Veelgestelde vragen over telefoonnummer

Waarom zou ik een telefoonnummer koppelen aan mijn Twitter-account?

Als je een telefoonnummer aan je Twitter-account hebt gekoppeld, profiteer je van extra voordelen zoals:

Waarom is het belangrijk om mijn accountgegevens up-to-date te houden?

Met een juist en up-to-date telefoonnummer en/of e-mailadres zorg je ervoor dat je de toegang tot je account nooit verliest. Neem daarom even de tijd om te controleren of het telefoonnummer in je accountgegevens nog klopt, zeker als je een nieuw telefoonnummer of apparaat hebt. Als je nog geen e-mailadres aan je account gekoppeld hebt, beveilig dan je account nog beter door een e-mailadres toe te voegen.

Tips voordat je een ander telefoonnummer of apparaat gaat gebruiken:

• Als je een nieuw telefoonnummer hebt, kan je je account eenvoudig bijwerken door in te loggen bij je account op internet of via de browser van je mobiele telefoon.
  • Als je een nieuwe telefoon of een nieuw mobiel apparaat krijgt, is het belangrijk om even de tijd te nemen om al je persoonlijke informatie van het oude apparaat te wissen.
  • Als er een SD-kaart in je oude telefoon zit, moet je die er ook uithalen of je data op de kaart wissen voordat je het apparaat afdankt.
  • We raden je ook aan om als extra voorzorgsmaatregel de toegang in te trekken tot alle apps die je aan je account hebt toegevoegd met je oude telefoonnummer of apparaat:
  • Log in bij twitter.com op een desktop- of laptopcomputer.
  • Ga naar je instellingen voor apps.
  • Klik op Toegang intrekken voor apps die via je oude telefoon of apparaat aan je account waren gekoppeld.

Waarom heb ik een melding ontvangen dat mijn telefoonnummer niet meer is gekoppeld?

Deze melding sturen we als we signalen ontvangen dat het telefoonnummer dat aan je account is gekoppeld, mogelijk van iemand anders is. Als voorzorgsmaatregel om je account te beschermen, maken we de koppeling van het nummer ongedaan en stellen we jou hiervan op de hoogte.

Deze melding krijg je bijvoorbeeld wanneer een account 45 dagen of langer niet actief is geweest en het nummer dat aan dat account is gekoppeld, wordt toegevoegd aan een nieuw account (en de eigenaar van dat account kan verifiëren dat dit nummer van hem of haar is).

Hoe wordt mijn telefoonnummer aan een ander Twitter-account gekoppeld?

Als je een bericht hebt ontvangen dat het nummer dat jij aan je account wil koppelen, al bij een ander Twitter-account hoort, kan het zijn dat jouw telefoonnummer eerst van iemand anders is geweest.

Maak je geen zorgen. Dat betekent alleen dat er nog verouderde informatie in het systeem zit. Het wil niet zeggen dat de vorige eigenaar toegang heeft tot het Twitter-account dat jij met je nieuwe telefoonnummer maakt. Als je geen account kan maken met je nieuwe telefoonnummer, probeer je een account te maken met je e-mailadres.

Ik zie een vriend op Twitter, maar het lijkt erop dat het account van iemand anders is.

Als een vriend een nieuw telefoonnummer heeft, moet je het oude nummer verwijderen uit de lijst met contacten op jouw telefoon. Anders krijg je de eigenaar van het nieuwe account met dat telefoonnummer mogelijk te zien als iemand die jij kent wanneer je je contacten uploadt.

Zorg ervoor dat je de contactgegevens van je vriend bijwerkt met het nieuwe nummer. Je kan je vriend er ook aan herinneren zijn of haar eigen account bij te werken met het nieuwe telefoonnummer.

Hoe werk ik het telefoonnummer voor mijn account bij?

Je kan het telefoonnummer dat aan je account is gekoppeld, eenvoudig bijwerken door in te loggen bij je account op internet of via de Twitter-app voor iOS of Android. Ontdek hoe je jouw telefoonnummer toevoegt aan je account.

Kunnen er meerdere telefoonnummers worden gekoppeld aan mijn Twitter-account?

Er kan slechts één telefoonnummer worden gekoppeld aan je Twitter-account.

Zelfs als je een mobiel apparaat hebt met twee simkaarten, moet je één nummer kiezen om aan je Twitter-account te koppelen. Het is op dit moment niet mogelijk om een Twitter-account te hebben waaraan twee of meer telefoonnummers zijn gekoppeld.

Kan ik mijn telefoonnummer aan meerdere accounts toevoegen?

Je kan je telefoonnummer aan maximaal tien accounts toevoegen. Elk account waaraan jouw telefoonnummer is gekoppeld, blijft sms-berichten ontvangen voor verzoeken voor het resetten van je wachtwoord of beveiligingsfunctionaliteit zoals inlogverificatie.

Ik heb mijn telefoon niet. Hoe kan ik uitloggen bij de Twitter-app?

Als je jouw telefoon bent kwijtgeraakt of als deze gestolen is, kan je voorkomen dat degene die de telefoon heeft, toegang krijgt tot jouw Twitter-account. Dat doe je als volgt:

1. Log in bij twitter.com op een desktop- of laptopcomputer.
  2. Ga naar je instellingen voor apps.
  3. Klik op Toegang intrekken voor apps die via je oude telefoon of apparaat aan je account waren gekoppeld.
  4. Tip: als je het wachtwoord voor je account niet meer weet, lees dan dit artikel voor tips over hoe je je wachtwoord kan resetten.

Werk altijd je accountgegevens bij als je een nieuw telefoonnummer hebt. Dat doe je als volgt:

1. Log in bij twitter.com op internet of via de browser van je mobiele telefoon.
  2. Ga naar je Mobiele instellingen.
  3. Verwijder het oude telefoonnummer en voeg je nieuwe telefoonnummer toe.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. We sturen je dan meteen een sms met een code zodat we je nummer kunnen verifiëren.
  6. Vul de verificatiecode in.