Je account deactiveren

Als je je account deactiveert, wordt het in een wachtrij gezet om permanent uit Twitter te worden verwijderd. Deactiveren is niet mogelijk op mobiele apparaten. Je moet dit op een computer doen via twitter.com.

Opmerking: Als er een probleem is met je account (bijvoorbeeld ontbrekende Tweetsonjuiste aantallen volgers of gevolgde accountsverdachte privéberichten of een mogelijke inbreuk op je account), los je dit probleem niet op door je account te deactiveren en vervolgens opnieuw te activeren. Raadpleeg in deze gevallen onze artikelen over probleemoplossing of neem contact op met de ondersteuning.

Je account deactiveren

  1. Log in bij twitter.com op internet. 
  2. Ga naar Accountinstellingen en klik op Mijn account deactiveren onderaan de pagina.
  3. Lees de informatie over het deactiveren van je account. Klik op @gebruikersnaam deactiveren.  
  4. Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en denk goed na of je je account echt wil deactiveren.

Hou rekening met het volgende voordat je je account deactiveert:

  • We bewaren je gebruikersgegevens niet langer dan 30 dagen vanaf de datum waarop je het account deactiveert. Daarna beginnen we met het verwijderen van je account uit onze systemen. Dat duurt maximaal een week (zie ons Privacybeleid), tenzij er een specifieke overeenkomst tussen jou en Twitter is om je deactiveringsperiode te verlengen.
  • Tijdens deze 30 dagen kan je je account altijd weer activeren door in te loggen.
  • Je hoeft je account niet te deactiveren om je gebruikersnaam of e-mailadres te wijzigen. Dit kan je altijd doen via de accountinstellingen.
  • Als je een gebruikersnaam of e-mailadres voor een ander account wil gebruiken, moet je deze gegevens eerst wijzigen en de wijziging bevestigen voordat je het account deactiveert.  Zie het gedeelte hieronder voor informatie over hoe je je gebruikersnaam en e-mailadres beschikbaar kan maken voor hergebruik na het deactiveren van je account.
  • We hebben geen controle over content die wordt geïndexeerd door zoekmachines zoals Google of Bing.
  • Na de deactivering wordt je account binnen enkele minuten verwijderd. Het is echter mogelijk dat bepaalde content nog enkele dagen wordt weergegeven op twitter.com.

Pro Tip: Wil je je TweetDeck-account verwijderen? Let op: als je je TweetDeck-account verwijdert, wordt je Twitter-account NIET gedeactiveerd. 

Je gebruikersnaam of e-mailadres beschikbaar maken voor hergebruik na het deactiveren van je account

  1. Ga op een computer naar de pagina Instellingen in het vervolgkeuzemenu onder het profielicoon
  2. Kies een nieuwe gebruikersnaam in het veld voor de gebruikersnaam.
  3. Wijzig je e-mailadres in het veld voor het e-mailadres in een ander, bestaand e-mailadres.
  4. Bevestig het nieuwe e-mailadres via de link die je van ons ontvangt (heel belangrijk!).
  5. Je kan je oorspronkelijke e-mailadres en gebruikersnaam nu voor een nieuw account gebruiken als je je opnieuw registreert tijdens de deactiveringsperiode van 30 dagen.
  6. Voer de deactivering verder uit zoals hierboven beschreven.

Opmerking: Je instellingen worden onmiddellijk van kracht op Twitter. In Google en andere zoekmachines kunnen echter oude links verschijnen vanwege oude cache-inhoud van de zoekindex. Twitter heeft hier geen controle over. Je kan wel bij zoekmachines een verzoek indienen om je gegevens te verwijderen.

Dit artikel delen of als bladwijzer instellen

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback. We zijn blij dat we je konden helpen!

Bedankt voor je feedback. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback. Dankzij jouw opmerkingen kunnen we onze artikelen verbeteren.