Je account deactiveren

Even weg van X? Dat begrijpen we. Soms is het goed even afstand te nemen van alles wat er gaande is, en als je permanent afstand wil nemen, kunnen we je ook helpen. Volg onze stapsgewijze instructies voor het deactiveren - of verwijderen - van je account van X.

Let op: als er een probleem is met je account (bijvoorbeeld ontbrekende postsonjuiste aantallen volgers of gevolgde accountsverdachte privéberichten of een mogelijke inbreuk op je account), los je dit probleem niet op door je account te deactiveren en vervolgens opnieuw te activeren. Raadpleeg in deze gevallen onze artikelen over probleemoplossing of neem contact op met ondersteuning van X.

Je account van Twitter deactiveren of verwijderen

Het deactiveren van je account van Twitter is de eerste stap op weg naar het permanent verwijderen van je account. Je account blijft 30 dagen lang gedeactiveerd. Als je binnen de die periode van 30 dagen je account niet opent, wordt je account verwijderd en is je gebruikersnaam niet meer gekoppeld aan je account.

Je account van Twitter deactiveren

Deactivering is het begin van het proces voor permanente verwijdering van je Twitter-account. Deze stap resulteert in een periode van 30 dagen waarin je kan beslissen of je je account wil reactiveren.

Wanneer je Twitter-account is gedeactiveerd, zijn gebruikersnaam ('handle') en je openbare profiel niet meer zichtbaar op twitter.com, in Twitter voor iOS en in Twitter voor Android.

Je account van Twitter verwijderen

Na de 30-daagse deactiveringsperiode wordt je account van Twitter permanent verwijderd. Als je tijdens de 30-daagse periode niet inlogt bij je account, wordt aan ons doorgegeven dat je je account van Twitter permanent wil verwijderen. Wanneer je account eenmaal is verwijderd, is het niet meer beschikbaar in onze systemen. Je kan je eerdere account niet meer opnieuw activeren en je hebt geen toegang meer tot je oude Tweets.

Wanneer je account na de 30-daagse deactiveringsperiode is verwijderd, kan je gebruikersnaam worden geregistreerd door andere accounts van Twitter.

De belangrijkste dingen die je moet weten voordat je je account deactiveert

Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je besluit je account van Twitter te deactiveren of te verwijderen.

• Als je je account van Twitter verwijdert, worden je gegevens niet verwijderd van zoeksites als Google of Bing, aangezien Twitter geen zeggenschap heeft over die sites. Er zijn enkele stappen die je kan nemen als je contact opneemt met de zoeksite.
  • Als je je account van Twitter deactiveert, blijven vermeldingen van de gebruikersnaam van je account in Tweets van anderen gewoon staan. Ze zijn echter niet meer gekoppeld met je profiel, want je profiel is niet meer beschikbaar. Als je wil dat de content wordt getoetst aan de regels van Twitter, kan je hier een ticket indienen.
  • Je hoeft je account niet te verwijderen voor het wijzigen van de gebruikersnaam of het e-mailadres voor je account van Twitter. Dat kan je altijd doen in Accountgegevens.
  • Je kan je account eenvoudig herstellen door binnen de 30-daagse deactiveringsperiode in te loggen bij je account.
  • Als je je gegevens van Twitter wil downloaden, moet je dat aanvragen voordat je je account deactiveert. Wanneer je account wordt gedeactiveerd, worden geen gegevens verwijderd van de systemen van Twitter.
  • Mogelijk bewaart Twitter bepaalde gegevens over je gedeactiveerde account om de veiligheid van het platform en de mensen die Twitter gebruiken te waarborgen. Meer informatie vind je hier.

Als je problemen ondervindt bij het beheren van je Twitter-account, bekijk dan deze tips voor het oplossen van veel voorkomende problemen voordat je besluit je account van Twitter te verwijderen.

Je account deactiveren
Stap 1

Tik op het pictogram navigatiemenu en vervolgens op Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Je account en vervolgens op Deactiveer je account.

Stap 3

Lees de informatie over het deactiveren van je account en tik vervolgens op Deactiveren.

Stap 4

Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Deactiveren.

Stap 5

Bevestig dat je door wil gaan door te tikken op Ja, deactiveer mijn account.

Stap 1

In het bovenste menu zie je een pictogram voor het navigatiemenu  of je profielpictogram. Tik op het pictogram dat jij hebt en vervolgens op Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Account en vervolgens op Deactiveer je account.

Stap 3

Lees de informatie over het deactiveren van je account en tik vervolgens op Deactiveren.

Stap 4

Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en tik op Deactiveren.

Stap 5

Bevestig dat je door wil gaan door te tikken op Ja, deactiveer mijn account.

Stap 1

Klik op het pictogram Meer  en vervolgens op Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Klik op het tabblad Jouw account op Deactiveer je account.

Stap 3

Lees de informatie over het deactiveren van je account en klik vervolgens op Deactiveren

Stap 4

Vul je wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en bevestig dat je door wil gaan door te klikken op de knop Account deactiveren.

Als je X toch begint te missen en de 30 dagen nog niet zijn verstreken, kan je gewoon inloggen en de volgende stappen uitvoeren om je account opnieuw te activeren.

Abonnementen en accountdeactivering

Het deactiveren van je account van X leidt niet automatisch tot het opzeggen van een abonnement van X. Als je actieve betaalde abonnementen hebt (bijv. X Blue, Supervolgers) die je via de X-app hebt aangeschaft, blijven deze actief. Je kan deze abonnementen beheren via het platform waarop je je oorspronkelijk hebt geabonneerd. Abonnementen die je hebt gekocht op X.com worden automatisch opgezegd wanneer je je account deactiveert.

Een X Blue-abonnement opzeggen

Een Supervolgers-abonnement opzeggen

Veelgestelde vragen over deactiveren

Worden mijn privéberichten ook verwijderd als ik Twitter deactiveer?

Je privéberichten worden niet verwijderd tijdens de deactiveringsperiode van 30 dagen. Wanneer de deactiveringsperiode is verstreken en je account wordt verwijderd, worden de privéberichten die je hebt verstuurd ook verwijderd.

Ik heb mijn account gedeactiveerd. Waarom wordt het steeds weer geactiveerd?

Als je apps van derden toestemming hebt gegeven voor toegang tot je account, kan je mogelijk indirect inloggen vanuit een andere app. Omdat inloggen bij Twitter automatisch je account opnieuw activeert, moet je ervoor zorgen dat  apps van derden geen toegang meer krijgen tot je account van Twitter.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord niet weet op het moment dat ik wil deactiveren?

Als je je wachtwoord niet bij de hand hebt, of als je een melding krijgt dat het onjuist is, moet je mogelijk je wachtwoord resetten. Stuur een e-mailverzoek voor een wachtwoordreset.

Ik heb een e-mail aangevraagd voor het resetten van mijn wachtwoord, maar wat moet ik doen als ik geen toegang meer heb tot het e-mailadres dat ik heb gebruikt voor het instellen van mijn account?

Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat is gekoppeld aan je account van Twitter, moet je contact opnemen met je e-mailprovider. Vraag hulp voor toegang tot je e-mailadres. Het deactiveren moet worden uitgevoerd door de bevestigde accounthouder of op verzoek van een bevestigde accounthouder. We kunnen je account niet deactiveren, tenzij je contact met ons kan opnemen via het geverifieerde e-mailadres (of toegang hebt tot het geverifieerde mobiele nummer van het account). Als je wel toegang hebt tot het geverifieerde mobiele nummer in je account, kan je een wachtwoordreset aanvragen.

Hoe deactiveer ik mijn vergrendelde of opgeschorte account?

Om je opgeschorte of vergrendelde account te deactiveren, dien je hier een verzoek in. Verzoeken kunnen ook worden gericht aan de contactpersonen die worden vermeld in de sectie 'Contact met ons opnemen' in ons Privacybeleid.

Je kan ook  hulp krijgen bij het ontgrendelen van je account. Hier is meer informatie over het beheren van je vergrendelde of opgeschorte account, onder meer over het indienen van een bezwaar.