Een verloren of vergeten wachtwoord resetten

Een verloren of vergeten X-wachtwoord resetten

Om je wachtwoord te resetten heb je toegang nodig tot het telefoonnummer of e-mailadres dat bij je X-account hoort. Deze verificatiegegevens helpen ervoor te zorgen dat je account alleen voor jou toegankelijk is. Als je geen toegang hebt tot je telefoon of e-mail, kan je je wachtwoord niet herstellen en moet je je registreren voor een nieuw account.

Wat je nodig hebt om je wachtwoord op X te veranderen

Met een correct en up-to-date e-mailadres en/of telefoonnummer ben je het best beveiligd tegen het verlies van toegang tot je X-account. Er zijn een paar manieren om je wachtwoord te veranderen, en deze informatie actueel houden vereenvoudigt het resetten van je account of wachtwoord.

Je wachtwoord wijzigen terwijl je bent ingelogd
Voor iOS:
Stap 1

Tik in het navigatiemenu  op Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Jouw account.

Stap 3

Tik op Wijzig je wachtwoord.

Stap 4

Voer je huidige wachtwoord in.

Stap 5

Voer je nieuwe wachtwoord in.

Stap 6

Voer je nieuwe wachtwoord in en klik opnieuw op Bevestig wachtwoord.

Stap 7

Tik op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Let op: Als je wel kan inloggen, maar je wachtwoord bent vergeten, kan je jezelf een e-mail voor het resetten van je wachtwoord sturen vanaf de pagina met wachtwoordinstellingen. Verder word je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies, behalve bij de sessie die je gebruikt om je wachtwoord te wijzigen.

Voor Android:
Stap 1

Tik in het navigatiemenu  op Instellingen en privacy.

Stap 2

Tik op Jouw account.

Stap 3

Tik op Je wachtwoord wijzigen.

Stap 4

Voer je huidige wachtwoord in.

Stap 5

Voer je nieuwe wachtwoord in.

Stap 6

Voer je nieuwe wachtwoord in en klik opnieuw op Wachtwoord bevestigen.

Stap 7

Tik op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Let op: Als je wel kan inloggen, maar je wachtwoord bent vergeten, kan je jezelf een e-mail voor het resetten van je wachtwoord sturen vanaf de pagina met wachtwoordinstellingen. Verder word je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies, behalve bij de sessie die je gebruikt om je wachtwoord te wijzigen.

Voor desktop:
Stap 1

Klik op je computer op het pictogram Meer  op de navigatiebalk en selecteer Instellingen en privacy.

Stap 2

Vanuit Je account klik je op Je wachtwoord veranderen.

Stap 3

Voer je huidige wachtwoord in.

Stap 4

Voer je nieuwe wachtwoord in.

Stap 5

Voer je nieuwe wachtwoord in en klik opnieuw op Wachtwoord bevestigen.

Stap 6

Klik op Opslaan.

Let op: Als je wel kan inloggen, maar je wachtwoord bent vergeten, kan je jezelf een e-mail voor het resetten van je wachtwoord sturen vanaf de pagina met wachtwoordinstellingen. Verder word je uitgelogd bij al je actieve Twitter-sessies, behalve bij de sessie die je gebruikt om je wachtwoord te wijzigen.

Je Twitter-wachtwoord resetten via e-mail
  1. Klik vanaf de inlogpagina op X.com, mobile.X.com of de X-app voor iOS of Android op Wachtwoord vergeten?
  2. Voer je e-mailadres, telefoonnummer of X-gebruikersnaam in. Als er meerdere accounts aan je telefoonnummer zijn gekoppeld, kan je in deze stap niet je telefoonnummer gebruiken.
  3. Gebruik het e-mailadres waarop je de e-mail voor het resetten van het wachtwoord wil ontvangen.
  4. Controleer je e-mail. X stuurt onmiddellijk een bericht naar het e-mailadres van je account.
  5. In die e-mail staat een code die 60 minuten geldig is.
  6. Geef deze code op in het tekstveld op de pagina voor het resetten van het wachtwoord en klik dan op Verzenden.
  7. Kies een nieuw wachtwoord als dat wordt gevraagd.

Let op: door het resetten van je wachtwoord word je uitgelogd bij al je actieve X-sessies.

Je Twitter-wachtwoord resetten via sms

Als je je telefoonnummer aan je account hebt toegevoegd in je instellingen, kan je per sms een code ontvangen om je wachtwoord te resetten.

1. Vul op de pagina Wachtwoord vergeten? je telefoonnummer, je e-mailadres of je X-gebruikersnaam in.
  2. Vul je telefoonnummer in en klik op Zoeken.
  3. Nu verschijnt de tekst Code per sms verzenden naar mijn telefoonnummer eindigend op [XX]. Klik op Doorgaan.
  4. Je ontvangt van X een sms met een code. Deze code is 60 minuten geldig.
  5. Geef deze code op in het tekstveld op de pagina voor het resetten van het wachtwoord en klik dan op Verzenden.
  6. Je wordt vervolgens gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen.

Let op: door het resetten van je wachtwoord word je uitgelogd bij al je actieve X-sessies. Daarnaast is een wachtwoordreset via sms niet mogelijk als je inlogverificatie hebt geactiveerd voor je account. Je kan je wachtwoord dan alleen via e-mail resetten.

Veelgestelde vragen over het resetten van je X-wachtwoord

Ik heb geprobeerd mijn Twitter-account of -wachtwoord te resetten, maar ik kan nog steeds niet inloggen bij mijn account. Wat kan ik doen?

Als je nog steeds inlogproblemen hebt na het resetten van je Twitter-wachtwoord, kan het zijn dat je om veiligheidsredenen van je account wordt uitgesloten.

Wat als ik geen sms'jes of verificatiecodes van Twitter ontvang?

Je moet er zeker van zijn dat je mobiele ontvangst of internet hebt en dat het Twitter-nummer niet is geblokkeerd. Het kan enkele minuten duren voordat je de verificatiecode ontvangt. Als je nog steeds problemen hebt, probeer dan de optie voor het resetten van je wachtwoord per e-mail.

Hoe reset ik mijn Twitter-wachtwoord zonder e-mail of telefoonnummer?

We gebruiken je e-mailadres en telefoonnummer om je identiteit te verifiëren; dus als je niet bij deze gegevens kan, zijn de herstelmogelijkheden beperkt. Als je je Twitter-gebruikersnaam kent, kunnen we je misschien helpen met je inlogproblemen.

Waarom krijg ik steeds e-mails over het resetten van mijn wachtwoord?

Als je vaak berichten over het resetten van je wachtwoord ontvangt die je niet hebt aangevraagd, kan het een goed idee zijn om de Bescherming tegen het resetten van je wachtwoord in je accountinstellingen aan te zetten en tweefactorauthenticatie in te stellen.

Meer hulp bij wachtwoorden

Soms zijn er omstandigheden waardoor je toegang kwijtraakt tot de verificatiegegevens die je nodig hebt om bij je X-account in te loggen. Neem contact op met X-ondersteuning als je na het uitproberen van de onderstaande tips je wachtwoord nog steeds niet kan herstellen en je geen toegang krijgt tot je account. Let op: zonder een e-mailadres of telefoonnummer om je identiteit te verifiëren, zijn de herstelmogelijkheden beperkt.

Hersteltips
  • Log in met de gebruikersnaam en wachtwoordcombinatie die je je als laatste herinnert.
  • Bekijk andere platforms. Kijk of je elders nog bent ingelogd bij je account, zoals de X-app, mobile.X.com of postDeck.
  • Verifieer wat je kan verifiëren. Probeer je X-account te vinden met één verifiërend stukje informatie, zoals je gebruikersnaam, om te helpen het e-mailadres of het telefoonnummer te bepalen dat aan je account is gekoppeld.

Start met je gebruikersnaam

Als je een geldige gebruikersnaam invult, vraagt X om het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld. Probeer elk mogelijk e-mailadres dat je aan je account hebt gekoppeld. Als je het geldige e-mailadres opgeeft, vraagt X hoe je je wachtwoord opnieuw wil instellen.

Start met je telefoonnummer

Als je het geldige e-mailadres niet kan bepalen, herhaal je het bovenstaande proces met mogelijke telefoonnummers. Als je het geldige telefoonnummer opgeeft, stuurt X een code naar de telefoon die bij je account hoort, zodat je je wachtwoord opnieuw kan instellen. Als je een melding krijgt dat er meer dan één X-account aan een telefoonnummer gekoppeld is, werkt deze optie niet voor jou.