Twitter-waarschuwingen gebruiken

Twitter-waarschuwingen zijn Tweets die worden gepubliceerd door bepaalde openbare instanties en noodhulporganisaties tijdens een crisis of noodsituatie en die actuele informatie bevatten die relevant is voor een gebeurtenis die zich voordoet, zoals openbare veiligheidswaarschuwingen en evacuatie-instructies. Waarschuwingen worden gemarkeerd weergegeven op de tijdlijn van je startpagina en worden onmiddellijk naar je apparaat verzonden als mobiele melding.

Waarschuwingen instellen

1. Ga naar de instelpagina voor Waarschuwingen van de organisatie waarvan je waarschuwingen wil ontvangen (bijvoorbeeld twitter.com/fema/alerts).
  2. Als je nog niet bent ingelogd, log je in met je Twitter-account. Als je nog geen account hebt, wordt je gevraagd je te registreren voor een account.
  3. Als je waarschuwingen wil ontvangen via sms, voer je je huidige telefoonnummer in of bevestig je dit en activeer je sms'en met Twitter. Vanaf nu ontvang je waarschuwingen via sms.
  4. Als je de officiële Twitter-app voor Android of iOS hebt gedownload op je telefoon, ontvang je vanaf nu waarschuwingen als pushmeldingen.

Je waarschuwingen beheren

Als je eenmaal een waarschuwing hebt ingesteld, kan je waarschuwingen voor andere organisaties eenvoudig instellen via hun instelpagina voor waarschuwingen.

Waarschuwingen voor een specifieke organisatie uitschakelen

1. Ga naar de waarschuwingenpagina van de organisatie (bijvoorbeeld twitter.com/fema/alerts).
  2. Selecteer de optie Stop met het ontvangen van waarschuwingen of ontvolg het account gewoon.
Instructies bekijken voor:

Waarschuwingen uitschakelen

Alle pushmeldingen voor waarschuwingen uitschakelen in de Twitter-app voor iOS:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Meldingen
  4. Selecteer Pushmeldingen
  5. Schakel de optie Crisis- en noodwaarschuwingen uit.

Waarschuwingen uitschakelen

Alle pushmeldingen voor waarschuwingen uitschakelen in de Twitter-app voor Android:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Meldingen.
  4. Selecteer Pushmeldingen.
  5. Schakel Crisis- en noodwaarschuwingen uit.

Waarschuwingen uitschakelen

Alle waarschuwingen via sms-meldingen uitschakelen via internet:

1. Ga naar je pagina Instellingen
  2. Klik op het tabblad Mobiel
  3. Schakel de optie Tweetwaarschuwingen uit.

Wie kan waarschuwingen verzenden en ontvangen?

Elk Twitter-account kan waarschuwingen ontvangen. Het verzenden van waarschuwingen is momenteel beperkt tot bepaalde openbare instanties en internationale noodhulporganisaties.

Wat is het verschil tussen Twitter-waarschuwingen en normale tweetmeldingen?

Als je meldingen voor Tweets inschakelt vanuit een individueel account dat jij volgt, ontvang je een mobiele melding voor elke Tweet die de gebruiker van dit account verzendt. Waarschuwingen zijn Tweets met een hoge prioriteit die afkomstig zijn van bepaalde openbare instanties en veiligheidsorganisaties. Deze ontvang je als mobiele meldingen en alleen in crisissituaties. Waarschuwingen worden niet alleen rechtstreeks op je telefoon afgeleverd, maar worden ook gemarkeerd weergegeven op de tijdlijn van je startpagina.

Opmerking: Hoewel waarschuwingen je kunnen helpen beter voorbereid en geïnformeerd te zijn, dienen zij niet ter vervanging van officiële noodmeldingssystemen of -diensten. Beschouw waarschuwingen als een aanvullende informatiebron.