Hulp bij dubbele verificatie

Ik ben mijn telefoon kwijt

• Als je tweestapsverificatie (2FA) hebt geactiveerd en een back-upcode hebt gegenereerd, voer je deze code in om toegang te krijgen tot je account en je mobiele instellingen bij te werken.
  • Als je niet meer bent ingelogd bij je account en geen toegang hebt tot een actieve back-upcode, neem je contact op met ons ondersteuningsteam voor hulp.

Opmerking: als tweestapsverificatie via een sms-bericht is ingeschakeld voor je account (en als dit de enige ingeschakelde tweestapsverificatie is) en je nog steeds ingelogd bent bij je account, kan je je mobiele telefoon verwijderen uit je Mobiele instellingen op X.com. Klik op Mijn telefoon verwijderen om tweestapsverificatie automatisch uit te schakelen voor je account.

Ik heb een nieuwe telefoon gekocht

• Wij adviseren je een back-up van je oude telefoon te maken voordat je deze vervangt. Zo kan je je appsessie op het nieuwe apparaat herstellen en tweestapsverificatie blijven gebruiken. (Opmerking: als je X voor iOS gebruikt, raden we je aan een versleutelde back-up te maken, zodat je appsleutel behouden blijft. Als je alleen iCloud-back-ups maakt, blijft de sleutel niet behouden. Zonder een versleutelde back-up moet je mogelijk opnieuw inloggen bij de app met een tijdelijk wachtwoord dat is gegenereerd op X.com).
  • Je kan dubbele verificatie ook deactiveren op je oude telefoon of via X.com als je nog toegang hebt tot een actieve websessie. Als je geen actieve websessie meer hebt en je ook je oude telefoon niet meer hebt, kan je nog inloggen bij X.com met je back-upcode.
  • Hier vind je tips over hoe je jouw account veilig kan houden.

Ik heb geen code via sms ontvangen

• Er kan een vertraging optreden tijdens het bezorgen van sms-berichten. Wacht ten minste twee minuten voordat je opnieuw inlogt.
  • Als je bent ingelogd, kan je in je Mobiele instellingen controleren of je telefoon correct is geactiveerd.
  • Als je onlangs van telefoonnummer of provider bent veranderd, moet je jouw instellingen bijwerken. Dit kan je doen via internet of de apps voor iOS of Android als je nog steeds bent ingelogd. Als dat niet het geval is, kan je een back-upcode gebruiken voor het inloggen en wijzigen van je instellingen. Hieronder vind je meer informatie over back-upcodes.
  • Als je mobiele apparaat geen verbinding heeft of in vliegtuigmodus staat, ontvang je geen dubbele verificatiecodes via sms. Als alternatief kan je een code genereren met je X-app voor iOS of Android of met een QR-code via twitter.com (zie instructies hieronder).

Mijn telefoon heeft geen verbinding of staat in vliegtuigmodus

Een code genereren met de X-app voor iOS of Android:

1. Ga naar je Instellingen en privacy.
    • In X voor iOS: tik in het bovenste menu op je profielicoon en selecteer Instellingen en privacy.
    • In X voor Android: in het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Tik op Inlogcodegenerator
  4. Met de getoonde code kan je inloggen bij je X-account.

Ik kan niet inloggen op mijn telefoon

• Dit probleem kan worden verholpen door je mobiele instellingen aan te passen. Log vanaf een desktop- of laptopcomputer in bij je account op X.com.
  • Je kan ook proberen uit te loggen bij je account vanaf het apparaat dat je hebt gebruikt om tweestapsverificatie te activeren. Hiermee wordt de functionaliteit uitgeschakeld. Vervolgens kan je weer inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Bekijk de volgende artikelen voor instructies over uitloggen: X voor iOS of X voor Android.

Ik heb geen pushmelding ontvangen

• Controleer of je mobiele meldingen hebt ingeschakeld. Je ontvangt geen pushmeldingen voor inloggen als je mobiele meldingen niet hebt ingeschakeld voor je apparaat.
  • Je kan altijd vanuit de app je recente inlogverzoeken bekijken voor een lijst van alle verzoeken die je kan goedkeuren of weigeren. Sleep de lijst omlaag om de pagina te vernieuwen en de meest recente verzoeken weer te geven.

Bij gebruik van X voor iOS:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Tik op Inlogverzoeken om een lijst met alle verzoeken te bekijken.
  4. Lukt het nog steeds niet? Je kan ook een sms met inlogcode naar je telefoon laten verzenden. Wanneer je bent ingelogd bij je account op twitter.com, klik je op de link om via sms een code naar je telefoon te laten verzenden.

Bij gebruik van X voor Android:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Account en selecteer Beveiliging.
  4. Tik op de optie voor Inlogverzoeken.
  5. Lukt het nog steeds niet? Je kan ook een sms met inlogcode naar je telefoon laten verzenden. Wanneer je bent ingelogd bij je account op twitter.com, klik je op de link om via sms een code naar je telefoon te laten verzenden.

Er treedt een fout op wanneer ik mijn back-upcodes probeer te gebruiken

• Als je probeert in te loggen met een back-upcode die niet actief is of als je back-upcodes in de verkeerde volgorde probeert te gebruiken, wordt er een foutmelding weergegeven. Je moet dan een nieuwe back-upcode genereren om in te kunnen loggen.
  • Je back-upcodes werken alleen als je inlogt bij twitter.com, mobile.twitter.com, X voor iOS, X voor Android of een andere X-client. Als je toegang probeert te krijgen tot een applicatie van derden die aan jouw X-account is gekoppeld, moet je een tijdelijk wachtwoord gebruiken in plaats van je back-upcode.

Back-upcodes gebruiken

Wanneer je tweestapsverificatie inschakelt via de X-app voor iOS of Android, wordt er automatisch een back-upcode gegenereerd. Je kan ook een nieuwe back-upcode genereren op twitter.com. Schrijf de back-upcode op, druk hem af of maak er een screenshot van. Als je je mobiele apparaat kwijtraakt of je telefoonnummer wijzigt, kan je deze back-upcode gebruiken om bij je account in te loggen. Back-upcodes zijn niet hetzelfde als tijdelijke wachtwoorden.

Een nieuwe back-upcode genereren via je X-app:

1. Ga naar je Instellingen en privacy (tik op een iOS-apparaat op je profielicoon en tik op een Android-apparaat op het navigatiemenu-icoon  of je profielicoon).
  2. Tik op Account en vervolgens op Beveiliging.
  3. Tik op Back-upcode.
  4. Als je de back-upcode wil gebruiken, log je in bij X met je normale combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Als je ziet dat er een dubbele verificatieverzoek is verzonden, klik je op de link om je back-upcode in te voeren. Voer de gegenereerde code in om in te loggen op de website.

Opmerking: je kan altijd maximaal vijf actieve back-upcodes genereren. Gebruik de codes in de volgorde waarin ze zijn gegenereerd. Als je codes in de verkeerde volgorde gebruikt, worden alle eerder gegenereerde codes ongeldig gemaakt.

Ik ben klant van Verizon en ik kan niet inloggen bij mijn account

Als je een nieuwe of bestaande Verizon-klant bent, kan je mogelijk niet inloggen bij je account omdat je geen pincode voor dubbele verificatie ontvangt via sms. Log uit bij je X-account en log weer opnieuw in. Je moet dan een verificatiepincode krijgen via sms. Als het probleem hiermee niet wordt opgelost, stuur je vanaf je apparaat een sms met de tekst GO naar de short code voor X (40404). Op die manier meld je je aan om sms-meldingen van X te ontvangen, in overeenstemming met je instellingen voor meldingen.