Hoe cookies worden gebruikt op X

Cookies en vergelijkbare technologieën zoals pixels en lokale opslag bieden jou een betere, snellere en veiligere ervaring op X. Cookies worden ook gebruikt voor het uitvoeren van onze services, zoals onze websites, applicaties, API's, pixels, embeds en e-mailcommunicatie. X gebruikt deze technologieën met name om:

• Je ingelogd te houden bij X.
  • Functies en functionaliteit van X-services te leveren.
  • Je voorkeuren te bewaren en respecteren.
  • De content die je ziet te personaliseren.
  • Je te beschermen tegen spam en misbruik.
  • Je relevantere advertenties te tonen.
  • Abonnementsfuncties aan te bieden en bepaalde content te verspreiden.
  • Te begrijpen hoe jij onze services gebruikt en wat we kunnen verbeteren.
  • De effectiviteit te meten van onze advertenties en marketing.
  • Te beoordelen hoe onze services presteren en bugs en andere kwaliteitsproblemen op te sporen.
  • Gegevens te verzamelen om onze activiteiten uit te voeren, van het meten van de grootte van onze doelgroep tot het handhaven van de X-regels

Wat zijn cookies, pixels en lokale opslag?

Cookies zijn kleine bestanden die op je computer worden gezet terwijl je op internet surft of een web-app gebruikt. We gebruiken cookies om onze services uit te voeren, te ontdekken hoe mensen onze services gebruiken en inzicht te krijgen in hoe we ze kunnen verbeteren. Hierboven vind je meer voorbeelden van hoe we cookies gebruiken.

Pixels zijn kleine hoeveelheden code op een webpagina, in een web-app of in een e-mail. Net als veel andere services maken wij gebruik van pixels, waarvan we sommige aan adverteerders aanbieden om op hun webdomeinen te plaatsen, om te weten te komen of je interactie bent aangegaan met bepaalde internet- en e-mailcontent. Hierdoor kunnen we de prestaties van onze services meten en verbeteren en jouw ervaring persoonlijker maken, zoals de advertenties en content die je ziet.

Wij gebruiken lokale opslag om gegevens op je computer of mobiele apparaat op te slaan. We gebruiken gegevens van een lokale opslag om webnavigatie in te schakelen, videospelervoorkeuren te bewaren, aan te passen wat we je laten zien op basis van je eerste interacties met onze services, je voorkeuren te onthouden en de effectiviteit van advertenties te meten. We kunnen ook lokale opslag op andere websites gebruiken, indien dat nodig is om je bepaalde functies aan te bieden, om informatie te vergaren over je bezoeken aan die websites.

Waarom gebruiken onze services deze technologieën?

Cookies, pixels en lokale opslag dienen om onze activiteiten uit te voeren en ondersteunen en dragen eraan bij om jou een betere ervaring te bieden. Ze worden gebruikt in de volgende categorieën:

• Authenticatie en beveiliging
  • Functionaliteit
  • Gebruikersvoorkeuren
  • Analyses
  • Research en development
  • Gepersonaliseerde content
  • Reclame
  • Marketing
  • Personalisatie op al je apparaten

Binnen elke categorie helpen cookies, pixels en lokale opslag ons bij het volgende:

Authenticatie en beveiliging
Jouw X-toegang wordt geverifieerd om je relevante content te laten zien. Hiermee wordt ook voorkomen dat ongeautoriseerde partijen toegang krijgen tot je account. We gebruiken deze technologieën om:

• Je te laten inloggen bij X en onze services.
  • Jouw veiligheid en de veiligheid van onze services beter te beschermen.
  • Te zorgen dat je content met beperkte distributie kan bekijken.
  • Ons te helpen spam, misbruik en andere activiteiten te detecteren en bestrijden die de X-regels schenden.

Functionaliteit
Hierdoor kunnen we je foutmeldingen sturen, kunnen we ervoor zorgen dat je kan wisselen tussen accounts, kunnen we onze services in meerdere tabbladen organiseren in een browser en kunnen we bepaalde functies aanbieden op partnerwebsites.

Gebruikersvoorkeuren
Hiermee worden informatie over je browser en je voorkeuren bewaard.

Analyses

• Hiermee kunnen we onze services verbeteren en meer inzicht krijgen in hoe mensen gebruikmaken van onze services, waaronder knoppen en widgets.
  • We kunnen jouw ervaring optimaliseren doordat we inzicht hebben in hoe jij onze services gebruikt, bijvoorbeeld wanneer en hoe vaak je de services gebruikt en op welke links je klikt en vanaf welke locatie. (We kunnen hierbij ook gebruikmaken van Google Analytics.)
  • We kunnen tellen hoeveel mensen een bepaalde post, ingesloten posts, knoppen of tijdlijn hebben gezien. Meer informatie.

Research en development

• Hiermee vergaren we informatie over hoe je onze services gebruikt, inclusief hoe onze services presteren. Dit helpt bij het opsporen van problemen, om inzicht te krijgen in wat we kunnen verbeteren of om nieuwe producten of services te ontwikkelen.
  • We testen hiermee updates van X-services en ontwikkelen nieuwe functies, functionaliteit en services.

Gepersonaliseerde content
We personaliseren onze services, zoals trends, verhalen, advertenties en aanbevelingen, die mensen kunnen volgen met relevantere content. We gebruiken ook:

• Lokale opslag om meer informatie te krijgen over de delen van je X-tijdlijn die je al hebt bekeken zodat we je nieuwe content kunnen laten zien.
  • Cookies om mensen aan je voor te stellen die je misschien wil volgen op basis van je bezoeken aan websites met geïntegreerde X-services.

Advertenties
Hiermee personaliseren we advertenties en meten we de prestaties daarvan. We laten je bijvoorbeeld advertenties zien en evalueren de effectiviteit op basis van jouw bezoeken aan websites van onze advertentiepartners. Zo kunnen adverteerders advertenties en content van hoge kwaliteit leveren die jij mogelijk interessanter vindt. We doen ook het volgende:

• Advertenties leveren, de prestaties hiervan meten en relevantere advertenties weergeven op basis van criteria zoals je activiteit op X en je bezoeken aan websites van onze advertentiepartners.
  • Samenwerken met externe aanbieders van advertenties zoals Google om onze services te verkopen.

Marketing
Hiermee voeren we marketingcampagnes via e-mail en internet uit en willen we inzicht krijgen in de effectiviteit van onze marketing.

Personalisatie op al je apparaten
Hiermee krijgen we inzicht in welke apparaten je hebt gebruikt zodat we je ervaring op al je apparaten kunnen personaliseren.

Let op: als je ooit met je apparaat inlogt bij X, dan koppelen we dat apparaat aan jouw account en blijft aan dat account gekoppeld. Dit betekent dat we, of je bent ingelogd of niet, informatie over jouw apparaten ontvangen als die informatie wordt gedeeld door een partner, als je twitter.com of externe websites bezoekt waarin X-services zijn geïntegreerd of als je de website of mobiele applicatie van een adverteerder van X bezoekt. Meestal worden IP-adressen en het tijdstip waarop we de gegevens ontvangen, gebruikt om dat specifieke apparaat aan jou te koppelen.

Voor meer informatie over de apparaten en webbrowsers die aan je X-account worden gekoppeld, ga je naar Jouw X-gegevens wanneer je bent ingelogd en wanneer je bent uitgelogd van je account.

Waar worden deze technologieën gebruikt?

Wij maken (samen met derden) gebruik van deze technologieën op X-services, zoals onze websites, applicaties en services, en in andere websites, applicaties en services waarin X-services zijn geïntegreerd, met inbegrip van eigendommen van derden waarin onze reclametechnologie is opgenomen. Hiertoe behoren de websites van onze advertentiepartners en websites die gebruikmaken van onze embeds, met inbegrip van ingesloten tijdlijnen. Externe partijen kunnen deze technologieën ook gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je vanuit X-services op links klikt, content van derden bekijkt of gebruikt in X-services, of externe websites bezoekt waarin onze reclametechnologie is opgenomen.

Wat zijn mijn privacymogelijkheden?

Wij streven ernaar om je zinvolle privacymogelijkheden te bieden om te beheren of beperken hoe wij, onze partners en andere externe partijen cookies en cookiegerelateerde gegevens gebruiken:

X slaat informatie op over andere websites waar je X-content hebt gezien of gebruik hebt gemaakt van onze services. Voor de meeste X-functies kun je dit aanpassen via Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid > Activiteiten buiten X > Laat het gebruik toe van waar je X-content op het web ziet. Zelfs als je dit aanpast, slaan we voor bepaalde betaalde abonnementsfuncties toch bepaalde informatie op als dit noodzakelijk is om die functie te laten werken. We zullen je over deze opslag vertellen als je je aanmeldt voor deze functies.

Als je dit hebt uitgeschakeld of in de EU,  IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland woont, zullen we deze webpaginabezoeken niet opslaan of gebruiken om je ervaring in de toekomst te verbeteren. Als we je navigatiegeschiedenis eerder hebben opgeslagen, is het echter mogelijk dat we je ervaring verder personaliseren op basis van wat we weten uit die geschiedenis.

Je zult op X altijd advertenties zien op basis van je X-activiteit. Er zijn verschillende manieren om in te stellen hoe X je gegevens mag gebruiken voor advertenties. Je kan de volgende tools gebruiken:

• Gepersonaliseerde advertenties instellen op X
    Pas je instelling voor het gebruik van je gegevens buiten X door te gaan naar Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid > Advertentievoorkeuren > Gepersonaliseerde advertenties.
  • Op interesses gebaseerde advertentiecontent voor internet
    Meld je af in je huidige browser met de keuzetool voor consumenten van de Digital Advertising Alliance op optout.aboutads.info.
  • Reclametracking beperken voor iOS versie 13 en eerder
    Zet deze instelling aan via de instellingen van je iOS-apparaat (precieze instructies verschillen per versie).
  • Advertenties personaliseren voor Android
    Meld je af via je apparaatinstellingen (precieze instructies verschillen per versie).
  • Trackingverzoeken van apps toestaan voor iOS versie 14 en later
    Zet deze instelling uit via je apparaatinstellingen (precieze instructies verschillen per versie).
  • Instellen van personalisatie op basis van je afgeleide identiteit in X
    Pas de instelling aan door te gaan naar Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid > Activiteiten buiten X > Personalisatie op basis van je afgeleide identiteit. Zo bepaal je of we jouw account mogen koppelen aan andere browsers of apparaten dan die jij gebruikt om bij X in te loggen (of als je bent uitgelogd, of we de browser of het apparaat dat je nu gebruikt mogen koppelen aan andere browsers of apparaten).
  • Cookie-instellingen via webbrowsers
    De meeste browsers vragen je toestemming om cookies te gebruiken. Denk erom dat als je je cookies helemaal uitschakelt, werken X-services mogelijk niet goed of kun je problemen hebben om in te loggen op twitter.com.

Meer privacymogelijkheden

Behalve op optout.aboutads.info vind je meer informatie over het afmelden voor het ontvangen van op interesse gebaseerde advertenties op networkadvertising.org/choices. Tot slot kun je je afmelden voor het ontvangen van op interesse gebaseerde Google-advertenties via Advertentie-instellingen van Google.

Belangrijk: Je moet op de webbrowser inloggen als je de internetinstellingen voor je X-account wil bekijken of wijzigen. Het wijzigen van X-instellingen in de webbrowser zonder dat je bent ingelogd, is alleen van invloed op gedrag in die browser zolang je niet bij X bent ingelogd. Lees ons artikel over toegang krijgen tot je instellingen voor personalisatie en gegevens voor meer.