Over personalisatie op basis van je afgeleide identiteit

Hoe bepaalt X welke identiteitsinformatie aan mijn account of apparaat is gekoppeld?

Wanneer je op een browser of apparaat inlogt bij X, koppelen we die browser of dat apparaat aan jouw X-account. Ongeacht of je bent ingelogd bij X, kunnen we bijvoorbeeld ook informatie over jouw browsers of apparaten ontvangen als die informatie wordt gedeeld door een partner, als je X.com bezoekt, als je externe websites bezoekt waarin X-content is geïntegreerd of als je de website of mobiele applicatie van een adverteerder van X bezoekt. Aan de hand van deze informatie, meestal IP-adressen en de tijd waarop de informatie is ontvangen, kunnen we afleiden dat bepaalde browsers of apparaten aan elkaar of aan je account zijn gekoppeld.

Wanneer je andere informatie, waaronder een e-mailadres, aan X verstrekt, koppelen we die informatie aan jouw X-account. Aan de hand van deze informatie kunnen we andere informatie over je identiteit afleiden, bijvoorbeeld door je account te koppelen aan hashes of e-mailadressen waarvan onderdelen overeenkomen met het e-mailadres dat jij aan X hebt verstrekt.

Voor meer informatie over de browsers, apparaten en andere informatie over je identiteit die we gebruiken om jouw ervaring op je X-account te leveren en aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen, raadpleeg je Je X-gegevens terwijl je bent ingelogd. Voor meer informatie over andere browsers, apparaten en andere informatie over je identiteit die we gebruiken om jouw ervaring te leveren en aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen op het apparaat dat of de browser die je momenteel gebruikt, ga je naar Je X-gegevens terwijl je bent uitgelogd.

Wat betekent 'personalisatie op basis van je afgeleide identiteit'?

Dankzij een beter inzicht in de relatie tussen verschillende browsers en apparaten kunnen we informatie van de ene browser of het ene apparaat gebruiken om de X-ervaring op een ander apparaat of andere browser aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen. Als je de X-app voor Android bijvoorbeeld vaak rond dezelfde tijd en via hetzelfde netwerk gebruikt als wanneer je op een computer sportwebsites met ingesloten posts bekijkt, kunnen we hieruit afleiden dat je Android-apparaat en laptop aan elkaar gerelateerd zijn, en kunnen we later op je Android-apparaat sportgerelateerde posts en advertenties aanbevelen. Daarnaast kunnen we ook informatie over je identiteit afleiden om je X-ervaring aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen. Als bepaalde onderdelen van het aan jouw account gekoppelde e-mailadres overeenkomen met een ander e-mailadres, zoals de voornaam, achternaam of initialen, kunnen we daaruit afleiden dat je account is gekoppeld aan hashes van andere e-mailadressen waar die onderdelen deel van uitmaken. Daardoor kunnen we jou later koppelen aan advertenties van adverteerders die probeerden om e-mailadressen met die onderdelen te bereiken.

Welke privacyopties heb ik?

We doen er alles aan om je nuttige privacyopties te bieden. Jij kan bepalen of we jouw ervaring leveren en aan jouw persoonlijke voorkeuren aanpassen op basis van browsers of apparaten die je niet gebruikt om bij X in te loggen (of als je bent uitgelogd: browsers of apparaten die je momenteel niet gebruikt), of e-mailadressen en telefoonnummers die lijken op de aan jouw X-account gekoppelde e-mailadressen en telefoonnummers. Je gaat hiervoor naar je instellingen voor Personalisatie en gegevens en  wijzigt de instelling Personaliseren op basis van je afgeleide identiteit .