Je X-gebruikersnaam wijzigen

Je gebruikersnaam, ook wel handle genoemd, begint met het "@"-symbool, is uniek voor je account en wordt weergegeven in de URL van je profiel. Je gebruikersnaam wordt gebruikt om in te loggen bij je account en is zichtbaar bij het verzenden en ontvangen van antwoorden en privéberichten. Mensen kunnen ook naar je zoeken op je gebruikersnaam.

Opmerking: je weergavenaam, ook wel naam genoemd, is een persoonlijk identificatiemiddel op X en staat los van je gebruikersnaam. Het kan iets speels zijn, een bedrijfsnaam, of een echte naam, en wordt naast je gebruikersnaam weergegeven. Je kan op elk moment je naam aanpassen.

Hoe lang mogen gebruikersnamen en namen zijn?
  • Je gebruikersnaam moet langer zijn dan 4 tekens en mag niet meer dan 15 tekens lang zijn.

• Je gebruikersnaam mag alleen letters, cijfers en onderstrepingstekens bevatten. Spaties zijn niet toegestaan.

• Je weergavenaam mag maximaal 50 tekens lang zijn.

Zo kun je jouw gebruikersnaam wijzigen
Stap 1

Ga naar Instellingen en privacy en tik op Account.

Stap 2

Tik op Gebruikersnaam en werk de gebruikersnaam bij die momenteel wordt vermeld in het veld Gebruikersnaam. Als de gebruikersnaam al in gebruik is, wordt je gevraagd om een andere te kiezen.

Stap 3

Tik op Gereed.

Stap 1

Ga naar Instellingen en privacy en tik op Account.

Stap 2

Tik op Gebruikersnaam en werk de gebruikersnaam bij die momenteel wordt vermeld in het veld Gebruikersnaam. Als de gebruikersnaam al in gebruik is, wordt je gevraagd om een andere te kiezen.

Stap 3

Tik op Gereed.

Stap 1

Klik op de knop meer  op de navigatiebalk.

Stap 2
Stap 3

Klik op Jouw account.

Stap 4

Klik op Accountgegevens.

Stap 5

Je wordt dan gevraagd het wachtwoord van je Twitter-account te typen om te bevestigen dat jij het bent.

Stap 6

Werk onder Accountgegevens de bestaande gebruikersnaam bij die wordt vermeld in het veld Gebruikersnaam. Als de gebruikersnaam al in gebruik is, wordt je gevraagd om een andere te kiezen.

Stap 7

Klik op de knop Opslaan.

Opmerking: het wijzigen van je gebruikersnaam heeft geen invloed op je bestaande volgers, privéberichten of antwoorden. Je volgers zien gewoon een nieuwe gebruikersnaam naast je profielfoto wanneer je een update doorvoert. We raden je aan je volgers vóór het wijzigen van je gebruikersnaam hiervan op de hoogte te brengen, zodat ze antwoorden of privéberichten naar je nieuwe gebruikersnaam kunnen sturen. Hou er bovendien rekening mee dat zodra je je gebruikersnaam wijzigt, je vorige gebruikersnaam onmiddellijk beschikbaar is voor gebruik door iemand anders. Is de gebruikersnaam die je wil al in gebruik of niet actief? Lees ons artikel over het registreren van een gebruikersnaam.