Je account beheren met Single sign-on

Inloggen nieuwe accounts
Inloggen bestaande accounts
SSO loskoppelen
Google SSO gebruiken met een bestaand Twitter-account

Je moet zijn uitgelogd bij het account waarvoor je met SSO toegang wil krijgen.

1. Ga naar X.com.
  2. Klik op Inloggen onder de vraag Heb je al een account?
  3. Wanneer je Inloggen bij X ziet, kies dan Doorgaan met Google.
  4. Tik op Volgende.
  5. Selecteer onder Selecteer een account het Google-account met hetzelfde e-mailadres dat overeenkomt met dat van je bestaande X-account. Hierdoor worden de twee accounts aan elkaar gekoppeld voor Google SSO.

Let op: als je een Google-account met een ander e-mailadres selecteert, resulteert dat in het aanmaken van een nieuw X-account met dat e-mailadres.
  6. Als je het Google-account dat je wil gebruiken niet ziet, kies dan Een ander account gebruiken en voer je e-mailadres in.
  7. Je krijgt een melding waarin je wordt gevraagd of je wil bevestigen dat je wil inloggen op X.com met jouw Google-accountnaam. Tik op Bevestigen.

8. Zodra je je account verifieert, zijn je Google- en X-accounts aan elkaar gekoppeld.

Apple SSO gebruiken met een bestaand Twitter-account

Je moet zijn uitgelogd bij het account waarvoor je met SSO toegang wil krijgen.

1. Ga naar X.com.
  2. Klik op Inloggen onder de vraag Heb je al een account?
  3. Wanneer je Inloggen bij X ziet, kies dan Doorgaan met Apple.
  4. Voer je wachtwoord in.
  5. Je wordt nu gevraagd om te bevestigen dat je wil inloggen op X.com met je Apple ID. Tik op Bevestigen.
  6. Je moet je identiteit verifiëren om verder te gaan, klik daarna op Volgende.
  7. Als je geen telefoonnummer aan je account hebt gekoppeld, klik dan op \'Kies een andere verificatiemethode\' en volg de instructies.
  8. Zodra je je account verifieert, zijn je Apple- en X-accounts aan elkaar gekoppeld.
Je Twitter-account loskoppelen van Google of Apple wanneer je SSO gebruikt
  1. Ga naar Account-instellingen.
  2. Selecteer Beveiliging en accounttoegang.
  3. Selecteer Gekoppelde accounts.
  4. Selecteer Loskoppelen.

Je wordt om een wachtwoord gevraagd.

Om veiligheidsredenen moet je voor bepaalde accountinstellingen, zoals het loskoppelen van SSO-integratie en het downloaden van je gegevens, een wachtwoord invoeren.

Als je wordt gevraagd om een wachtwoord en je hebt geen wachtwoord omdat je Google of Apple SSO gebruikt, moet je een wachtwoord aanmaken via de link \'Wachtwoord vergeten\', of de instructies volgen voor het resetten van een verloren of vergeten X-wachtwoord.