Aanbevelingen Account

Volgers zijn mensen die jouw Posts ontvangen. Iemand volgen op 𝕏 betekent: je abonneert je op zijn/haar posts als volger; zijn/haar updates verschijnen in je Startpaginatijdlijn; en die persoon kan je Privéberichten sturen. Om je ervaring met ons platform te verbeteren, kan onze dienst Accountaanbevelingen of 'Wie te volgen' accounts aanbevelen waarvan we denken dat je erin geïnteresseerd bent.

Hoe vindt 𝕏 accounts om te volgen

Onze accountsuggesties van Twitter zijn gebaseerd op algoritmes die gepersonaliseerde suggesties voor je doen.

Hoe beslist 𝕏 welke accounts hij jou aanbeveelt

Je kan suggesties zien op basis van criteria als:

• Als je jouw contacten naar 𝕏 hebt geüpload, stellen we voor dat je verbinding maakt met degenen die al een 𝕏-account hebben.

• Als iemand zijn contacten naar 𝕏 heeft geüpload en je e-mailadres of telefoonnummer staat in hun contacten, dan kunnen we voorstellen dat je die persoon gaat volgen.

• We kunnen ook suggesties doen op basis van je locatie, zoals de stad of het land waar jij je bevindt.

• We kunnen suggesties doen op basis van je activiteit op 𝕏 zoals je vind-ik-leuks of reposts, wie je volgt en accounts en posts die je bekijkt of waar je anderszins interactie mee hebt.

• Aanbevelingen die je per e-mail of via 𝕏 ontvangt, gaan niet over content waarin je genegeerde woorden en hashtags voorkomen. (Meer informatie, hier.)

Hoe je de accounts die je ziet kan beïnvloeden

In je privacy-instellingen kun je zelf aangeven of we jouw account als suggestie kunnen weergeven aan personen die jouw e-mailadres of telefoonnummer in hun contactpersonen hebben. Lees dit artikel voor meer informatie en instructies over het aanpassen van je instellingen.

Wanneer je jouw contacten uploadt naar 𝕏, kunnen deze contacten worden weergegeven als voorgestelde accounts om te volgen. Omgekeerd kan jouw account worden weergegeven als een suggestie voor anderen om te volgen. Je kan bepalen of 𝕏 jouw adresboek gebruikt om je account aan anderen voor te stellen door de privacy-instellingen aan te passen waarmee anderen jou kunnen vinden op basis van je e-mailadres of telefoonnummer.

Je kan ook contacten verwijderen die je eerder geüpload hebt. Wanneer je eerder geüploade contacten verwijdert, zullen we geen suggesties meer doen op basis van die contacten, maar we kunnen wel soortgelijke suggesties doen op basis van wie je al volgt en andere factoren. Lees dit artikel voor meer informatie en instructies over het verwijderen van eerder geïmporteerde contacten.

𝕏 heeft ook tools ontworpen waarmee je alle content die je op het platform ziet kan beheren en je kan beschermen tegen content die jij schadelijk vindt. (Meer informatie, hier.)

Hoe je niet-gepersonaliseerde suggesties kan zien

Gebruikers in de Europese Unie kunnen niet-gepersonaliseerde accountsuggesties zien in onze modules 'Wie te volgen', 'Misschien vind je dit leuk' en "Wat gebeurt er".

Meer informatie

Voor een gedetailleerder overzicht van hoe ons account-aanbevelingssysteem werkt, zie:

• Hieronder een overzicht van ons engineeringteam;

• Ons Helpcentrum-artikel over accountsuggesties hier; of

• Onze broncode die hier beschikbaar is.

Systeemoverzicht

Ons aanbevelingssysteem voor accounts helpt gebruikers die weinig bekend zijn met 𝕏 gemakkelijk en snel nieuwe accounts te ontdekken om te volgen of zich op te abonneren. Het maakt gebruik van verschillende gebruikerssignalen en algoritmes om gepersonaliseerde accountaanbevelingen te doen. Het overzicht van het systeem wordt geïllustreerd in het volgende diagram:

Verschillende van onze services worden aangestuurd door het accountaanbevelingssysteem, waaronder bijvoorbeeld: de tijdlijn thuis, de profielpagina van het account, het cluster volgen, het tabblad Verbinden, de inschrijvingsflow voor nieuwe gebruikers, uitgelichte accounts en relevante personen.

Systeemoverzicht

Het accountaanbevelingssysteem, dat verschillende van onze services aanstuurt (waaronder bijvoorbeeld de startpaginatijdlijn, accountprofielpagina, cluster volgen, tabblad Verbinden, inschrijvingsflow voor nieuwe gebruikers, uitgelichte accounts en relevante personen), bestaat uit de volgende stappen:

Kandidaatgeneratie

Het systeem maakt gebruik van verschillende signalen om accountkandidaten te genereren waarin de doelgebruiker (d.w.z. de gebruiker die de module bekijkt) geïnteresseerd zou kunnen zijn. (Zie het gedeelte "Signalen" hieronder voor meer informatie). Op basis van die signalen worden alle kandidaten gegenereerd.

Kandidaten mengen en filteren

Na het genereren van kandidaten uit verschillende kandidaatbronnen, neemt het systeem uit elke kandidaatbron een lagere steekproef op basis van hun historische prestaties en voegt de geselecteerde kandidaten samen in een kandidatenpool. Vervolgens filtert het systeem de kandidaten met behulp van bepaalde signalen om de kwaliteit en gezondheid van de accountaanbevelingen te waarborgen.

Kandidaatrangschikking

Door gebruik te maken van verschillende signalen van de doelgebruiker en kandidaten, rangschikt het systeem kandidaten op basis van de waarschijnlijkheid dat de kandidaat gevolgd wordt en positief betrokken is bij de doelgroep. (Zie het gedeelte "Signalen" hieronder voor meer informatie.)

Signalen

Dit gedeelte beschrijft de lijst met signalen die worden gebruikt in het systeem voor accountaanbevelingen:

Signaalnaam

Van

Beschrijving

Systeemstap

Gebruikersstaat

Doelgebruiker,

Kandidaat

𝕏 intern gedefinieerde gebruikersstatus gebaseerd op dagelijkse inlogfrequentie en dagelijkse postfrequentie.

Rangschikking

Taal

Doelgebruiker,

Kandidaat

Voorkeurstaal geselecteerd door gebruiker

Kandidaatgeneratie, rangschikking

Geo-informatie (land, IP-adres, niet-precieze geolocatie)

Doelgebruiker,

Kandidaat

Niet-precieze geolocatie-informatie afgeleid van IP-adressen.

Kandidaatgeneratie, rangschikking

Client

Doelgebruiker

Clienttype (bijv. iPhone, Android, web, enz.)

Rangschikking

Dagen sinds aanmelding

Doelgebruiker

Tijd sinds aanmelding gebruiker

Rangschikking

Telefoonboek

Doelgebruiker,

Kandidaat

Telefoonboekcontacten

Kandidaatgeneratie, rangschikking

E-mailboek

Doelgebruiker,

Kandidaat

E-mailboekcontacten

Kandidaatgeneratie, rangschikking

Interessecategorie

Doelgebruiker

Gevolgde interessecategorie (onderwerpen)

Rangschikking

Volgt

Doelgebruiker,

Kandidaat

Acties Volgen en Volgend

Rangschikking

Ontvolgt

Doelgebruiker,

Kandidaat

Acties Ontvolgen

Rangschikking

Post gemaakt

Doelgebruiker,

Kandidaat

Acties na het maken van post

Filteren, rangschikken

Vind-ik-leuk

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie Post leuk vinden

Kandidaatgeneratie, rangschikking

Niet leuk vinden

Doelgebruiker,

Kandidaat

´Niet geïnteresseerd in´ feedback en niet-leuke acties

Rangschikking

Repost

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie Repost

Kandidaatgeneratie, rangschikking

Citaat

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie Postcitaat

Rangschikking

Vermelding

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie Vermelding

Kandidaatgeneratie, rangschikking

Profiel-weergave

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie Profielweergave

Kandidaatgeneratie, rangschikking

Postweergave

Doelgebruiker,

Kandidaat

Postweergave

Rangschikking

Post-click

Doelgebruiker,

Kandidaat

Post click-actie

Kandidaatgeneratie, rangschikking

Foto uitgeklapt

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie foto uitklappen

Rangschikking

Moduleweergave Wie te volgen

Doelgebruiker

Weergave van de Wie-te-volgen / Module Wie-te-abonneren

Rangschikking

Pushmelding openen

Kandidaat

Actie pushmelding openen

Rangschikking

Melding tabblad click

Kandidaat

Melding tabblad melding klik-actie

Rangschikking

Negeren

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie Account uitschakelen

Rangschikking

Blokkeren

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie Account blokkeren

Rangschikking

Rapporteren

Doelgebruiker,

Kandidaat

Actie Postrapport

Rangschikking

Locatie weergeven

Doelgebruiker

Waar de accountaanbevelingsmodule staat (bijv. startpaginatijdlijn, profielpagina, enz.)

Rangschikking

Geschiktheid voor maker (abonnement).

Kandidaat

Of je in aanmerking komt voor een makersabonnement

Rangschikking

Dagen inloggen

Doelgebruiker

Dagen sinds laatste keer inloggen

Filteren, rangschikken

Gezondheidslabel

Kandidaat

Gezondheidslabel (bijv. NSFW) en score gegenereerd door het gezondheidsteam

Filteren