Je account deactiveren

Opmerking: Als er een probleem is met je account (bijvoorbeeld ontbrekende Tweetsonjuiste aantallen volgers of gevolgde accountsverdachte privéberichten of een mogelijke inbreuk op je account), los je dit probleem niet op door je account te deactiveren en vervolgens opnieuw te activeren. Raadpleeg in deze gevallen onze artikelen over probleemoplossing of neem contact op met Twitter Support.

Instructies bekijken voor:

Je account deactiveren

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en tik vervolgens op Je account deactiveren onderaan.
  3. Lees de informatie over het deactiveren van je account en tik vervolgens op Deactiveren.
  4. Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Deactiveren.
  5. Bevestig dat je door wil gaan door te tikken op Ja, deactiveer mijn account.

Je account deactiveren

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Account en tik vervolgens op Je account deactiveren onderaan.
  3. Lees de informatie over het deactiveren van je account en tik vervolgens op Deactiveren.
  4. Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Deactiveren.
  5. Bevestig dat je door wil gaan door te tikken op Ja, deactiveer mijn account.

Je account deactiveren

1. Klik op Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu onder je profielicoon
  2. Klik op het tabblad Account op Je account deactiveren onderaan de pagina.
  3. Lees de informatie over het deactiveren van je account en klik vervolgens op @gebruikersnaam deactiveren.
  4. Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en bevestig dat je door wil gaan door te klikken op de knop Account deactiveren.

Hou rekening met het volgende voordat je je account deactiveert:

• Je hoeft je account niet te deactiveren om je gebruikersnaam of e-mailadres te wijzigen. Dit kan je altijd doen via de accountinstellingen.
  • Als je een gebruikersnaam of e-mailadres voor een ander account wil gebruiken, moet je deze gegevens eerst wijzigen en de wijziging bevestigen voordat je het account deactiveert.  Zie het gedeelte hieronder voor informatie over hoe je je gebruikersnaam en e-mailadres beschikbaar kan maken voor hergebruik na het deactiveren van je account.
  • We hebben geen controle over content die wordt geïndexeerd door zoekmachines zoals Google of Bing.
  • Als je Twitter-account is gedeactiveerd, is het account, inclusief je weergavenaam, je gebruikersnaam en je openbare profiel, niet meer te vinden op twitter.com of in Twitter voor iOS en Twitter voor Android.
  • Als je Twitter-account per ongeluk of onterecht is gedeactiveerd, kan je het account herstellen tot maximaal 30 dagen na het deactiveren.

Je gebruikersnaam of e-mailadres beschikbaar maken voor hergebruik na het deactiveren van je account

1. Ga op internet naar twitter.com en klik op Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu onder je profielicoon
  2. Kies een nieuwe gebruikersnaam in het veld voor de gebruikersnaam.
  3. Wijzig je e-mailadres in het veld voor het e-mailadres in een ander, bestaand e-mailadres.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan onderaan de pagina.
  5. Voer je wachtwoord in als dat wordt gevraagd om te bevestigen dat je je wijzigingen wil opslaan.
  6. Bevestig het nieuwe e-mailadres via de link die je van ons ontvangt (heel belangrijk!).
  7. Je kan je oorspronkelijke e-mailadres en gebruikersnaam nu voor een nieuw account gebruiken als je je opnieuw registreert tijdens de deactiveringsperiode van 30 dagen.
  8. Voer de deactivering verder uit zoals hierboven beschreven.