Fout met het verzamelen en delen van locatiegegevens op iOS-apparaten

Je vertrouwt erop dat wij zorgvuldig omgaan met je gegevens en daarom willen wij transparant zijn wanneer we een fout maken. We zijn erachter gekomen dat we in bepaalde omstandigheden onbedoeld iOS-locatiegegevens verzamelden en deelden met een van onze vertrouwde partners.

Als je meerdere accounts voor X voor iOS gebruikte en voor één account de functie voor exacte locatie hebt ingeschakeld, hebben we mogelijk onbedoeld locatiegegevens verzameld terwijl je op hetzelfde apparaat een van je andere accounts gebruikte, waarvoor je deze functie niet had ingeschakeld.

Daarnaast was het onze bedoeling om locatiegegevens te verwijderen uit velden die we naar een vertrouwde partner versturen tijdens een advertentieproces genaamd real-time bidding. Het verwijderen van de locatie is niet gebeurd zoals gepland. We hadden echter technische maatregelen getroffen om deze gedeelde gegevens te vertroebelen, zodat de nauwkeurigheid van locatie overeenkwam met een postcode of stad (5 vierkante kilometer). Deze locatiegegevens konden niet worden gebruikt om een adres te bepalen of je exacte bewegingen in kaart te brengen. De desbetreffende partner heeft geen gegevens als je X-gebruikersnaam of andere unieke account-id's ontvangen die je identiteit op X zouden kunnen compromitteren. Dit wil zeggen dat we voor mensen die X voor iOS gebruiken en van wie we onbedoeld locatiegegevens hebben verzameld, we deze gegevens mogelijk ook met een vertrouwde advertentiepartner hebben gedeeld.

We hebben contact gehad met onze partner en bevestigd gekregen dat de locatiegegevens niet zijn opgeslagen en zich slechts kortstondig in hun systemen bevonden. Vervolgens zijn ze verwijderd als onderdeel van het normale proces.

We hebben dit probleem inmiddels opgelost en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt. We hebben daarnaast de personen met de getroffen accounts laten weten dat de fout is opgelost. We willen je vragen om je privacyinstellingen te controleren, zodat je alleen de gegevens met ons deelt die je met ons wil delen.

Het spijt ons dat dit is gebeurd. Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en we doen elke dag ons uiterste best om dat vertrouwen te verdienen.

Als je vragen hebt, neem je contact op met de Office of Data Protection van X door dit formulier in te vullen.