Over personalisatie voor meerdere apparaten

Hoe bepaalt Twitter welke apparaten aan mijn account of apparaat zijn gekoppeld?

Wanneer je op een apparaat inlogt bij Twitter, koppelen we dat apparaat aan je Twitter-account. Ongeacht of je bent ingelogd bij Twitter, kunnen we bijvoorbeeld ook informatie over je apparaten ontvangen als die informatie wordt gedeeld door een partner, als je Twitter.com bezoekt, als je externe websites bezoekt waarin Twitter-content is geïntegreerd of als je de website of mobiele applicatie van een adverteerder van Twitter bezoekt. Uit deze informatie, meestal IP-adressen en de tijd waarop de informatie is ontvangen, kunnen we afleiden dat bepaalde apparaten aan elkaar zijn gekoppeld, met inbegrip van de apparaten waarmee je inlogt bij Twitter. Voor meer informatie over de apparaten die aan je account zijn gekoppeld, raadpleeg je Je Twitter-gegevens terwijl je bent ingelogd. Voor meer informatie over de andere apparaten die zijn gekoppeld aan het apparaat dat of de browser die je momenteel gebruikt, ga je naar Je Twitter-gegevens terwijl je bent uitgelogd.

Wat betekent 'Personalisatie voor meerdere apparaten'?

Met een beter inzicht in hoe apparaten aan elkaar gerelateerd zijn, kunnen we informatie van het ene apparaat gebruiken om de Twitter-ervaring op een ander apparaat aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen. Als je de Twitter-app voor Android bijvoorbeeld vaak rond dezelfde tijd en via hetzelfde netwerk gebruikt als wanneer je op een computer sportwebsites met ingesloten Tweets bekijkt, kunnen we hieruit afleiden dat je Android-apparaat en laptop aan elkaar gerelateerd zijn en later op je Android-apparaat sportgerelateerde Tweets en sportgerelateerde advertenties aanbevelen.

Welke privacyopties heb ik?

We doen er alles aan om je zinvolle privacymogelijkheden te bieden. Jij kan bepalen of we je account koppelen aan de browsers of apparaten die je niet gebruikt om bij Twitter in te loggen (of als je bent uitgelogd: of we de browser die of het apparaat dat je momenteel gebruikt koppelen aan andere browsers of apparaten) door naar je instellingen voor Personalisatie en gegevens te gaan, zoals  hier beschreven, en de instelling Aanpassen voor al je apparaten aan te passen.