Verificatie veelgestelde vragen

Wat betekent verificatie?

De blauwe geverifieerde badge op Twitter laat mensen weten dat een account van openbaar belang authentiek is.

Wie kan worden geverifieerd op Twitter?

Om te kunnen worden geverifieerd, moet je account bekend en actief zijn. De zes typen bekende accounts, die we op dit moment verifiëren zijn:

1. Overheid

2. Bedrijven, merken en non-profitorganisaties

3. Nieuwsorganisaties en journalisten

4. Entertainment

5. Sport en e-sport

6. Activisten, organisatoren en andere invloedrijke personen

Kan ik nu verificatie aanvragen?

Je kunt nu verificatie aanvragen. Lees de criteria om te begrijpen of jouw account in aanmerking komt.

Ga op internet naar Instellingen en privacy > Jouw account > Accountinformatie. Nadat je jouw wachtwoord hebt ingevoerd, ga naar Verificatieverzoek. Op Android en iOS tik je op Instellingen en Privacy > Account > Verificatieverzoek.

Hoe weet ik of ik geverifieerd ben?

Kijk of je een blauwe geverifieerde badge op je Twitter-profiel ziet. Bij alle geverifieerde accounts staat de badge naast de weergavenaam.

Hoe kan ik zien of iemand anders geverifieerd is?

Bij geverifieerde accounts in Twitter staat overal binnen de app een blauw vinkje naast de weergavenaam.

Kan een geverifieerde badge automatisch van een account worden verwijderd?

Ja, binnen ons beleid kunnen geverifieerde badges van niet actieve en onvolledige accounts automatisch worden verwijderd. Een volledige Twitter-account is gedefinieerd als een account met alle volgende elementen:

• ofwel een geverifieerd e-mailadres of telefoonnummer
  • een profielfoto
  • een weergavenaam

Lees onze blogpost voor de laatste informatie over ons verificatieprogramma.

Kan ik vragen mijn geverifieerde badge te verwijderen?

Het is op dit moment niet mogelijk aan Twitter te vragen jouw geverifieerde badge te verwijderen.

Kan ik vragen de geverifieerde badge van een ander account te verwijderen?

Het is op dit moment niet mogelijk aan Twitter te vragen de geverifieerde badge van een account te verwijderen.

Om welke redenen zou Twitter de geverifieerde badge van een account kunnen verwijderen?

Twitter kan de blauwe geverifieerde badge en geverifieerde status van een Twitter-account op elk gewenst moment en zonder voorafgaande kennisgeving verwijderen. Enkele criteria voor verwijdering zijn:

• De accountnaam (@gebruikersnaam) van een account wordt gewijzigd

• Als een account niet actief of onvolledig wordt

• De eigenaar van het account bekleedt niet meer de positie waarvoor deze aanvankelijk werd geverifieerd en voldoet sinds het verlaten van deze positie niet meer aan onze criteria voor verificatie

We kunnen de blauwe badge ook verwijderen van accounts waarvan is vastgesteld dat ze de Twitter-regels ernstig of herhaaldelijk hebben overtreden. Enkele voorbeelden: