbegrip van ingesloten tijdlijnen.
  • Advertenties:
    • Om ons te helpen advertenties te leveren, de prestaties hiervan te meten en relevantere advertenties weer te geven op basis van criteria zoals je activiteiten op Twitter en bezoeken aan websites van onze advertentiepartners.
      Twitter gebruikt bijvoorbeeld cookies en pixels voor persoonlijke advertenties, en om de prestaties hiervan te meten. Door deze technologieën te gebruiken, kunnen we advertenties weergeven en de effectiviteit ervan bepalen op basis van je bezoeken aan websites van onze advertentiepartners. Zo kunnen adverteerders advertenties en content van hoge kwaliteit leveren die je mogelijk interessanter vindt.

Twitter levert onze services ook samen met partner TellApart en externe aanbieders van advertenties, waaronder Google, en biedt advertenties aan namens adverteerders van Twitter, onder andere via de levering van op interesse gebaseerde advertenties.
  • Personalisatie voor meerdere apparaten:
    • Door een beter inzicht in hoe apparaten aan elkaar gerelateerd zijn, kunnen we informatie van het ene apparaat gebruiken om de Twitter-ervaring op een ander apparaat aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen.
      Wanneer je op een apparaat inlogt bij Twitter, koppelen we dat apparaat aan je Twitter-account. Ongeacht of je bent ingelogd bij Twitter, kunnen we bijvoorbeeld ook informatie over je apparaten ontvangen als die informatie wordt gedeeld door een partner, als je Twitter.com bezoekt, als je externe websites bezoekt waarin Twitter-content is geïntegreerd of als je de website of mobiele applicatie van een adverteerder van Twitter bezoekt. Uit deze informatie, meestal IP-adressen en de tijd waarop de informatie is ontvangen, kunnen we afleiden dat bepaalde apparaten aan elkaar zijn gekoppeld, met inbegrip van de apparaten waarmee je inlogt bij Twitter. Voor meer informatie over de apparaten die aan je account zijn gekoppeld, raadpleeg je Je Twitter-gegevens terwijl je bent ingelogd. Voor meer informatie over de andere apparaten die zijn gekoppeld aan het apparaat of de browser die je momenteel gebruikt, ga je naar Je Twitter-gegevens terwijl je bent uitgelogd.

Waar worden deze technologieën gebruikt?

Twitter en derden maken gebruik van deze technologieën op de websites, in de applicaties en in de services van Twitter en op andere websites, in andere applicaties en in andere services waarin services van Twitter zijn geïntegreerd, met inbegrip van eigenschappen van derden waarin de reclametechnologie van Twitter is opgenomen. Hiertoe behoren de websites van onze advertentiepartners en websites die gebruikmaken van Twitter-embeds, met inbegrip van ingesloten tijdlijnen. Externe partijen kunnen deze technologieën ook gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je vanuit websites of applicaties van Twitter op links klikt, content van derden bekijkt of gebruikt vanuit onze services of externe websites bezoekt waarin de reclametechnologie van Twitter is opgenomen.

Wat zijn mijn privacymogelijkheden?

We doen er alles aan om je zinvolle privacymogelijkheden te bieden. Je kan via verschillende instellingen beheren of beperken hoe Twitter, onze partners en andere externe partijen cookies gebruiken:

Opmerking: Controleer of je bent ingelogd als je de internetinstellingen voor je Twitter-account wil bekijken of wijzigen. Het wijzigen van Twitter-instellingen in je webbrowser zonder dat je bent ingelogd, is alleen van invloed op gedrag in die browser zolang je niet bij Twitter bent ingelogd. Hier vind je meer informatie over toegang tot je instellingen voor Personalisatie en gegevens, ook in je mobiele app van Twitter.

• Om te bepalen of Twitter informatie over andere websites waar je Twitter-content hebt gezien, moet bewaren, moet je de instelling voor Bijhouden waar je Twitter-inhoud online ziet wijzigen in je instellingen voor Personalisatie en gegevens. Als je deze instelling hebt uitgeschakeld of in de EER of Zwitserland woont, zal Twitter deze webpaginabezoeken niet opslaan of gebruiken om je ervaring in de toekomst te verbeteren. Als we je navigatiegeschiedenis eerder hebben opgeslagen, is het mogelijk dat je ervaring verder gepersonaliseerd wordt op basis van informatie uit die geschiedenis.
  • Als je niet wil dat Twitter je op Twitter en daarbuiten op interesse gebaseerde advertenties laat zien, zijn er verschillende manieren om deze functionaliteit uit te schakelen:
    • Ga met behulp van je Twitter-instellingen naar de instellingen voor Personalisatie en gegevens en wijzig de instelling Advertenties personaliseren.
    • Op internet kan je naar de keuzetool voor consumenten van de Digital Advertising Alliance gaan op optout.aboutads.info om je in je huidige browser af te melden voor de weergave van advertenties van Twitter op basis van interesses.
    • Op je mobiele apparaat moet je in de instellingen van je iOS-telefoon de instelling 'Beperk advertentietracking' of in de instellingen van je Android-telefoon de instelling 'Afmelden voor het personaliseren van advertenties' inschakelen.
  • Om een keuze te maken over personalisatie voor meerdere apparaten ga je naar je instellingen voor Personalisatie en gegevens en wijzig je de instelling voor Personaliseren op al je apparaten. Zo bepaal je of we je account koppelen aan andere browsers of apparaten dan die je gebruikt om bij Twitter in te loggen (of als je bent uitgelogd, of we de browser of het apparaat dat je nu gebruikt koppelen aan andere browsers of apparaten).
  • Als je wil bepalen of je op interesse gebaseerde advertenties van TellApart en andere externe aanbieders van advertenties ontvangt, raadpleeg je optout.aboutads.info en www.networkadvertising.org/choices en in de Veelgestelde vragen van TellApart voor meer informatie over afmelden voor het ontvangen van op interesse gebaseerde advertenties. Je kan je daarnaast via internet afmelden voor Google Analytics door de invoegtoepassing voor je browser voor afmelden te installeren en je kan je afmelden voor op interesse gebaseerde Google-advertenties via Advertentie-instellingen van Google.
  • Als je het ontvangen van cookies wil bepalen, kan je de instellingen van de meeste webbrowsers zo aanpassen dat cookies worden geaccepteerd of geweigerd, of dat er om je toestemming wordt gevraagd wanneer een site een cookie probeert in te stellen. Hoewel cookies niet vereist zijn voor bepaalde delen van onze services, werkt Twitter mogelijk niet naar behoren als je cookies volledig uitschakelt. Je kan bijvoorbeeld niet inloggen op twitter.com als je alle cookies hebt uitgeschakeld.