Je account deactiveren

Opmerking: Als er een probleem is met je account (bijvoorbeeld ontbrekende Tweetsonjuiste aantallen volgers of gevolgde accountsverdachte privéberichten of een mogelijke inbreuk op je account), los je dit probleem niet op door je account te deactiveren en vervolgens opnieuw te activeren. Raadpleeg in deze gevallen onze artikelen over probleemoplossing of neem contact op met Twitter Support.

Instructies bekijken voor:

Je account deactiveren

1. Tik op het icoon navigatiemenu en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Je account en tik vervolgens onderaan op Deactiveer je account.
  3. Lees de informatie over het deactiveren van je account en tik vervolgens op Deactiveren.
  4. Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Deactiveren.
  5. Bevestig dat je door wil gaan door te tikken op Ja, deactiveer mijn account.

Je account deactiveren

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en tik vervolgens onderaan op Je account deactiveren.
  3. Lees de informatie over het deactiveren van je account en tik vervolgens op Deactiveren.
  4. Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Deactiveren.
  5. Bevestig dat je door wil gaan door te tikken op Ja, deactiveer mijn account.

Je account deactiveren

1. Klik op het icoon Meer  en klik vervolgens op Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik op het tabblad Je account op Je account deactiveren onderaan de pagina.
  3. Lees de informatie over het deactiveren van je account en klik vervolgens op Deactiveren.
  4. Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en bevestig dat je door wil gaan door te klikken op de knop Account deactiveren.

Als ik probeer het account te deactiveren, krijg ik de melding dat het wachtwoord onjuist is

Mogelijk moet je je wachtwoord resetten. Stuur een e-mailverzoek voor een wachtwoordreset

Ik heb geen toegang meer tot het e-mailadres dat ik voor het instellen van mijn account heb gebruikt

Het deactiveren moet worden uitgevoerd door de bevestigde accounthouder of op verzoek van een bevestigde accounthouder. We kunnen je account helaas niet deactiveren, tenzij je contact met ons kan opnemen via het geverifieerde e-mailadres (of toegang hebt tot het geverifieerde mobiele nummer van het account).

Hou rekening met het volgende voordat je je account deactiveert:

• Je hoeft je account niet te deactiveren om je gebruikersnaam of e-mailadres te wijzigen. Dit kan je altijd doen via de accountinstellingen.
  • Als je een gebruikersnaam of e-mailadres voor een ander account wil gebruiken, moet je deze gegevens eerst wijzigen en de wijziging bevestigen voordat je het account deactiveert.  Zie het gedeelte hieronder voor informatie over hoe je je gebruikersnaam en e-mailadres beschikbaar kan maken voor hergebruik na het deactiveren van je account.
  • We hebben geen controle over content die wordt geïndexeerd door zoekmachines zoals Google of Bing.
  • Je kan het soort zoekresultaten dat je te zien krijgt wijzigen door te klikken of tikken op de filters bovenaan je zoekresultaten. Meer informatie vind je hier.
  • Gebruikers hebben 30 dagen om het account opnieuw te activeren voordat de aan het gedeactiveerde account gekoppelde gegevens permanent worden gedeactiveerd in ons systeem.

Je gebruikersnaam of e-mailadres beschikbaar maken voor hergebruik na het deactiveren van je account

1. Ga op internet naar twitter.com en klik op Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu onder je profielicoon
  2. Kies een nieuwe gebruikersnaam in het veld voor de gebruikersnaam.
  3. Wijzig je e-mailadres in het veld voor het e-mailadres in een ander, bestaand e-mailadres.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan onderaan de pagina.
  5. Voer je wachtwoord in als dat wordt gevraagd om te bevestigen dat je je wijzigingen wil opslaan.
  6. Bevestig het nieuwe e-mailadres via de link die je van ons ontvangt (heel belangrijk!).
  7. Je kan je oorspronkelijke e-mailadres en gebruikersnaam nu voor een nieuw account gebruiken als je je opnieuw registreert tijdens de deactiveringsperiode van 30 dagen.
  8. Voer de deactivering verder uit zoals hierboven beschreven.

Vergrendelde of opgeschorte accounts deactiveren

Wat er met je gegevens gebeurt als je je account deactiveert

• Als je Twitter-account is gedeactiveerd, is het account, inclusief je weergavenaam, je gebruikersnaam en je openbare profiel, niet meer te vinden op twitter.com of in Twitter voor iOS en Twitter voor Android.
  • Als je Twitter-account per ongeluk of onterecht is gedeactiveerd, kan je het account herstellen tot maximaal 30 dagen na het deactiveren.
  • Als je in de 30 dagen na de deactivering niet bij je account inlogt, wordt je account permanent gedeactiveerd. Als het eenmaal is gedeactiveerd, zijn alle aan je account gekoppelde gegevens niet meer beschikbaar in onze Productietools.
  • Zoekmachines en andere derde partijen hebben eventueel nog kopieën van je openbare gegevens, zoals je profielgegevens en openbare Tweets, zelfs nadat je account permanent is gedeactiveerd. Hier vind je meer informatie over hoe je verwijderingsverzoeken kan indienen vanuit zoekresultaten van zoekmachines.
  • Hou er rekening mee dat Twitter sommige gegevens over je gedeactiveerde account bewaart om de veiligheid van het platform en de gebruikers te garanderen. Meer informatie vind je hier.
  • Als je je Twitter-account deactiveert, worden vermeldingen van de gebruikersnaam van je account niet meer naar je profiel gelinkt omdat je profiel niet meer beschikbaar is. We kunnen tekstdelen van Tweets van een andere gebruiker niet wijzigen of wissen. Als je wil dat content wordt beoordeeld aan de hand van de Twitter-regels, kan je hier een ticket indienen.
  • Als je account 30 dagen gedeactiveerd is geweest, waarna het automatisch is verwijderd en de @gebruikersnaam beschikbaar werd voor algemeen hergebruik als gebruikersnaam.