Verificatie veelgestelde vragen

Wat betekent verificatie?

De blauwe verificatiebadge op Twitter laat mensen weten dat een account van openbaar belang authentiek is.

Wie kan worden geverifieerd op Twitter?

Om te kunnen worden geverifieerd, moet je account bekend en actief zijn. De zes typen bekende accounts, die we op dit moment verifiëren zijn:

1. Overheid

2. Bedrijven, merken en non-profitorganisaties

3. Nieuwsorganisaties en journalisten

4. Entertainment

5. Sport en e-sport

6. Activisten, organisatoren en andere invloedrijke personen

Kan ik verificatie aanvragen?

Je kan nu verificatie aanvragen. Lees de criteria om te begrijpen of jouw account in aanmerking komt.

Ga op internet naar Instellingen en privacy > Jouw account> Accountinformatie. Zodra je je wachtwoord hebt ingevoerd, ga je naar Verificatieverzoek. Op Android en iOS, tik je op Instellingen en Privacy > Account > Verificatieverzoek.

Hoe weet ik of ik geverifieerd ben?

Kijk of je een blauwe geverifieerde badge op je Twitter-profiel ziet. Bij alle geverifieerde accounts staat de badge naast de weergavenaam.

Hoe kan ik zien of iemand anders geverifieerd is?

Bij geverifieerde accounts in Twitter staat overal binnen de app een blauw vinkje naast de weergavenaam.

Kan een geverifieerde badge automatisch van een account worden verwijderd?

Ja, binnen ons beleid kunnen geverifieerde badges van niet actieve en onvolledige accounts automatisch worden verwijderd. Een volledige Twitter-account is gedefinieerd als een account met alle volgende elementen:

• ofwel een geverifieerd e-mailadres of telefoonnummer
  • een profielfoto
  • een weergavenaam

Lees onze blogpost voor de laatste informatie over ons verificatieprogramma.

Kan ik vragen mijn verificatiebadge te verwijderen?

Het is op dit moment niet mogelijk om aan Twitter te vragen je verificatiebadge te verwijderen.

Kan ik vragen de verificatiebadge van een ander account te verwijderen?

Het is op dit moment niet mogelijk om aan Twitter te vragen de verificatiebadge van een account te verwijderen.

Om welke redenen zou Twitter de verificatiebadge van een account kunnen verwijderen?

In overeenstemming met de Algemene voorwaarden van Twitter kan Twitter de verificatiestatus van een account op elk gewenst moment zonder aankondiging verwijderen.

Soms leiden wijzigingen die door de eigenaar van een account zijn gemaakt tot het kwijtraken van de verificatiestatus. Wijzigingen door gebruikers zijn onder andere:

• Een wijziging van je gebruikersnaam (@gebruikersnaam)
  • Een account dat inactief of onvolledig wordt
  • Als je niet langer de functie bekleedt waar je oorspronkelijk voor geverifieerd was, zoals een verkozen overheidsfunctie, en je op geen enkele andere wijze voldoet aan onze criteria voor verificatie.
  • Als wijzigingen in je account misleidend zijn of de persona op je account aanzienlijk wijzigt
  • Als wijzigingen in je account ertoe leiden dat je niet meer voldoet aan de criteria voor verificatie
  • Als wijzigingen in je account ervoor zorgen dat je in een van de categorieën in de sectie van het verificatiebeleid Accounts die niet in aanmerking komen valt

We kunnen de blauwe badge ook verwijderen van accounts waarvan is vastgesteld dat ze de Twitter-regels ernstig of herhaaldelijk hebben overtreden. Elke schending van de Algemene voorwaarden van Twitter of de Twitter-regels en alles wat de processen van Twitter beïnvloedt of de naleving omzeilt, kan leiden tot het kwijtraken van de badge en in sommige gevallen zelfs tot opschorting. Hieronder valt onder andere:

Het verwijderen van de badge op basis van herhaaldelijke schendingen wordt per geval beoordeeld en gebeurt niet automatisch.

Twitter behoudt zich het recht voor om de kwalificaties van elk geverifieerd account te beoordelen op basis van de huidige gepubliceerde versie van het Verificatiebeleid.

Let op: we kunnen accounts opschorten als daarin afbeeldingen worden gebruikt van verificatiebadges of iets dat daarop lijkt, die het publiek kunnen misleiden wat betreft de verificatiestatus van het account.

Belangrijke opmerking:
Twitter verkoopt de blauwe verificatiebadge niet. Een medewerker van Twitter zal nooit om een financiële vergoeding vragen in ruil voor een badge of als onderdeel van het aanvraagproces. Twitter heeft geen externe vertegenwoordigers of personen geautoriseerd om verificatie op het platform te verkopen. We moedigen mensen aan zich rechtstreeks aan te melden via het aanvraagproces voor Verificatie dat beschikbaar is in de Twitter-app. Personen die aanbieden Verificatie te kopen of te verkopen lopen het risico hun status van Verificatie te verliezen en permanent van het platform te worden geschorst.