Registreren bij Twitter

Een Twitter-account maken via internet

1. Ga naar http://twitter.com en zoek het registratieveld of ga rechtstreeks naar https://twitter.com/signup.
  2. Vul je volledige naam, je telefoonnummer en een wachtwoord in.
  3. Klik op Registreren op Twitter.
  4. We sturen je vervolgens een sms met een code om je telefoonnummer te verifiëren. Vul de verificatiecode in het daarvoor bestemde vak in. Meer informatie over het koppelen van een telefoonnummer aan je account
  5. Nadat je op Registreren op Twitter hebt geklikt, kan je een gebruikersnaam (je unieke ID op Twitter) selecteren. Voer je eigen gebruikersnaam in of kies een van onze suggesties. Wij vertellen je of de door jou gekozen gebruikersnaam beschikbaar is.
  6. Controleer nogmaals je naam, telefoonnummer, wachtwoord en gebruikersnaam.
  7. Klik op Mijn account aanmaken. Mogelijk vragen we je een captcha in te voeren, zodat we zeker weten dat je een mens bent.

Opmerking: Als je een e-mailadres wil gebruiken om je op Twitter te registreren, klik je op de link 'In plaats daarvan e-mail gebruiken' onderaan de registratiepagina.

Tips voor het kiezen van een gebruikersnaam

• Je gebruikersnaam is de naam die je volgers gebruiken wanneer ze @antwoorden, vermeldingen of privéberichten verzenden.
  • Deze naam wordt ook opgenomen in de URL van je Twitter-profielpagina. Tijdens de registratie geven we enkele beschikbare suggesties, maar je kan ook je eigen gebruikersnaam kiezen.
  • Opmerking: Je kan op elk gewenst moment je gebruikersnaam wijzigen in je accountinstellingen, zolang de nieuwe gebruikersnaam nog niet in gebruik is.
  • Gebruikersnamen moeten minder dan 15 tekens lang zijn en mogen niet de woorden "admin" of "Twitter" bevatten, om merkverwarring te voorkomen.

Belangrijke informatie over registreren met een e-mailadres

• Een e-mailadres kan slechts aan één Twitter-account tegelijk gekoppeld zijn.
  • Het e-mailadres dat je voor je Twitter-account gebruikt, is niet voor iedereen zichtbaar op Twitter.
  • We gebruiken het e-mailadres dat je invult om je nieuwe Twitter-account te bevestigen. Vul een e-mailadres in dat je actief gebruikt en dat voor jou toegankelijk is. Kijk in je postvak of je van ons een bevestigings-e-mail hebt ontvangen, zodat je zeker weet dat de registratie van je account is voltooid.

Eerste stappen nadat je een account hebt aangemaakt

1. Ontdek en volg nieuwsbronnen, vrienden en nog veel meer op Twitter. Nadat je bent geregistreerd, volg je enkele accounts, zodat in de tijdlijn van je startpagina een gepersonaliseerde stroom van informatie wordt weergegeven. Volgen houdt in dat de Tweets van de betreffende gebruiker in de tijdlijn van je Twitter-startpagina worden weergegeven. Je kan iemand op elk gewenst moment ontvolgen
  2. Lees onze handleiding Aan de slag met Twitter.
  3. Meer informatie over het gebruik van Twitter

Lukt het niet?

Als je je met een oudere versie van Internet Explorer (IE9 of eerder) registreert voor een account, word je mogelijk naar mobile.twitter.com geleid om de registratie te voltooien. Meer informatie over het gebruik van twitter.com met oudere versies van browsers