Registreren bij Twitter

Een Twitter-account maken via internet

1. Ga op http://twitter.com naar het registratievenster of ga rechtstreeks naar https://twitter.com/signup.
  2. Je wordt door de registratieprocedure geleid en je wordt gevraagd om informatie zoals je naam en e-mailadres in te voeren.
  3. Als je je met een e-mailadres wil registreren, moeten we jouw e-mailadres kunnen verifiëren. Hiervoor sturen we je een e-mail met instructies.
  4. Als je je met een telefoonnummer wil registreren, sturen we je een sms met instructies om je nummer te verifiëren. Je kan ook een telefoongesprek aanvragen om je telefoonnummer te verifiëren. Vul de verificatiecode in het daarvoor bestemde vak in. Hier vind je meer informatie over het koppelen van een telefoonnummer aan je account
  5. Wanneer je je registreert voor een account, kan je een gebruikersnaam (je unieke ID op Twitter) selecteren. Wij laten je weten of de door jou gekozen gebruikersnaam beschikbaar is.
  6. Lees hoe je instellingen aanpast voor je nieuwe account.

Twitter op je mobiele apparaat

Tips voor het kiezen van een gebruikersnaam

• Je gebruikersnaam is de naam die jouw volgers gebruiken wanneer ze antwoorden, vermeldingen en privéberichten verzenden.
  • Deze naam wordt ook opgenomen in de URL van je Twitter-profielpagina. Tijdens de registratie geven we enkele beschikbare suggesties, maar je kan ook je eigen gebruikersnaam kiezen.
  • Opmerking: je kan op elk gewenst moment je gebruikersnaam wijzigen in je accountinstellingen, zolang de nieuwe gebruikersnaam nog niet in gebruik is.
  • Gebruikersnamen moeten minder dan 15 tekens lang zijn en mogen niet de woorden 'admin' of 'Twitter' bevatten, om merkverwarring te voorkomen.

Belangrijke informatie over registreren met een e-mailadres

• Een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.
  • Het e-mailadres dat je voor je Twitter-account gebruikt, is niet voor iedereen zichtbaar op Twitter.

Eerste stappen nadat je een account hebt aangemaakt

1. Ontdek en volg nieuwsbronnen, vrienden en nog veel meer op Twitter. Nadat je bent geregistreerd, volg je enkele accounts, zodat in de tijdlijn van je startpagina een gepersonaliseerde stroom van informatie wordt weergegeven. Volgen houdt in dat de Tweets van de betreffende gebruiker in de tijdlijn van je Twitter-startpagina worden weergegeven. Je kan iemand op elk gewenst moment ontvolgen
  2. Lees onze handleiding Aan de slag met Twitter.
  3. Meer informatie over het gebruik van Twitter

Lukt het niet?

Als je je met een oudere versie van Internet Explorer (IE9 of eerder) registreert voor een account, word je mogelijk naar mobile.twitter.com geleid om de registratie te voltooien. Lees meer over het gebruik van twitter.com in ondersteunde browsers