Tilisuositukset

Seuraajat ovat ihmisiä, jotka saavat julkaisusi. Seuraaminen alustalla 𝕏 tarkoittaa: näet henkilön julkaisut seuraajana; hänen julkaisunsa näkyvät Etusivun aikajanallasi; ja henkilö voi lähettää sinulle yksityisviestejä. Käyttökokemuksesi parantamiseksi alustallamme Tilisuositukset tai Uusia seurattavia ‑palvelu voi suositella tilejä, joista saatat olla kiinnostunut.

Miten 𝕏 löytää tilit, joiden seuraamista ehdottaa

Tiliehdotuksemme perustuvat algoritmeihin, jotka tekevät sinulle räätälöityjä ehdotuksia.

Miten 𝕏 päättää, mitä tilejä sinulle suositellaan

Ehdotukset voivat perustua esimerkiksi seuraaviin kriteereihin:

• Jos olet ladannut yhteystietosi alustalle 𝕏, ehdotamme, että seuraat niitä, joilla on jo on 𝕏-tili.

• Jos joku on ladannut yhteystietonsa alustalle 𝕏 ja sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi on hänen yhteystiedoissaan, saatamme ehdottaa, että seuraat häntä.

• Voimme myös tehdä ehdotuksia perustuen sijaintiisi, kuten kaupunkiin tai maahan.

• Voimme tehdä ehdotuksia perustuen toimintaasi 𝕏-alustalla, kuten tykkäystesi tai uudelleenjulkaisujesi, seuraamiesi tilien, katselemiesi tai sinut muuten aktivoineiden tilien ja julkaisujen perusteella.

• Sinulle sähköpostitse tai 𝕏-alustalla tehdyissä suosituksissa ei ehdoteta sisältöä, jossa on hiljentämiäsi sanoja tai asiasanoja. (Lue lisää täältä.)

Miten voit vaikuttaa näkemiisi tileihin

Omista yksityisyysasetuksista voit säätää, ehdotammeko tiliäsi toiselle henkilölle, jonka yhteystiedoissa on sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Lisätietoja ja ohjeita asetusten säätöön löydät tästä artikkelista.

Kun lataat yhteystietosi 𝕏-alustalle, niihin kuuluvien tilit voivat näkyä ehdotettuina uusina seurattavina. Kääntäen myös sinun tiliäsi voidaan ehdottaa muille seurattavaksi. Voit päättää, käyttääkö 𝕏 osoitekirjaasi tilisi ehdottamiseen muille valitsemalla yksityisyysasetuksista, voivatko muut löytää sinut sähköpostiosoitteella tai puhelinnumerolla.

Voit myös poistaa aiemmin lataamasi yhteystiedot. Kun poistat aiemmin ladatut yhteystiedot, emme enää tee niihin perustuvia ehdotuksia, mutta voimme tehdä ehdotuksia jo seuraamiesi tilien ja muiden seikkojen perusteella. Lisätietoja ja ohjeet aiemmin tuotujen yhteystietojen poistoon löydät tästä artikkelista.

𝕏 on myös rakentanut välineitä, joiden avulla voit hallita kaikkea alustalla näkemääsi sisältöä ja suojautua näkemästä haitalliseksi kokemaasi sisältöä. (Lue lisää täältä.)

Miten näet personoimattomia ehdotuksia

Euroopan unionin alueella käyttäjille voidaan näyttää personoimattomia tiliehdotuksia Uusia seurattavia-, Saattaisit tykätä- ja Mitä tapahtuu -moduuleissa.

Lisätietoa

Lue tarkemmin, miten tilien suosittelujärjestelmä toimii:

• Kehitystiimin laatima katsaus (alla)

• Ohjekeskuksen artikkeli Tietoja tiliehdotuksista täällä

• Lähdekoodimme täällä.

Katsaus järjestelmään

Tilisuositukset-järjestelmämme auttaa 𝕏-alustaan perehtymättömiä käyttäjiä löytämään vaivatta uusia tilejä seurattavaksi tai tilattavaksi. Se hyödyntää erilaisia käyttäjäsignaaleja ja algoritmeja personoitujen tilisuositusten tekemiseen. Seuraava kaavio esittää järjestelmän rakennetta:

Tilien suosittelujärjestelmä on monen palvelumme taustalla. Siihen tukeutuvat etusivun aikajana, tilin profiilisivu, klusteriseuranta, Yhteydet‑välilehti, rekisteröitymisprosessi, mainostetut tilit ja relevantteja käyttäjiä ‑toiminto.

Katsaus järjestelmään

Tilien suosittelujärjestelmä, joka on monen palvelumme (etusivun aikajanan, tilin profiilisivun, klusteriseurannan, Yhteydet‑välilehden, rekisteröitymisprosessin, mainostettujen tilien ja relevanttien käyttäjien) taustalla, muodostuu seuraavista vaiheista:

Ehdokasgenerointi

Järjestelmä hyödyntää eri signaaleja ehdottaakseen tilejä, joista kohdekäyttäjä (eli moduulia katsova käyttäjä) saattaisi olla kiinnostunut. (Lue lisää kohdasta "Signaalit" alempana.) Kaikki ehdotukset perustuvat näihin signaaleihin.

Ehdokkaiden yhdistely ja suodatus

Muodostettuaan ehdokkaita eri ehdokaslähteistä järjestelmä poimii niitä tilien historiallisen suosion perusteella ja muodostaa ehdokaspoolin. Sitten järjestelmä seuloo ehdokkaita signaaliperustein taatakseen tilisuositusten laadun ja moitteettomuuden.

Ehdokkaiden rankkaus

Kohdekäyttäjä- ja ehdokassignaaleja käyttäen järjestelmä luokittelee ehdokkaat sen mukaan, miten todennäköistä on, että yleisö alkaa seurata tiliä ja suorittaa positiivisia toimintoja. (Lue lisää kohdasta "Signaalit".)

Signaalit

Tässä osiossa kerrotaan, mitä kaikkia signaaleja tilien suosittelujärjestelmä hyödyntää:

Signaalin nimi

Mistä

Kuvaus

Järjestelmävaihe

Käyttäjän tila

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

𝕏:n sisäisesti määritetty käyttäjätila päivittäisen kirjautumistiheyden ja julkaisutaajuuden perusteella.

Rankkaus

Kieli

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Käyttäjän valitsema ensisijainen kieli

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Sijainti (maa, IP-osoite, epätarkka paikannus)

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

IP-osoitteista johdettu epätarkka paikannus.

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Asiakas

Kohdekäyttäjä

Asiakastyyppi (esim. iPhone, Android, verkko)

Rankkaus

Päiviä rekisteröitymisestä

Kohdekäyttäjä

Aikaa rekisteröitymisestä

Rankkaus

Puhelinluettelo

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Puhelinluettelon yhteystiedot

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Sähköpostiluettelo

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Sähköpostiluettelon yhteystiedot

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Kiinnostuksen kohteet

Kohdekäyttäjä

Seuratut kiinnostuksen kohteet (aiheet)

Rankkaus

Seuraamiset

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Seuratut ja seuraamistoimet

Rankkaus

Seuraamisen lopettamiset

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Seuraamisen lopettamiset

Rankkaus

Julkaisu luotu

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Julkaisunluontitoimet

Suodatus, rankkaus

Tykkää

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Julkaisusta tykkäys

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Ei tykkää

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

”Ei kiinnosta” ‑palaute ja ei-tykkäämiset

Rankkaus

Uudelleenjulkaisu

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Uudelleenjulkaisutoimi

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Lainaus

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Julkaisunlainaustoimi

Rankkaus

Maininta

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Mainintatoimi

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Profiilinäyttö

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Profiilinkatselutoimi

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Julkaisun näyttökerta

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Julkaisun näyttökerta

Rankkaus

Julkaisun klikkaus

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Julkaisunklikkaustoimi

Ehdokasgenerointi, rankkaus

Kuva laajennettu

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Kuvanlaajennustoimi

Rankkaus

Uusia seurattavia ‑moduulin näyttökerta

Kohdekäyttäjä

Näyttökerta Uusia seurattavia / Uusia tilattavia ‑moduulista

Rankkaus

Avaus push-ilmoituksesta

Ehdokas

Avaaminen push-ilmoituksesta

Rankkaus

Ilmoitusvälilehden klikkaus

Ehdokas

Ilmoitusvälilehden klikkaustoimi

Rankkaus

Hiljennä

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Tilinhiljennystoimi

Rankkaus

Estä

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Tiliestotoimi

Rankkaus

Ilmianna

Kohdekäyttäjä,

Ehdokas

Julkaisun ilmiantotoimi

Rankkaus

Näyttösijainti

Kohdekäyttäjä

Missä tilisuositusmoduuli on (esim. etusivun aikajana, profiilisivu jne.)

Rankkaus

Kelpoisuus sisällöntuottajaksi

Ehdokas

Onko kelpoinen tilaukset-ohjelmaan

Rankkaus

Kirjautumispäivät

Kohdekäyttäjä

Päiviä edellisestä kirjautumisesta

Suodatus, rankkaus

Terveysmerkintä

Ehdokas

Terveysmerkintä (esim. NSFW) ja terveystiimin muodostama pistemäärä

Suodatus