Je account deactiveren

Even een pauze van Twitter? Dat begrijpen we. Soms is het goed even afstand te nemen van alles wat er gaande is. en als je permanent afstand wil nemen, kunnen we je ook helpen. Volg onze stapsgewijze instructies voor het deactiveren - of verwijderen - van je Twitter-account.

Opmerking: als er een probleem is met je account (bijvoorbeeld ontbrekende Tweetsonjuiste aantallen volgers of gevolgde accountsverdachte privéberichten of een mogelijke inbreuk op je account), los je dit probleem niet op door je account te deactiveren en vervolgens opnieuw te activeren. Raadpleeg in deze gevallen onze artikelen over probleemoplossing of neem contact op met Twitter Support.

Je Twitter-account deactiveren of verwijderen

Het deactiveren van je Twitter-account is de eerste stap op weg naar het permanent verwijderen van je account. Je account gedeactiveerd voor 30 dagen. Als je binnen de 30-daagse deactiveringsperiode je account niet opent, wordt je account verwijderd en is je gebruikersnaam niet meer gekoppeld aan je account.

Je Twitter-account deactiveren

Deactivering is het begin van het proces voor permanente verwijdering van je Twitter-account. Deze stap zet een 30-daagse periode in gang waarin je kan beslissen of je je account wil reactiveren.

Wanneer je Twitter-account is gedeactiveerd, zijn gebruikersnaam (or “handle”) en je openbare profiel niet meer zichtbaar op twitter.com, in Twitter voor iOS en in Twitter voor Android.

Je Twitter-account verwijderen

Na de 30-daagse deactiveringsperiode wordt je Twitter-account permanent verwijderd. Als je tijdens de 30-daagse periode niet inlogt bij je account, wordt aan ons doorgegeven dat je je Twitter-account permanent wil verwijderen. Wanneer je account eenmaal is verwijderd, is het niet meer beschikbaar in onze systemen. Je kan je eerdere account niet meer activeren en je hebt geen toegang meer tot je oude Tweets.

De belangrijkste dingen die je moet weten voordat je je account deactiveert

Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je besluit je Twitter-account te deactiveren of te verwijderen.

• Als je je Twitter-account verwijdert, worden je gegevens niet verwijderd van zoeksites als Google of Bing, aangezien Twitter heen zeggenschap heeft over die sites. Er zijn enkele stappen die je kan nemen als je contact opneemt met de zoeksite.
  • Als je je Twitter-account deactiveert, blijven vermeldingen van de gebruikersnaam van je account in Tweets van anderen gewoon staan. Ze zijn echter niet meer gekoppeld met de profiel, want je profiel is niet meer beschikbaar. Als je wil dat de content wordt getoetst aan de Twitter-regels, kan je hier een ticket indienen.
  • Je hoeft je account niet te verwijderen voor het wijzigen van de gebruikersnaam of het e-mailadres voor je Twitter-account. Dat kan je altijd doen in Accountgegevens.
  • Je kan je account eenvoudig herstellen door binnen de 30-daagse deactiveringsperiode in te loggen bij je account.
  • Als je je Twitter-gegevens wil downloaden, moet je dat aanvragen voordat je je account deactiveert. Wanneer je account wordt gedeactiveerd, worden geen gegevens verwijderd van de Twitter-systemen.
  • Mogelijk bewaart Twitter bepaalde gegevens over je gedeactiveerde account om de veiligheid van het platform en de mensen die Twitter gebruiken te waarborgen. Meer informatie vind je hier.

Als je problemen ondervindt bij het beheren van je Twitter-account, bekijk dan deze tips voor het beheren van veel voorkomende problemen voordat je besluit je Twitter-account te verwijderen.

Je account deactiveren
Step 1

Tik op het navigatiemenu-icoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.

Step 2

Tik op Je account en tik vervolgens op Deactiveer je account.

Step 3

Lees de informatie over het deactiveren van je account en tik vervolgens op Deactiveren.

Step 4

Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Deactiveren.

Step 5

Bevestig dat je door wil gaan door te tikken op Ja, deactiveer mijn account.

Step 1

In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en vervolgens op Instellingen en privacy.

Step 2

Tik op Account en tik vervolgens op Deactiveer je account.

Step 3

Lees de informatie over het deactiveren van je account en tik vervolgens op Deactiveren.

Step 4

Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Deactiveren.

Step 5

Bevestig dat je door wil gaan door te tikken op Ja, deactiveer mijn account.

Step 1

Klik op het Meer-icoon  en klik vervolgens op Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.

Step 2

Klik op het tabblad Jouw account op Deactiveer je account.

Step 3

Lees de informatie over het deactiveren van je account en klik vervolgens op Deactiveren

Step 4

Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en bevestig dat je door wil gaan door te klikken op de knop Account deactiveren.

Als je Twitter toch begint te missen en de 30 dagen nog niet zijn verstreken, kan je gewoon inloggen en de volgende stappen uitvoeren om je account opnieuw te activeren.

Veelgestelde vragen over deactiveren

Worden mijn privéberichten ook verwijderd als ik Twitter deactiveer?

Je privéberichten worden niet verwijderd tijdens de deactiveringsperiode van 30 dagen. Wanneer de deactiveringsperiode is verstreken en je account wordt verwijderd, worden de privéberichten die je hebt verzonden ook verwijderd.

Ik heb mijn account gedeactiveerd. Waarom wordt het steeds weer geactiveerd?

Als je apps van derden hebt gemachtigd om je account te gebruiken, log je misschien indirect in via een andere app. Omdat Twitter je account automatisch reactiveert wanneer je inlogt, moet je de toegang tot je Twitter-account door apps van derden intrekken

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord niet weet op het moment dat ik wil deactiveren?

Als je je wachtwoord niet bij de hand hebt, of als je een melding krijgt dat het onjuist is, moet je misschien je wachtwoord resetten. Stuur een e-mailverzoek voor een wachtwoordreset.

Ik heb een e-mail aangevraagd voor het resetten van mijn wachtwoord, maar wat moet ik doen als ik geen toegang meer heb tot het e-mailadres dat ik heb gebruikt voor het instellen van mijn account?

Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat is verbonden aan je Twitter-account, moet je contact opnemen met je e-mailprovider. Vraag hulp voor toegang tot je e-mailadres. Het deactiveren moet worden uitgevoerd door de bevestigde accounthouder of op verzoek van een bevestigde accounthouder. We kunnen je account niet deactiveren, tenzij je contact met ons kan opnemen via het geverifieerde e-mailadres (of toegang hebt tot het geverifieerde mobiele nummer van het account). Als je wel toegang hebt tot het geverifieerde mobiele nummer in je account, kan je een wachtwoordreset aanvragen.

Hoe deactiveer ik mijn vergrendelde of opgeschorte account?

Dien hiereen verzoek in om je opgeschorte of vergrendelde account te deactiveren. Verzoeken kunnen ook worden gericht aan de contactpersonen in de sectie 'Contact met ons opnemen' in ons Privacybeleid.

Je kan ook hulp bij het ontgrendelen van je account vragen. Hier is meer informatie over het beheren van je vergrendelde of opgeschorte account, onder andere over het indienen van een bezwaar.