Instellingen voor je nieuwe account aanpassen

Wanneer je een account voor X maakt, wordt je mogelijk gevraagd om je X-ervaring aan te passen. Afhankelijk van je land en de informatie die je opgeeft bij het aanmaken van je account, kan je de volgende instellingen tegenkomen terwijl je je account aan het maken bent.

Anderen kunnen je X-account vinden via je e-mailadres of telefoonnummer

Vaak heb je de beste klik met personen op X die je al kent. Om je te helpen deze mensen te bereiken, kan X gebruikmaken van je e-mailadres of je telefoonnummer om je account vindbaar te maken voor anderen. Je kan deze functionaliteit in- of uitschakelen via de privacyinstellingen voor vindbaarheid van je e-mailadres en telefoonnummer. Hier vind je meer informatie over die instellingen.

Ontvang e-mail over je X-activiteit en aanbevelingen

Op X zie je wat er op dit moment gebeurt in de wereld. Je kan e-mails van X ontvangen omdat wij je graag op de hoogte houden van activiteit met betrekking tot je X-account en aanbevelingen bieden over de onderwerpen die op dat moment het meest relevant of populair zijn. Je kan bepalen of je van X e-mails over je X-activiteit en aanbevelingen wil ontvangen door je e-mailvoorkeuren aan te passen. Als onderdeel van de service van X is het echter belangrijk dat we je wel bepaalde communicatie kunnen sturen, zoals serviceaankondigingen en administratieve berichten. Hier vind je meer informatie over je e-mailvoorkeuren.

Ontvang gepersonaliseerde advertenties op basis van je activiteit buiten X

X werkt samen met (advertentie)partners om jou op X en daarbuiten nuttige en interessante advertenties aan te bieden. De (advertentie)partners van X delen rechtstreeks informatie met ons. Daarnaast kunnen zij onze advertentietechnologie integreren om te zorgen dat X soortgelijke informatie rechtstreeks kan verzamelen via hun websites of apps. Jouw instelling voor persoonlijke advertenties bepaalt of X deze gegevens gebruikt om jou op X en daarbuiten op interesse gebaseerde advertenties aan te bieden en of X gegevens over jouw X-activiteit gebruikt om jou buiten X op interesse gebaseerde advertenties aan te bieden. Hier vind je meer informatie over je privacyinstellingen voor persoonlijke advertenties.

Nadat je een account op X hebt gemaakt, kan je deze en andere instellingen altijd wijzigen via je accountinstellingen op twitter.com, X voor iOS en X voor Android.