Veelgestelde vragen over geverifieerde accounts

De blauwe verificatiebadge op Twitter laat mensen weten dat een account van openbaar belang authentiek is. Als een account geverifieerd is, zijn er meer instellingen beschikbaar:

• Extra filters op het tabblad Meldingen, inclusief drie opties voor het bekijken van meldingen: Alle (standaard), Vermeldingen en Geverifieerd
  • Een instelling waarbij het account kan worden afgemeld voor groepsgesprekken (via de pagina met instellingen voor Privacy en veiligheid op twitter.com)

Aanbevolen beveiligingsmaatregelen

Geverifieerde accounts kunnen doelwit worden van hacking- of phishingcampagnes. De volgende voorzorgsmaatregelen worden aanbevolen voor alle gebruikers, maar in het bijzonder voor gebruikers met geverifieerde accounts:

• Schakel inlogverificatie in zodat er een tweede beveiligingscontrole nodig is om in te loggen.
  • Als je account onlangs is geverifieerd, wordt automatisch ingesteld dat je persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld telefoonnummer en e-mailadres) nodig hebt om je wachtwoord te resetten. Als extra beveiliging raden we je aan deze functionaliteit ingeschakeld te houden.
  • Wees voorzichtig met het verlenen van toegang tot je account aan apps van derden. Evalueer je verbindingen regelmatig en trek de toegang voor elke onbekende app in.
  • Zorg dat het e-mailadres dat gekoppeld is aan je account veilig is.

Geverifieerde Periscope-accounts

Als een Periscope-account is gekoppeld aan een geverifieerd Twitter-account, wordt het Periscope-account automatisch geverifieerd.

Een geverifieerd Twitter-account koppelen aan een Periscope-account:

1. Open de mobiele Periscope-app.
  2. Ga naar je profiel.
  3. Tik op Uitloggen.
  4. Tik vervolgens op Inloggen met Twitter en selecteer het geverifieerde account.

Verificatiestatus kwijtraken

Twitter behoudt zich het recht voor om verificatie op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving te verwijderen.

Redenen voor verwijdering kunnen voortkomen uit gedrag op Twitter en daarbuiten, waaronder:

• Opzettelijk mensen op Twitter misleiden door je weergavenaam of bio te wijzigen.
  • Haat en/of geweld tegen andere mensen bevorderen of hen rechtstreeks aanvallen of bedreigen op basis van ras, etnische achtergrond, nationaliteit, seksuele oriëntatie, geslacht, geslachtsidentiteit, levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd, beperking of ziekte. Organisaties of personen ondersteunen die het bovenstaande bevorderen.
  • Aanzetten tot of betrokken zijn bij het treiteren van anderen.
  • Geweld en gevaarlijk gedrag
    • Direct of indirect dreigen met of aanzetten tot enige vorm van fysiek geweld tegen een persoon of groep mensen, met inbegrip van het dreigen of promoten van terrorisme
    • Gewelddadig, gruwelijk, schokkend of verontrustend beeldmateriaal
    • Zelfverwonding, zelfmoord
  • Betrokken zijn bij activiteiten op Twitter die in strijd zijn de Twitter-regels.

In overeenstemming met de Algemene voorwaarden kan Twitter de verificatiebadge en verificatiestatus van een Twitter-account op elk gewenst moment verwijderen. Als de profielinstellingen van een geverifieerd account worden gewijzigd zodat het oorspronkelijke doel van het account verloren gaat, kan het account ook de verificatiestatus verliezen.

Eerder geverifieerde accounts komen mogelijk niet meer in aanmerking voor herstel van hun badge.