Je bereik vergroten

Heb je iets interessants getweet en wil je dat met meer mensen delen? Door de Tweet uit te lichten vergroot je het bereik en je publiek. Een Tweet uitlichten is eenvoudig en we bieden alle benodigde hulpmiddelen om het effect en de resultaten bij te houden en te bekijken.

Meer mensen bereiken

Zoek om te beginnen de Tweet die je wil uitlichten (je kan alleen een Tweet uitlichten die je al hebt geplaatst):

1. Ga naar je profiel.
    1. Via internet: Klik op je profielicoon en vervolgens op Profiel bekijken.
    2. In Twitter voor iOS: Tik in het bovenste menu op je profielicoon en vervolgens op Profiel.
    3. In Twitter voor Android: In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en tik vervolgens op Profiel.
  2. Zoek de Tweet die je wil uitlichten.
  3. Klik of tik op het icoon Tweetactiviteit
  4. Een groter publiek bereiken doe je door op Aan de slag te klikken of tikken.
  5. De eerste keer dat je een Tweet uitlicht, moet je de volgende informatie opgeven:
  6. Selecteer je Land en tijdzone, geef je Contactgegevens op en ga akkoord met de Twitter Ads-voorwaarden. Tik vervolgens op Volgende.
  7. Voer de gegevens van je Creditcard/betaalpas en je Factuuradres in. Tik vervolgens op Volgende
    Opmerking: deze gegevens worden veilig opgeslagen voor nieuwe Uitgelichte Tweets.
  8. Onder Targeting selecteer je de Locatie die je met jouw Tweet wil targeten. Je kan kiezen voor Wereldwijd of voor targetgebieden die dichter in de buurt liggen.
  9. Bij Budget selecteer je het bedrag dat je wil besteden. Je kan een bedrag uitgeven tussen de $ 10 en $ 2500 (of het lokale equivalent). Wij geven direct het verwachte aantal interacties weer voor het opgegeven bedrag.
  10. Klik of tik op Bedrag gebruiken om je promotie van start te laten gaan.

Opmerking: Na afloop van de promotiecyclus kan je dezelfde Tweet opnieuw uitlichten.

De voortgang bijhouden en de resultaten bekijken

Je kan je voortgang in realtime bijhouden en de uiteindelijke resultaten kan je bekijken wanneer de promotiecyclus is afgerond:

1. Zoek de Uitgelichte Tweet en klik of tik erop om de detailpagina voor Tweets te openen.
  2. Klik of tik op het icoon Tweetactiviteit  .
  3. Je kan de resultaten bekijken op basis van organische en uitgelichte interacties:
    • clicks op links (als je Tweet een link bevat);
    • weergaven (het aantal personen dat jouw Tweet heeft bekeken); en
    • totaal aantal interacties (het aantal interacties met je Tweet).

Voor gedetailleerdere analyses en geavanceerd beheer van je Uitgelichte Tweet log je in bij ads.twitter.com met je Twitter-gebruikersnaam en -wachtwoord. Iedere Uitgelichte Tweet wordt op het tabblad Campagnes weergegeven als een afzonderlijke campagne.

Je creditcardgegevens beheren

De creditcardgegevens die je hebt ingevoerd, worden opgeslagen voor toekomstige Uitgelichte Tweets.

Je kan bestaande creditcard- of bankgegevens aanpassen of extra betaalgegevens toevoegen op ads.twitter.com:

1. Log met je Twitter-gebruikersnaam en -wachtwoord in bij ads.twitter.com.
  2. Klik op je accountnaam (in de balk boven in het scherm) en selecteer Betaalmethoden in het menu.
  3. Hier kan je kiezen welke betaalmethode standaard moet worden gebruikt (indien je meerdere betaalmethoden hebt gekoppeld aan je Uitgelichte Tweets), kaarten verwijderen en nieuwe betaalmethoden toevoegen.

Opmerking: De creditcard- en bankgegevens die je voor Uitgelichte Tweets of advertentiecampagnes gebruikt, worden apart opgeslagen voor ads.twitter.com, op een andere locatie dan de betaalmethoden die je hebt opgeslagen in de betaalinstellingen van je account en waarmee je producten via Twitter koopt.

Hoe lang duurt mijn promotie?

Gewoonlijk worden Tweets enkele uren uitgelicht, maar de werkelijke duur is afhankelijk van het budget, je volgers, het aantal volgers, enz. Je krijgt een melding wanneer de promotiecyclus is afgerond.

Wie kan mijn Uitgelichte Tweet zien?

Wij sturen je Tweet naar de mensen die jouw content waarschijnlijk het meest kunnen waarderen. Dat doen wij op basis van je huidige volgers omdat zij degenen zijn die ervoor hebben gekozen om jouw Tweets te bekijken.

Welke creditcards worden geaccepteerd?

We accepteren op dit moment creditcards en betaalkaarten van Visa, MasterCard en American Express. We accepteren betalingen in de officiële valuta's van landen. Meer informatie over het in aanmerking komen voor Twitter Ads.

Welke talen worden ondersteund voor Uitgelichte Tweets?

Uitgelichte Tweets moeten in een taal zijn geschreven die door Twitter wordt ondersteund. Enkele van deze talen zijn: Bahasa, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Nederlands, Noors, Portugees, Spaans en Zweeds. Meer informatie over het in aanmerking komen voor Twitter Ads en ondersteunde talen.

Waar worden de Uitgelichte Tweets weergegeven?

Uitgelichte Tweets kunnen worden weergegeven op alle locaties die worden beheerd door Twitter, zoals tijdlijnen op de startpagina van gebruikers, profielen, enz.