Interessecategorieën van partners van Twitter

Wat zijn interessecategorieën van partners?

Sommige advertentiepartners van X, zoals Datalogix, Acxiom en Epsilon, genereren doelgroepen om adverteerders te helpen de groepen te bereiken die voor hen van belang zijn op X. Deze doelgroepen zijn gebaseerd op informatie die wordt verzameld buiten X, zowel online als offline. Mogelijk zitten hierbij categorieën als hobby's, inkomen van huishouden, winkelinteresses of eerdere aankopen. Een fabrikant van huisdierenvoeding kan de doelgroepen van deze partners bijvoorbeeld gebruiken om in contact te komen met hondenbezitters die een bepaald merk hondenvoer kopen.

Wat zijn mijn privacymogelijkheden?

Als je niet wil dat X op X en daarbuiten op interesses gebaseerde advertenties weergeeft, zoals advertenties van partners op basis van deze interesses, zijn er verschillende manieren om deze functionaliteit uitschakelen:

• Ga via je X-instellingen naar  Personalisatie en gegevens en wijzig de instelling Advertenties personaliseren.
  • Op internet kan je naar de keuzetool voor consumenten van de Digital Advertising Alliance gaan op optout.aboutads.info om je in je huidige browser af te melden voor de weergave van advertenties van X op basis van interesses.
  • Als je niet wil dat X in X voor iOS op je huidige mobiele apparaat op interesses gebaseerde advertenties weergeeft, moet je in de instellingen van je iOS-telefoon de instelling Beperk reclametracking inschakelen. (Deze aanwijzingen zijn voor iOS versie 13 en eerder. In andere versies van iOS kan de werkwijze hiervan afwijken.)
  • Als je niet wil dat X in X voor Android op je huidige mobiele apparaat op interesses gebaseerde advertenties weergeeft, moet je in de instellingen van je Android-telefoon de instelling Afmelden voor het personaliseren van advertenties inschakelen. (De werkwijze en exacte naam van de instelling in andere Android-versies en en in Android-varianten van fabrikanten kan hiervan afwijken.)

Opmerking: controleer of je bent ingelogd als je de internetinstellingen voor je X-account wil bekijken of wijzigen. Het wijzigen van X-instellingen in je webbrowser zonder dat je bent ingelogd, is alleen van invloed op gedrag in die browser zolang je niet bij X bent ingelogd. Meer informatie over hoe je toegang krijgt tot je instellingen voor Personalisatie en gegevens , ook in je mobiele app voor X.

Als je niet wil dat X je iOS-identifier gebruikt voor advertenties, schakel je Sta trackingverzoeken van apps toe uit in je iOS-instellingen . (Deze aanwijzingen zijn voor iOS versie 14 en hoger. In andere iOS-versies kan de werkwijze hiervan afwijken.)