Over de tijdlijn voor meldingen

Wat is de tijdlijn voor meldingen?

• In de tijdlijn voor meldingen kan je op eenvoudige wijze bekijken hoe andere gebruikers op X interactie met jou aangaan.
  • Op de tijdlijn voor meldingen kan je bekijken welke van jouw posts als leuk zijn gemarkeerd en verschijnen de nieuwste Reposts (van jouw posts), posts die aan jou zijn gericht (antwoorden en vermeldingen), de nieuwe volgers van je Lijst en nieuwe volgers van je account.
  • Je kan je meldingen op drie manieren bekijken: Alles toont meldingen wanneer iemand anders jou volgt of vermeldt, of jouw posts Repost of leuk vindt. Vermeldingen toont je alleen meldingen voor posts waarin je gebruikersnaam wordt genoemd en Geverifieerd toont je alleen meldingen voor posts van accounts met een geverifieerd blauwe badge.
  • Naast je vermeldingen bevorderen we ook content waarvan wij denken dat die voor jou interessant is en die op een zinvolle manier bijdraagt aan het gesprek. Dat is content die relevant, geloofwaardig en veilig is.

Kan ik de ontvangen meldingen filteren?

Ja. Jij hebt de controle over wat je op X ziet en met wie je de interactie aangaat. In de instellingen voor je meldingen staan drie opties om de meldingen die je ontvangt te filteren: Kwaliteitsfilter, Genegeerde woorden en Geavanceerde filters.

• Als Kwaliteitsfilter is ingeschakeld, wordt content van lage kwaliteit uit je meldingen gefilterd, zoals dubbele posts of content die geautomatiseerd lijkt. Van mensen die jij volgt of accounts waarmee je recent interactie bent aangegaan, worden de meldingen niet gefilterd. Je kan dit in je instellingen voor meldingen in- of uitschakelen. (Zie hieronder voor meer informatie.)
  • Met genegeerde woorden kan je meldingen negeren die bepaalde woorden en zinnen bevatten die je liever niet in je meldingen wil zien. Meer informatie vind je hier. Negeer meldingen voor accounts waarvan je geen meldingen wilt zien. Dit omvat het negeren van accounts die je volgt en accounts die je niet kent. Voor genegeerde accounts die je volgt, worden antwoorden en vermeldingen van genegeerde accounts nog steeds weergegeven op het tabblad Meldingen. Meer informatie vind je hier.
  • Met geavanceerde filters kan je meldingen uitschakelen van bepaalde soorten accounts die je liever wil vermijden. Daarnaast kunnen we, als je account plotseling veel aandacht krijgt, een melding in je tabblad Meldingen zetten, waarin je wordt uitgenodigd om deze filters aan te passen zodat je meer controle hebt over wat je te zien krijgt. (Hieronder vind je meer informatie over deze instellingen.)

Opmerking: als je X voor het eerst gebruikt of als je de app opnieuw hebt geïnstalleerd, is het kwaliteitsfilter standaard ingeschakeld. Hieronder lees je hoe je deze optie uit- en inschakelt.

Voor iOS:
Stap 1

Ga naar je Meldingen tijdlijn

Stap 2

Tik op het tandwiel icoon

Stap 3

Sleep de schuifbalk naast Kwaliteitsfilter om deze optie in of uit te schakelen.

Opmerking: Je kan ook toegang krijgen tot de instellingen voor je Meldingen via het bovenste menu. Tik op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.

Voor Android:
Stap 1

Ga naar je Meldingen tijdlijn

Stap 2

Tik op het tandwiel pictogram

Stap 3

Schakel het vakje naast Kwaliteitsfilter in om dit in of uit te schakelen.

Opmerking: Je kan ook gaan naar je Meldingeninstellingen via het navigatiemenuicoon  of je Profiel icoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.

Voor desktop:
Stap 1

Ga naar je tijdlijn voor meldingen.

Stap 2

Klik op Instellingen om je meldingen te filteren.

Stap 3

Klik op het vakje naast Kwaliteitsfilter om dit in of uit te schakelen.

Geavanceerde instellingen

Het kan zijn dat je meldingen ontvangt van bepaalde soorten accounts die je liever wil vermijden. Je kan het kwaliteitsfilter inschakelen, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om meldingen uit te schakelen van de volgende soorten accounts:

• Accounts die nieuw zijn (die jij niet volgt).
  • Accounts die jou niet volgen (die jij niet volgt).
  • Accounts die jij niet volgt.
  • Accounts met een standaard profielfoto (die jij niet volgt).
  • Accounts zonder een bevestigd e-mailadres (die jij niet volgt).
  • Accounts zonder een bevestigd telefoonnummer (die jij niet volgt).

Filters instellen op X.com:

1. Ga naar je tijdlijn voor meldingen.
  2. Klik op Instellingen om je meldingen te filteren.
  3. Klik op Geavanceerde filters.
  4. Schakel het vakje bij je gewenste filters in om deze te activeren.

Filters instellen in X voor iOS:

1. Ga naar je Meldingentijdlijn
  2. Tik op het tandwielicoon
  3. Tik op Geavanceerde filters.
  4. Sleep de schuifbalk naast je gewenste filter(s) om deze in te schakelen.

Filters instellen in X voor Android:

1. Ga naar je Meldingentijdlijn
  2. Tik op het tandwiel icoon
  3. Tik op Geavanceerde filters.
  4. Schakel het vakje bij je gewenste filters in om deze te activeren.