Over je dashboard voor activiteit

Wat is het dashboard voor postactiviteit?

Het dashboard voor postactiviteit is een tool waarmee je meer informatie krijgt over je posts en over hoe goed ze aansluiten bij je doelgroep. Bijvoorbeeld:

• je ziet in realtime hoe mensen interactie aangaan met je posts.
  • Vergelijk je postactiviteit en volgers en zie hoe ze in de loop van de tijd trending worden.
  • Klik op een willekeurige post voor een gedetailleerd overzicht van het aantal Reposts, antwoorden, vind-ik-leuks, volgers en ontvangen clicks.
  • Je krijgt uitgebreid inzicht in je publiek, vooral in degenen die interacties aangaan met je posts.
  • Download je poststatistieken.

Toegang krijgen tot het dashboard

Om te beginnen log je met je X-gebruikersnaam en -wachtwoord in bij analytics.twitter.com en schakel je analyses voor jouw account in.

Toegang krijgen tot je postactiviteit:

• Ga op een desktop- of laptopcomputer naar analytics.twitter.com en klik op posts.
  • Tik in de X-app voor iOS of Android op het icoon Analyses dat in je posts wordt getoond. Zorg ervoor dat je de laatste versie van X voor iPhone, iPad of Android hebt geïnstalleerd.

Het dashboard voor postactiviteit is beschikbaar voor gebruikers die voornamelijk posten in het Arabisch, Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Deens, Duits, Engels, Filipijns, Fins, Frans, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Portugees (Brazilië), Russisch, Spaans, Thai, Turks of Zweeds, en die al ten minste 14 dagen over een account beschikken. We zijn druk bezig om deze functionaliteit binnenkort voor iedereen beschikbaar te maken.

Het dashboard gebruiken

Desktop:

Klik op een afzonderlijke post om specifieke gegevens voor die post te bekijken:

Mobiel (beschikbaar in de X-apps voor iPhone en Android):

Tik op de post voor een overzicht van de post en tik vervolgens op postactiviteit bekijken:

Op de pagina postactiviteit zie je hoeveel mensen jouw post hebben gezien en er interactie mee zijn aangegaan:

Definities

• App-installatiepogingen: clicks om een app te installeren via de card van de post
  • App-openingen: clicks om een app te openen via de card van de post
  • Uitklappen van details: clicks op de post om meer details weer te geven
  • Clicks op ingesloten media: clicks om een foto of video in de post weer te geven
  • Interacties: het totale aantal keren dat een gebruiker interactie is aangegaan met een post. Hiertoe behoren alle clicks op de post, inclusief Reposts, antwoorden, volgers, vind-ik-leuks, links, cards, hashtags, ingesloten media, de gebruikersnaam en profielfoto en het uitklappen van posts
  • Interactieratio: het aantal interacties gedeeld door het aantal weergaven
  • Volgers: het aantal keren dat een gebruiker jou direct vanuit de post heeft gevolgd
  • Clicks op hashtags: clicks op hashtags in de post
  • Weergaven: het aantal keren dat een post bij een gebruiker is afgeleverd in de tijdlijn of zoekresultaten
  • Verzonden leads: het aantal keren dat een gebruiker zijn of haar gegevens heeft verzonden via een Lead Generation Card in de post
  • Vind-ik-leuks: het aantal keren dat een gebruiker de post leuk heeft gevonden
  • Clicks op links: clicks op een URL of card in de post
  • Clicks op permalinks: clicks op de permalink van de post (alleen desktop)
  • Antwoorden: het aantal keren dat een gebruiker de post heeft beantwoord
  • Reposts: het aantal keren dat een gebruiker de post heeft gerepost
  • Gedeeld via e-mail: het aantal keren dat een gebruiker de post naar iemand geeft gemaild
  • Clicks op gebruikersprofiel: clicks op de naam, @gebruikersnaam of profielfoto van de auteur van de post

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik geen toegang tot het dashboard voor Tweetactiviteit?

Je krijgt pas toegang tot je gegevens van Tweetactiviteiten (op desktop of mobiel) nadat je bent ingelogd bij analytics.twitter.com en analyses voor je account hebt ingeschakeld.

Als je geen toegang krijgt tot het dashboard voor Tweetactiviteit, voldoet je account mogelijk niet aan een van de volgende voorwaarden:

• Het account Tweet voornamelijk in het Arabisch, Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Deens, Duits, Engels, Filipijns, Fins, Frans, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Portugees (Brazilië), Russisch, Spaans, Thai, Turks of Zweeds.
  • Het account bestaat ten minste 14 dagen.
  • Het account is niet in strijd met het beleid
  • Het account is niet verwijderd, beperkt of opgeschort.

Waarom kan ik niet al mijn Tweets zien?

Wanneer je het dashboard voor Tweetactiviteit voor het eerst opent, worden de gegevens over weergaven en interacties ingevuld voor Tweets die je hebt gepost na je eerste bezoek aan analytics.twitter.com.

Waarom kan ik niet al mijn Tweets zien?

Wanneer je het dashboard voor Tweetactiviteit voor het eerst opent, worden de gegevens over weergaven en interacties ingevuld voor Tweets die je hebt gepost na je eerste bezoek aan analytics.twitter.com.

Tot hoe ver terug worden Tweets geladen?

Maximaal 3200 Tweets, teruggaand tot oktober 2013.

Worden de Tweetstatistieken in realtime bijgewerkt?

Ja, Tweets en de bijbehorende weergave- en interactiestatistieken worden gewoonlijk binnen enkele seconden bijgewerkt.