Beveiligingssleutels gebruiken

Beveiligingssleutel is een functie die een veilig en handig alternatief biedt voor wachtwoorden, ontworpen om het inloggen op meerdere apparaten te stroomlijnen. Passkeys bieden verbeterde beveiliging in vergelijking met traditionele wachtwoorden omdat ze individueel door je apparaat worden gegenereerd voor elk account, waardoor ze minder gevoelig zijn voor phishing-aanvallen en ongeautoriseerde toegang.

Beveiligingssleutel is momenteel alleen beschikbaar voor gebruik bij het inloggen op iOS.

Waarom zou ik een beveiligingssleutel gebruiken?

We moedigen gebruikers aan om gebruik te maken van beveiligingssleutel om de volgende voordelen:

• Naadloze inlogervaring: Beveiligingssleutels maken inloggen eenvoudig en gemakkelijk. Zodra je je account hebt ingesteld, kan je je wachtwoord gebruiken om op verschillende apparaten in te loggen zonder dat je een wachtwoord hoeft te onthouden of opnieuw hoeft in te stellen als je het vergeten bent.
  • Geavanceerde beveiliging: Beveiligingssleutels bieden een hoger beveiligingsniveau voor je account. Omdat ze uniek worden gegenereerd door je apparaat, zijn ze minder kwetsbaar voor beveiligingsrisico's zoals frauduleuze, bedrieglijke of ongeoorloofde aanvallen.

Hoe werkt een beveiligingssleutel?

Beveiligingssleutels worden gemaakt met behulp van openbare sleutel cryptografie van de WebAuthentication (of "WebAuthn") standaard. Wanneer je een account registreert, genereert je apparaat een uniek sleutelpaar - een openbaar en een privé - voor elk account. De publieke sleutel wordt gedeeld en opgeslagen op X, terwijl de privésleutel op je apparaat blijft. Je beveiligingssleutel wordt nooit gedeeld met X om maximale veiligheid te garanderen en de kans op ongeautoriseerde toegang tot je account verder te verkleinen.

Als je eenmaal bent aangemeld voor de beveiligingssleutel op je apparaat, kan je inloggen op je account door de optie beveiligingssleutel te kiezen in plaats van een traditioneel wachtwoord in te voeren. Je apparaat zal veilig verbinding maken met X met behulp van de opgeslagen publieke sleutel om je identiteit te verifiëren.

Hoe gebruik ik de beveiligingssleutel?
Een beveiligingssleutel inschakelen
Stap 1

Log in op de X app met het account waarvoor je de beveiligingssleutel wil inschakelen.

Stap 2

Klik in de navigatiebalk op Je account.

Stap 3

Selecteer Instellingen en privacy, klik vervolgens op Beveiliging en accounttoegang, en vervolgens op Beveiliging.

Stap 4

Klik onder Extra wachtwoordbeveiliging op Beveiligingssleutel.

Stap 5

Voer je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

Stap 6

Selecteer Een beveiligingssleutel toevoegen en volg de aanwijzingen.

Een beveiligingssleutel verwijderen
Stap 1

Log in op de X app met het account waarvoor je de beveiligingssleutel wil verwijderen.

Stap 2

Klik in de navigatiebalk op Je account.

Stap 3

Selecteer Instellingen en privacy, klik vervolgens op Beveiliging en accounttoegang en vervolgens op Beveiliging.

Stap 4

Klik onder Extra wachtwoordbeveiliging op Beveiligingssleutel.

Stap 5

Voer je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

Stap 6

Selecteer Een beveiligingssleutel verwijderen.

Veelgestelde vragen

Is een beveiligingssleutel verplicht om in te loggen?

Het gebruik van een beveiligingssleutel wordt sterk aangeraden om de beveiliging van je account te verbeteren, maar het is niet verplicht om in te loggen.

Is de beveiligingssleutelfunctie beschikbaar om je aan te melden voor een nieuw account bij X?

Nee, je kan nog niet inloggen met een beveiligingssleutel in plaats van met een wachtwoord. Maar houd het in de gaten!

Welke apparaten ondersteunen beveiligingssleutels?

Beveiligingssleutel is momenteel alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers.

Hoe kan ik mijn huidige beveiligingssleutel voor al mijn apparaten gebruiken?

Om je huidige beveiligingssleutel op al je apparaten te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je het instellen van een beveiligingssleutel op het oorspronkelijke apparaat hebt voltooid. Zolang je bent aangemeld bij je iCloud-account, worden de beveiligingssleutels automatisch gesynchroniseerd tussen je iOS-apparaten met behulp van iCloud-sleutelhanger. Als je je aanmeldt bij je iCloud-account op een nieuw apparaat, wordt dat apparaat toegevoegd aan de iCloud-sleutelhanger die aan je account is gekoppeld.

Waarin verschillen beveiligingssleutels van wachtwoorden?

Een beveiligingssleutel is een online identificatiecode voor je account. In plaats van in te loggen op je account met een gebruikersnaam en wachtwoord, verifieert je persoonlijke beveiligingssleutel automatisch je account met de publieke beveiligingssleutel van de server, waardoor je kan inloggen zonder dat je deze hoeft in te typen. Beveiligingssleutels worden automatisch gegenereerd, waardoor je geen inloggegevens meer hoeft te onthouden en er wordt een veilige back-up gemaakt zodat je ze eenvoudig kan herstellen.

Wat gebeurt er als mijn apparaat wordt gestolen of zoekraakt?

Als je apparaat zoekraakt of gestolen wordt, blijft je account veilig. Je hebt nog steeds toegang tot je account met je wachtwoord. Beveiligingssleutels synchroniseren tussen je iOS-apparaten met iCloud-sleutelhanger. Deze synchronisatie zorgt voor redundantie als je je apparaat verliest. Als je al je apparaten kwijtraakt, kan je de beveiligingssleutels herstellen via iCloud-sleutelhanger escrow.

Kan ik mijn beveiligingssleutel met iemand anders delen voor accounttoegang?

Als je je aanmeldt bij je iCloud-account op een nieuw apparaat, wordt dat apparaat toegevoegd aan de iCloud-sleutelhanger die aan je account is gekoppeld. Zonder in te loggen op hetzelfde iCloud-account is het niet mogelijk om je beveiligingssleutel met iemand anders te delen. Als je meerdere mensen toegang wil geven tot één account op X en deze wil beheren, raden we je aan om Delegate te gebruiken.