Een probleem met afgeschermde Tweets op Twitter voor Android

17 januari 2019

We hebben een probleem ontdekt in X voor Android waardoor de instelling 'Je posts afschermen' werd uitgeschakeld als bepaalde wijzigingen in het account werden aangebracht. Mogelijk ben je getroffen door dit probleem wanneer het afschermen van posts in je instellingen was ingeschakeld, je X voor Android gebruikte en je bepaalde wijzigingen hebt aangebracht in je accountinstellingen, bijvoorbeeld wanneer je het aan je account gekoppelde e-mailadres hebt gewijzigd tussen 3 november 2014 en 14 januari 2019. Mensen die X voor iOS of internet gebruiken, zijn niet getroffen door dit probleem. We hebben het probleem op 14 januari opgelost en we blijven je voorzien van updates met eventuele andere belangrijke informatie.

We hebben de mensen op de hoogte gesteld van wie we zeker weten dat ze door dit probleem zijn getroffen en we hebben 'Je posts afschermen' weer voor ze ingeschakeld als dit was uitgeschakeld. We brengen deze kennisgeving bij een breder publiek onder de aandacht via het X-helpcentrum, omdat wij niet alle accounts kunnen identificeren die hierdoor mogelijk ook getroffen zijn. We raden je aan om naar je privacyinstellingen te gaan en te controleren of de instelling voor 'Je posts afschermen' overeenkomt met je voorkeuren.

We erkennen en waarderen je vertrouwen in ons en we doen elke dag ons uiterste best om dat vertrouwen te verdienen. Het spijt ons dat dit is gebeurd en we voeren een volledige controle uit om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

Als je vragen of problemen hebt, neem je contact op met de Data Protection Officer van X, Damien Kieran door hier het online formulier in te vullen.