Je media-instellingen

Alle accounts van X hebben media-instellingen om X inzicht te geven in welk type media je plaatst, zodat wij anderen weer kunnen helpen het type content te vinden waarin ze geïnteresseerd zijn.

Door je media-instellingen op de juiste manier te markeren, kan X mogelijk gevoelige content identificeren die andere gebruikers misschien niet willen zien, zoals geweld of naaktheid. Als je van plan bent regelmatig dergelijke content te plaatsen, vragen we je om je media-instellingen aan te passen.

Je media-instellingen aanpassen
Stap 1

Tik op je profielpictogram in de navigatiebalk linksboven.

Stap 2

Tik op Instellingen en privacy.

Stap 3
Stap 4

Tik op Jouw Tweets.

Stap 5

Verzet de knop naast Media die je Tweet markeren als materiaal dat mogelijk gevoelig is

Opmerking: als je deze instelling hebt ingeschakeld, kan het zijn dat mensen die jouw profiel bezoeken een bericht krijgen te zien waarin staat dat jouw account mogelijk gevoelige content bevat. Daarnaast wordt hen gevraagd of ze het account nog steeds willen bekijken. Mensen die er uitdrukkelijk voor hebben gekozen dat ze mogelijk gevoelige content willen zien, krijgen jouw account nog steeds zonder bericht te zien.

Stap 1

Tik op het pictogram _ in de navigatiebalk linksboven.

Stap 2

Selecteer Instellingen en privacy.

Stap 3

Ga naar jouw Privacy en veiligheid in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

Tik op Jouw Tweets.

Stap 5

Verzet de knop naast Media die je Tweet markeren als materiaal dat mogelijk gevoelig is zodat deze blauw wordt.

Opmerking: als je deze instelling hebt ingeschakeld, kan het zijn dat mensen die jouw profiel bezoeken een bericht krijgen te zien waarin staat dat jouw account mogelijk gevoelige content bevat. Daarnaast wordt hen gevraagd of ze het account nog steeds willen bekijken. Mensen die er uitdrukkelijk voor hebben gekozen dat ze mogelijk gevoelige content willen zien, krijgen jouw account nog steeds zonder bericht te zien.

Stap 1

Log op het web in bij je account op twitter.com.

Stap 2

Klik op het pictogram meer.

Stap 3

Selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

Ga naar je instellingen voor Privacy en veiligheid.

Stap 5

Klik op Jouw Tweets en vink het vakje aan naast Media die je Tweet markeren als materiaal dat mogelijk gevoelig is.

Opmerking: als je deze instelling hebt ingeschakeld, kan het zijn dat mensen die jouw profiel bezoeken een bericht krijgen te zien waarin staat dat jouw account mogelijk gevoelige content bevat. Daarnaast wordt hen gevraagd of ze het account nog steeds willen bekijken. Mensen die er uitdrukkelijk voor hebben gekozen dat ze mogelijk gevoelige content willen zien, krijgen jouw account nog steeds zonder bericht te zien.

Individuele posts markeren die gevoelige media bevatten

De optie om eenmalige waarschuwingen voor gevoelige content toe te voegen aan foto's en video's die je post, is nu beschikbaar voor iedereen op Android, iOS en het web.

Om een contentwaarschuwing toe te voegen, tik of klik je op het vlagpictogram als je de foto of video bewerkt, nadat je deze aan je post hebt toegevoegd.

Gif-voorbeeld van hoe je Tweets kan markeren als gevoelige media

Je kan je voorkeuren instellen voor hoe en wanneer je gevoelige content kan zien in je media-instellingen.

Wat gebeurt er als ik mijn media-instellingen niet verander en gevoelige media plaats?

Als een van je posts wordt gerapporteerd omdat die gevoelige media bevat, wordt de post ter beoordeling naar X gestuurd. Als we vaststellen dat de media tijdens het uploaden niet waren gemarkeerd als mogelijk gevoelig,

• kunnen we de media als mogelijk gevoelig markeren. In het geval van live video kan de volledige content worden verwijderd.
  • We wijzigen mogelijk ook je accountinstelling in Media die je post markeren als materiaal dat mogelijk gevoelig is, zodat toekomstige posts als zodanig worden gemarkeerd.

Je kan je media-instellingen wijzigen op de pagina met accountinstellingen, maar deze afbeelding en eventuele andere afbeeldingen die we hebben gemarkeerd, blijven gemarkeerd als mogelijk gevoelig.

Als je herhaaldelijk media uploadt die niet goed zijn gemarkeerd, doen we mogelijk het volgende:

• we markeren de media als mogelijk gevoelige content;
  • we wijzigen je accountinstelling permanent in Media die je post markeren als materiaal dat mogelijk gevoelig is, zodat jouw toekomstige posts een waarschuwingsmelding krijgen waarop gebruikers moeten klikken voordat ze je media kunnen bekijken.

X kan ook automatische technieken gebruiken om mogelijk gevoelige media te detecteren en markeren, en om accounts die vaak mogelijk gevoelige media posten, te detecteren en markeren.

Wat gebeurt er als mijn profielafbeelding de regels van X schendt?

Als je profiel- of headerafbeelding content bevat die de regels van X schendt, kunnen we je account tijdelijk opschorten en de aanstootgevende content verwijderen. Bij herhaalde schendingen wordt je account permanent opgeschort.

Daarnaast kan je account worden vergrendeld als media in je profiel het mediabeleid van X schenden. Om je account te ontgrendelen, moet je onze instructies volgen en de media verwijderen die het mediabeleid schenden. Lees dit artikel voor meer informatie als je account is vergrendeld.

Kan ik beroep aantekenen tegen een beslissing van X?

Als je account is opgeschort vanwege content met schokkend geweld of erotische elementen in je profiel- of headerafbeelding, kan je beroep aantekenen door in te loggen bij je account en hier je bezwaar in te dienen.

Momenteel is er geen manier om beroep aan te tekenen tegen een beslissing van X waardoor je accountinstelling permanent is gewijzigd in Media die je post markeren als materiaal dat gevoelig kan zijn na het herhaald onjuist markeren van gevoelige content.