Inlogverificatie gebruiken

Inlogverificatie is een extra beveiligingslaag voor je Twitter-account. In plaats van dat je alleen een wachtwoord invoert bij het inloggen, geef je ook een code op die via sms naar je mobiele telefoon wordt verzonden. Via deze verificatie kan je ervoor zorgen dat alleen jij toegang hebt tot je account.

Nadat je deze functionaliteit hebt ingeschakeld, heb je zowel je wachtwoord als je mobiele telefoon nodig om in te loggen bij je account. Wanneer je voortaan inlogt bij twitter.com, Twitter voor iOS, Twitter voor Android of mobile.twitter.com, ontvang je via sms een zescijferige inlogcode die je moet invoeren (bekijk onze lijst met ondersteunde providers).

Opmerking: Als je telefoonnummer aan meerdere accounts is gekoppeld, kan je voor elk account inlogverificatie gebruiken. Voor een betere beveiliging raden we aan om voor elk van je accounts inlogverificatie te gebruiken.

Belangrijk: Voordat je inlogverificatie kan inschakelen, moet je het volgende doen:

Instructies bekijken voor:
  • See iOS instructions
  • See Android Instructions
  • See desktop instructions

Inlogverificatie

Inlogverificatie instellen op Twitter voor iOS:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
    Opmerking: als je nog geen telefoonnummer aan je Twitter-account hebt gekoppeld, wordt een melding weergegeven om er een toe te voegen. Een geldig telefoonnummer is vereist om inlogverificatie te kunnen inschakelen.
  3. Versleep de schuifregelaar om Inlogverificatie in te schakelen.
  4. Tik op Bevestig om de aanmelding te starten.
  5. Lees de overzichtsinstructies en tik vervolgens op Begin.
  6. Tik op Code verzenden om je telefoonnummer toe te voegen.
    Opmerking: als je al een telefoonnummer aan je Twitter-account hebt gekoppeld, sturen we je een sms om je nummer te bevestigen.
  7. Voer de verificatiecode in die naar je apparaat is verzonden en tik vervolgens op Verstuur.
  8. Tik op Ga verder om verder te gaan.
  9. Tik op Back-upcode ontvangen om een code te genereren. Wij adviseren je een screenshot van de code op te slaan voor het geval je deze in de toekomst nodig hebt. Hiermee kan je toegang krijgen tot je account als je je mobiele telefoon kwijt bent of je telefoonnummer wijzigt.

Wanneer je voortaan inlogt bij je account via twitter.com, Twitter voor iOS, Twitter voor Android of mobile.twitter.com, ontvang je via sms een zescijferige inlogcode op je telefoon. Voer de code in wanneer hierom wordt gevraagd om toegang te krijgen tot je account.

Als je inlogverificatie hebt geactiveerd vóór 21 maart 2016:
Wanneer je inlogt bij je account op twitter.com of op een ander apparaat via Twitter voor iOS of Android of mobile.twitter.com, ontvang je een pushmelding op je telefoon. Open de pushmelding om het inlogverzoek goed te keuren. Na de goedkeuring word je direct ingelogd bij je account op twitter.com.

Je kan ook een inlogcode via sms ontvangen. Nadat je bent ingelogd bij je account op twitter.com, kan je deze functionaliteit activeren door op de link te klikken om via sms een code te laten verzenden naar je telefoon.

Opmerking: Je kan inlogverzoeken ook vanuit de app goedkeuren of weigeren door op Beveiliging en Inlogverzoeken te tikken. Sleep de lijst omlaag om deze te vernieuwen en nieuwe verzoeken te bekijken. Verzoeken worden op dit scherm weergegeven, zelfs wanneer je geen pushmelding hebt ontvangen.

Inlogverificatie voor iOS uitschakelen:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Versleep de schuifregelaar om Inlogverificatie uit te schakelen.
  4. Tik op Bevestig om je instellingen op te slaan.

Inlogverificatie

Inlogverificatie instellen op Twitter voor Android:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging
    Opmerking: als je nog geen telefoonnummer aan je Twitter-account hebt gekoppeld, wordt een melding weergegeven om er een toe te voegen. Een geldig telefoonnummer is vereist om inlogverificatie te kunnen inschakelen.
  3. Schakel het selectievakje Inlogverificatie in om deze optie in te schakelen.
  4. Tik op OK om de aanmelding te starten.
  5. Lees de overzichtsinstructies en tik vervolgens op Beginnen.
  6. Tik op Code verzenden om je telefoonnummer toe te voegen.
    Opmerking: als je al een telefoonnummer aan je Twitter-account hebt gekoppeld, sturen we je een sms om je nummer te bevestigen.
  7. Voer de verificatiecode in die naar je apparaat is verzonden en tik vervolgens op Verzenden.
  8. Tik op Doorgaan om verder te gaan.
  9. Tik op Back-upcode ontvangen om een code te genereren. Wij adviseren je een screenshot van de code op te slaan voor het geval je deze in de toekomst nodig hebt. Hiermee kan je toegang krijgen tot je account als je je mobiele telefoon kwijt bent of je telefoonnummer wijzigt.

Wanneer je voortaan inlogt bij je account via twitter.com, Twitter voor iOS, Twitter voor Android of mobile.twitter.com, ontvang je via sms een zescijferige inlogcode op je telefoon. Voer de code in wanneer hierom wordt gevraagd om toegang te krijgen tot je account.

Als je inlogverificatie hebt geactiveerd vóór 21 maart 2016:
Wanneer je inlogt bij je account op twitter.com of op een ander apparaat via Twitter voor iOS of Android of mobile.twitter.com, ontvang je een pushmelding op je telefoon. Open de pushmelding om het inlogverzoek goed te keuren. Na de goedkeuring word je direct ingelogd bij je account op twitter.com.

Je kan ook een inlogcode via sms ontvangen. Nadat je bent ingelogd bij je account op twitter.com, kan je deze functionaliteit activeren door op de link te klikken om via sms een code te laten verzenden naar je telefoon.

Opmerking: Je kan inlogverzoeken ook vanuit de app goedkeuren of weigeren door op Beveiliging en Inlogverzoeken te tikken. Sleep de lijst omlaag om deze te vernieuwen en nieuwe verzoeken te bekijken. Verzoeken worden op dit scherm weergegeven, zelfs wanneer je geen pushmelding hebt ontvangen.

Inlogverificatie voor Android uitschakelen:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Schakel het selectievakje Inlogverificatie uit om deze optie uit te schakelen.
  4. Tik ter bevestiging op OK.

Inlogverificatie

Inlogverificatie instellen op twitter.com:

1. Klik via het vervolgkeuzemenu van je profielicoon op Instellingen en privacy.
  2. Klik op je Accountinstellingen en klik op het selectievakje voor Inlogverificatieverzoeken.
  3. Klik op OK, stuur me een bericht wanneer deze melding verschijnt.
  4. Als je het verificatiebericht hebt ontvangen, klik je op Ja
    Opmerking: je moet je wachtwoord invoeren.
  5. Lees de overzichtsinstructies en klik vervolgens op Beginnen.
  6. Klik op Code verzenden om je telefoonnummer toe te voegen.
    Opmerking: als je al een telefoonnummer aan je Twitter-account hebt gekoppeld, sturen we je een sms om je nummer te bevestigen.
  7. Voer de verificatiecode in die naar je apparaat is verzonden en klik vervolgens op Verzenden.
  8. Klik op Doorgaan om verder te gaan.
  9. Klik op Back-upcode ontvangen om een code te genereren. Wij adviseren je een screenshot van de code op te slaan voor het geval je deze in de toekomst nodig hebt. Hiermee kan je toegang krijgen tot je account als je je mobiele telefoon kwijt bent of je telefoonnummer wijzigt.

Wanneer je voortaan inlogt bij je account via twitter.com, Twitter voor iOS, Twitter voor Android of mobile.twitter.com, ontvang je via sms een zescijferige inlogcode op je telefoon. Voer de code in wanneer hierom wordt gevraagd om toegang te krijgen tot je account.

Opmerking: Als je momenteel online of op je mobiele apparaat (inclusief apps) bent ingelogd bij Twitter, word je niet uitgelogd bij bestaande sessies nadat inlogverificatie is ingeschakeld. Als je ervoor kiest uit te loggen bij een applicatie van derden die aan je Twitter-account is gekoppeld, moet je weer inloggen met een tijdelijk wachtwoord in plaats van de gebruikelijke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.

Inlogverificatie uitschakelen:

1. Klik op je Accountinstellingen en deselecteer de optie Inlogverificatieverzoeken.
  2. Klik op Wijzigingen opslaan.
    Opmerking: je moet je wachtwoord invoeren.

Tijdelijke wachtwoorden

Nadat je inlogverificatie online hebt ingeschakeld voor je account, moet je een tijdelijk wachtwoord gebruiken om in te loggen bij Twitter op andere apparaten en in andere applicaties waarvoor je jouw Twitter-wachtwoord moet invoeren. Je kan niet inloggen met je normale combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Als je inlogverificatie bijvoorbeeld online hebt ingeschakeld in de accountinstellingen en je moet inloggen bij de Twitter-app voor Mac, moet je hiervoor een tijdelijk wachtwoord gebruiken.

Als er wordt vastgesteld dat je een tijdelijk wachtwoord nodig hebt om in te loggen, ontvang je het wachtwoord via sms op je telefoon. Daarnaast kan je zelf een tijdelijk wachtwoord genereren.

Een tijdelijk wachtwoord genereren op twitter.com

1. Klik op het tabblad Account in je Accountinstellingen op twitter.com.
  2. Klik op de knop App-wachtwoord genereren.
  3. Voer je huidige accountwachtwoord in en klik opnieuw op Verzenden.
  4. Als je op het tijdelijke wachtwoord klikt, wordt dit automatisch gekopieerd.
  5. Wanneer je wordt gevraagd in te loggen op het andere apparaat of in de andere applicatie, voer je jouw gebruikersnaam in en gebruik je het tijdelijke wachtwoord dat je hebt ontvangen.

Opmerking: Tijdelijke wachtwoorden verlopen na een uur. Je hebt geen tijdelijk wachtwoord nodig om in te loggen bij de Twitter-app voor iOS of Android of op mobile.twitter.com.