De interesses van partners van Twitter

Wat zijn de interesses van partners?

Sommige advertentiepartners van Twitter, zoals Datalogix, Acxiom en Epsilon, genereren doelgroepen om adverteerders te helpen de groepen te bereiken die op Twitter voor hen het belangrijkst zijn. Deze doelgroepen zijn gebaseerd op informatie die wordt verzameld buiten Twitter, zowel online als offline. Mogelijk zitten hierbij categorieën als hobby's, inkomen van huishouden, winkelinteresses of eerdere aankopen. Een fabrikant van huisdierenvoeding kan de doelgroepen van deze partners bijvoorbeeld gebruiken om in contact te komen met hondenbezitters die een bepaald merk hondenvoer kopen.

Wat zijn mijn privacymogelijkheden?

Als je niet wil dat Twitter op Twitter en daarbuiten op interesses gebaseerde advertenties weergeeft, zoals advertenties van partners op basis van deze interesses, zijn er verschillende manieren om deze functionaliteit uitschakelen:

• Ga met behulp van je Twitter-instellingen naar de instellingen voor Personalisatie en gegevens en wijzig de instelling Advertenties personaliseren.
  • Op internet kan je naar de keuzetool voor consumenten van de Digital Advertising Alliance gaan op optout.aboutads.info om je in je huidige browser af te melden voor de weergave van advertenties van Twitter op basis van interesses.
  • Op je mobiele apparaat moet je in de instellingen van je iOS-telefoon de instelling 'Beperk reclametracking' of in de instellingen van je Android-telefoon de instelling 'Afmelden voor het personaliseren van advertenties' inschakelen.

Opmerking: Controleer of je bent ingelogd als je de internetinstellingen voor je Twitter-account wil bekijken of wijzigen. Het wijzigen van Twitter-instellingen in je webbrowser zonder dat je bent ingelogd, is alleen van invloed op gedrag in die browser zolang je niet bij Twitter bent ingelogd. Meer informatie over hoe je toegang krijgt tot je instellingen voor personalisatie en gegevens, ook in je mobiele app voor Twitter.

Als je niet wil dat Twitter-adverteerders je bereiken via een partner voor specifieke interesses, kan je een interesse ook deselecteren in Je Twitter-gegevens.