Twitter gebruiken met Facebook

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Twitter-account aan je Facebook-account kan koppelen, zodat je Tweets en Retweets automatisch op je Facebook-prikbord worden weergegeven.

Je Twitter-account aan je Facebook-profiel koppelen

1. Log in bij het Twitter-account dat je aan je Facebook-profiel wil koppelen.
  2. Ga naar het menu Instellingen en klik op het tabblad Applicaties
  3. Klik op Verbinden met Facebook.
  4. Als je nog niet bent ingelogd bij Facebook, wordt je gevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord voor Facebook in te voeren. Voer je aanmeldingsgegevens in en klik op Aanmelden om in te loggen op Facebook.
  5. Je ontvangt dan een melding dat Twitter bepaalde informatie uit je Facebook-account ontvangt. Kies 'OK' om verder te gaan.
  6. Je wordt dan gevraagd privacyinstellingen te selecteren om te bepalen wie jouw Tweets en Retweets op je Facebook-prikbord kunnen zien. Standaard is dit ingesteld op vrienden.
  7. Klik op 'OK' om het proces te voltooien.
  8. Je Tweets en Retweets worden nu in het Facebook-prikbord van je profiel geplaatst en je gebruikersnaam wordt ook weergegeven. Antwoorden worden niet geplaatst.

Opmerking: Je kan je Facebook-updates aan Twitter koppelen met deze applicatie van Facebook: https://www.facebook.com/twitter.

Je Twitter-account koppelen aan een Facebook-pagina

Als je een Facebook-fanpagina hebt of beheert, kan je Tweets en Retweets uit je Twitter-account op de Facebook-pagina plaatsen.

1. Volg de bovenstaande stappen om je Facebook-profiel te koppelen.
  2. Ga naar je applicatie-instellingen en verleen Twitter de machtigingen 'pagina's beheren' en 'pagina's publiceren' voor je Facebook-profiel.
  3. In je applicatie-instellingen selecteer je de pagina waarmee je een verbinding wil maken.
  4. Desgevraagd klik je op Toestaan, zodat Tweets op de geselecteerde Facebook-pagina kunnen worden geplaatst.

Privacymelding

Je kan zelf bepalen wie jouw Tweets, Retweets en je gebruikersnaam kan zien door de applicatie-instellingen voor Facebook te openen en te klikken op Bewerken voor de Twitter-app. Vervolgens selecteer je wie jouw Tweets op je Facebook-prikbord kan zien. Tenzij je Twitter voor Facebook expliciet toestemming verleent om je Twitter-account en je Facebook-account aan elkaar te koppelen, wordt Facebook niet namens jou bijgewerkt en wordt je gebruikersnaam, profielfoto of andere profielinformatie van Twitter niet op Facebook weergegeven.

Als je je Twitter-account aan je Facebook-account koppelt, bevat het dialoogvenster voor Facebook-verificatie de Facebook-accountgegevens, zoals je openbare profiel en verjaardag, die met jouw goedkeuring met Twitter mogen worden gedeeld. Met deze informatie kunnen wij Tweets zowel op Twitter als op Facebook plaatsen en kunnen wij Twitter verbeteren, bijvoorbeeld met betere suggesties en content op Twitter. Als je je Facebook-account loskoppelt van Twitter, worden de Facebook-accountgegevens verwijderd die je eerder hebt geautoriseerd. Het kan enkele weken duren voordat deze gegevens volledig uit onze systemen zijn verwijderd.

Als je Tweets niet worden geplaatst

Controleer of het vakje bij Je Tweets op Facebook plaatsen is aangevinkt in de applicatie-instellingen van Twitter. Koppel de accounts los van elkaar los en koppel ze vervolgens weer.