Dubbele verificatie gebruiken

Dubbele verificatie is een extra beveiligingslaag voor je Twitter-account. In plaats van dat je alleen een wachtwoord invoert bij het inloggen, geef je ook een code op of gebruik je een beveiligingssleutel. Via deze extra stap kan je ervoor zorgen dat alleen jij toegang hebt tot je account.

Nadat je deze functionaliteit hebt ingeschakeld, heb je zowel je wachtwoord als een secundaire inlogmethode, ofwel een code, inlogbevestiging via een app, of een fysieke beveiligingssleutel, nodig om in te loggen bij je account.

Instructies bekijken voor:

Inlogverificatie

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Tik op Tweestapsverificatie.
  4. Je kan uit twee methodes kiezen: Sms of een Verificatie-app.

Opmerking: Je ziet ook een derde optie voor Beveiligingssleutel. Hoewel je deze keuze alleen kan inschakelen en gebruiken via twitter.com vanaf een computer, kan je deze methode op elk moment uitschakelen via Twitter voor iOS.

Registreren via sms:

1. Tik op de schuifregelaar naast Sms.
  2. Lees de overzichtsinstructies en tik vervolgens op Volgende
  3. Voer je wachtwoord in en tik vervolgens op Verifiëren.
    Opmerking: als je nog geen telefoonnummer aan je account hebt gekoppeld, vragen we je om dit in te voeren. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de optie te deselecteren zodat je bestaande contacten je op Twitter kunnen vinden.
  4. Nu vragen we je om de bevestigingscode in te voeren die we je per sms hebben gestuurd. Typ of plak de code. Je ziet een bevestigingsscherm met een back-upcode. Wij adviseren je een screenshot van de code op te slaan voor het geval je deze in de toekomst nodig hebt. Hiermee kan je toegang krijgen tot je account als je je mobiele telefoon kwijt bent of je telefoonnummer wijzigt.
  5. Tik op Begrepen als je klaar bent met dit scherm.

Wanneer je voortaan inlogt bij je account via twitter.com, Twitter voor iOS of mobile.twitter.com, ontvang je via sms een zescijferige code op je telefoon om tijdens het inloggen te gebruiken.

Registreren via een verificatie-app:

1. Tik op de schuifregelaar naast Verificatie-app.
  2. Lees de overzichtsinstructies en tik vervolgens op Begin.
  3. Voer je wachtwoord in als je daarom wordt gevraagd en tik op Verifieer.
  4. Je wordt gevraagd om je verificatie-app aan je Twitter-account te koppelen door een QR-code te scannen. (Als je nog geen app op je apparaat hebt geïnstalleerd, moet je er een downloaden. Je kan elke TOTP (time-based one-time password) verificatie-app gebruiken, zoals Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password, enzovoort).
  5. Nadat je de QR-code hebt gescand, tik je op Volgende.
  6. Voer de code in die door je verificatie-app wordt gegenereerd en tik vervolgens op Verifieer.
  7. Je krijgt een bevestigingsscherm te zien. Tik op Begrepen om de instelling te voltooien.

Via de verificatie-app kan je nu codes om in te loggen bij je Twitter-account bekijken en gebruiken.

Als je inlogverificatie hebt geactiveerd vóór 21 maart 2016:

Wanneer je inlogt bij je account op twitter.com of op een ander apparaat via Twitter voor iOS of Android of mobile.twitter.com, kan er een pushmelding naar je telefoon worden gestuurd. Open de pushmelding om het inlogverzoek goed te keuren. Na de goedkeuring word je direct ingelogd bij je account op twitter.com.

Je kan ook een inlogcode via sms ontvangen. Je kan hiervoor kiezen door een sms met code naar je telefoon te laten verzenden wanneer je inlogt bij je account op twitter.com.

Opmerking: Je kan inlogverzoeken ook vanuit de app goedkeuren of weigeren door op Beveiliging en Inlogverzoeken te tikken. Sleep de lijst omlaag om deze te vernieuwen en nieuwe verzoeken te bekijken. Verzoeken worden op dit scherm weergegeven, zelfs wanneer je geen pushmelding hebt ontvangen.

Dubbele verificatie uitschakelen:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Tik op de schuifregelaar naast de door jou geselecteerde dubbele verificatiemethode om deze uit te schakelen.
  4. Tik twee keer op Schakel uit om je keuze te bevestigen.

Inlogverificatie

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging
  3. Tik op Tweestapsverificatie.
  4. Je kan uit twee methodes kiezen: Sms of een Verificatie-app.

Opmerking: je ziet ook een derde optie voor Beveiligingssleutel. Hoewel je deze keuze alleen kan inschakelen en gebruiken via twitter.com vanaf een computer, kan je deze methode op elk moment uitschakelen via Twitter voor iOS.

Registreren via sms:

1. Tik op het selectievakje naast Sms.
  2. Lees de overzichtsinstructies en tik vervolgens op Volgende
  3. Voer je wachtwoord in en tik vervolgens op Verifiëren.
    Opmerking: als je nog geen telefoonnummer aan je account hebt gekoppeld, vragen we je om dit in te voeren. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de optie te deselecteren zodat je bestaande contacten je op Twitter kunnen vinden.
  4. Nu vragen we je om de bevestigingscode in te voeren die we je per sms hebben gestuurd. Typ of plak de code. Je ziet een bevestigingsscherm met een back-upcode. Wij adviseren je een screenshot van de code op te slaan voor het geval je deze in de toekomst nodig hebt. Hiermee kan je toegang krijgen tot je account als je je mobiele telefoon kwijt bent of je telefoonnummer wijzigt.
  5. Tik op Begrepen als je klaar bent met dit scherm.

Wanneer je voortaan inlogt bij je account via twitter.com, Twitter voor Android of mobile.twitter.com, ontvang je via sms een zescijferige code op je telefoon om tijdens het inloggen te gebruiken.

Registreren via een verificatie-app:

1. Tik op het selectievakje naast Verificatie-app.
  2. Lees de overzichtsinstructies en tik vervolgens op Beginnen.
  3. Voer je wachtwoord in als je daarom wordt gevraagd en tik op Verifiëren.
  4. Je wordt gevraagd om je verificatie-app aan je Twitter-account te koppelen door een QR-code te scannen. (Als je nog geen app op je apparaat hebt geïnstalleerd, moet je er een downloaden. Je kan elke TOTP (time-based one-time password) verificatie-app gebruiken, zoals Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password, enzovoort).
  5. Nadat je de QR-code hebt gescand, tik je op Volgende.
  6. Voer de code in die door je verificatie-app wordt gegenereerd en tik vervolgens op Verifiëren.
  7. Je krijgt een bevestigingsscherm te zien. Tik op Begrepen om de instelling te voltooien.

Via de verificatie-app kan je nu codes om in te loggen bij je Twitter-account bekijken en gebruiken.

Als je dubbele verificatie hebt geactiveerd vóór 21 maart 2016:

Wanneer je inlogt bij je account op twitter.com of op een ander apparaat via Twitter voor iOS of Android of mobile.twitter.com, kan er een pushmelding naar je telefoon worden gestuurd. Open de pushmelding om het inlogverzoek goed te keuren. Na de goedkeuring word je direct ingelogd bij je account op twitter.com.

Je kan ook een inlogcode via sms ontvangen. Je kan hiervoor kiezen door een sms met code naar je telefoon te laten verzenden wanneer je inlogt bij je account op twitter.com.

Opmerking: Je kan inlogverzoeken ook vanuit de app goedkeuren of weigeren door op Beveiliging en Inlogverzoeken te tikken. Sleep de lijst omlaag om deze te vernieuwen en nieuwe verzoeken te bekijken. Verzoeken worden op dit scherm weergegeven, zelfs wanneer je geen pushmelding hebt ontvangen.

Dubbele verificatie uitschakelen:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Tik op Tweestapsverificatie.
  4. Tik op het selectievakje naast de door jou geselecteerde dubbele verificatiemethode om deze uit te schakelen.
  5. Tik op Uitschakelen om je keuze te bevestigen.

Inlogverificatie

1. Klik in het zijmenu op Meer en klik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Klik op je Accountinstellingen en klik op Beveiliging.
  3. Tik op Tweestapsverificatie.
  4. Je kan uit drie methodes kiezen: Sms, Verificatie-app of Beveiligingssleutel.

Registreren via sms:

1. Klik op het selectievakje naast Sms.
  2. Lees de overzichtsinstructies en klik vervolgens op Volgende
  3. Voer je wachtwoord in en klik vervolgens op Verifiëren.
    Opmerking: als je nog geen telefoonnummer aan je account hebt gekoppeld, vragen we je om dit in te voeren. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de optie te deselecteren zodat je bestaande contacten je op Twitter kunnen vinden.
  4. Nu vragen we je om de bevestigingscode in te voeren die we je per sms hebben gestuurd. Typ de code in. Je ziet een bevestigingsscherm met een back-upcode. Wij adviseren je een screenshot van de code op te slaan voor het geval je deze in de toekomst nodig hebt. Hiermee kan je toegang krijgen tot je account als je je mobiele telefoon kwijt bent of je telefoonnummer wijzigt.
  5. Klik op Begrepen als je klaar bent met dit scherm.

Wanneer je voortaan inlogt bij je account via twitter.com, Twitter voor iOS, Twitter voor Android of mobile.twitter.com, ontvang je via sms een zescijferige code op je telefoon om tijdens het inloggen te gebruiken.

Registreren via een verificatie-app:

1. Klik op het selectievakje naast Verificatie-app.
  2. Lees de overzichtsinstructies en klik vervolgens op Beginnen.
  3. Voer je wachtwoord in als je daarom wordt gevraagd en klik op Verifiëren.
  4. Je wordt gevraagd om je verificatie-app aan je Twitter-account te koppelen door een QR-code te scannen. (Als je nog geen app op je apparaat hebt geïnstalleerd, moet je er een downloaden. Je kan elke TOTP (time-based one-time password) verificatie-app gebruiken, zoals Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password, enzovoort).
  5. Nadat je de QR-code hebt gescand, klik je op Volgende.
  6. Voer de code in die door je verificatie-app wordt gegenereerd en klik vervolgens op Verifiëren.
  7. Je krijgt een bevestigingsscherm te zien. Klik op Begrepen om de instelling te voltooien.

Via de verificatie-app kan je nu codes om in te loggen bij je Twitter-account bekijken en gebruiken.

Registreren via beveiligingssleutel:

1. Allereerst moet je de dubbele verificatiemethode via sms of verificatie-app aanzetten.
  2. Klik op Beveiligingssleutel.
  3. Lees het overzicht en klik vervolgens op Beginnen.
  4. Steek je fysieke beveiligingssleutel in de USB-poort van je computer en raak hem aan.
  5. Volg de instructies op het scherm op om de instelling te voltooien.

Opmerking: je hebt de nieuwste versie van een ondersteunde browser nodig, zoals Chrome, Edge, Firefox, Opera of Safari, om een beveiligingssleutel aan je account toe te voegen of om met een beveiligingssleutel in te loggen.

Je kan nu met je beveiligingssleutel inloggen bij je Twitter-account.

Dubbele verificatie uitschakelen:

1. Klik in het zijmenu op Meer en klik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Klik op je Accountinstellingen en klik op Beveiliging.
  3. Klik op Tweestapsverificatie.
  4. Schakel het selectievakje naast de door jou geselecteerde dubbele verificatiemethode uit om deze uit te schakelen.

Tijdelijke wachtwoorden

Nadat je dubbele verificatie voor je account op twitter.com hebt ingeschakeld, moet je een tijdelijk wachtwoord gebruiken om in te loggen bij Twitter op andere apparaten en in andere applicaties waarvoor je jouw Twitter-wachtwoord moet invoeren. Je kan niet inloggen met je normale combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Als wordt vastgesteld dat je een tijdelijk wachtwoord nodig hebt om in te loggen, ontvang je het wachtwoord via sms op je telefoon. Daarnaast kan je zelf een tijdelijk wachtwoord genereren.

Een tijdelijk wachtwoord genereren op twitter.com

1. Klik in het zijmenu op Meer en klik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Klik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Klik op Tweestapsverificatie.
  4. Ga naar het gedeelte Extra methodes en klik op Tijdelijk wachtwoord.

Opmerking: Tijdelijke wachtwoorden verlopen na een uur. Je hebt geen tijdelijk wachtwoord nodig om in te loggen bij de Twitter-app voor iOS of Android of op mobile.twitter.com.