Tilisi käytöstä poistaminen

Haluatko pitää paussin Twitteristä? Ymmärrämme yskän. Joskus tekee hyvää jäädä hetkeksi sivuun kaikesta hulinasta. Tai jos haluat lopettaa käytön kokonaan, voimme auttaa siinäkin. Seuraa vaihe vaiheelta ohjeitamme Twitter-tilisi poistamiseksi käytöstä – tai poistamiseksi kokonaan.

Huomaa: Jos sinulla on ongelmia tilisi kanssa (esim. twiittejä katoaaseuraajat- tai seurataan-luku näkyy virheellisenäyksityisviesteissä on epäilyttäviä viestejä tai tilisi on saattanut vaarantua), tilin deaktivointi ja uudelleen aktivointi ei ratkaise näitä ongelmia. Lue vianetsintään keskittyviä artikkeleitamme tai ota yhteys Twitterin tukeen.

 

Twitter-tilisi käytöstä poistaminen (deaktivointi) vs. poistaminen kokonaan

Twitter-tilisi käytöstä poistaminen on ensimmäinen askel kohti tilisi lopullista poistoa. Käytöstä poistamisen kestää 30 päivää. Jos et kirjaudu tilillesi 30-päivän käytöstäpoistamisjaksolla, tilisi poistetaan ja käyttäjätunnuksesi ei enää ole yhteydessä tiliisi.
 

 

Twitter-tilisi käytöstä poistaminen (deaktivointi)

Tilin käytöstä poistaminen käynnistää prosessin, jonka päätteeksi Twitter-tilisi voidaan poistaa lopullisesti. Tämä vaihe käynnistää 30-päivän jakson, jonka kuluessa voit päättää, haluatko sittenkin palauttaa tilisi käyttöön.

Twitter-tilisi käytöstä poisto tarkoittaa, että käyttäjätunnuksesi ja julkinen profiilisi eivät enää ole nähtävissä twitter.comissa tai iOSin tai Androidin Twitter-sovelluksissa. 
 

 

Twitter-tilisi poistaminen kokonaan

30 päivän deaktivointijakson jälkeen Twitter-tilisi poistetaan lopullisesti. Olemalla kirjautumatta sisään tilillesi 30 päivän jaksolla ilmoitat meille, että haluat poistaa Twitter-tilisi pysyvästi. Kun tilisi on poistettu, sitä ei enää ole järjestelmissämme. Et voi enää palauttaa entistä tiliäsi käyttöön, etkä pääse käsiksi vanhoihin twiitteihin.

Kun tilisi on poistettu 30 päivän deaktivointijakson jälkeen, käyttäjätunnuksesi vapautuu toisten Twitter-tilien rekisteröitäväksi.

 

Mitä sinun tulee tietää ennen tilisi käytöstä poistamista

Tässä muutama asia, jotka on hyvä pitää mielessä, jos olet päättänyt poistaa Twitter-tilisi käytöstä tai poistaa sen kokonaan:

  • Twitter-tilisi poistaminen ei poista tietojasi hakukoneista (kuten Google tai Bing), koska Twitter ei hallinnoi näitä sivustoja. On olemassa toimia, joihin voit ryhtyä, jos otat yhteyttä hakukoneyhtiöön.
  • Kun poistat Twitter-tilisi käytöstä, tilisi käyttäjätunnuksen maininnat toisten ihmisten twiiteissä jäävät olemaan. Ne eivät kuitenkaan enää linkitä profiiliisi, koska profiilisi ei enää ole saatavilla. Jos haluat mainintoihin liittyvän sisällön arvioitavaksi Twitterin sääntöjen nojalla, voit tehdä tukipyynnön täällä.
  • Sinun ei tarvitse poistaa tiliäsi vaihtaaksesi käyttäjätunnusta tai sähköpostia, joka on yhdistetty Twitter-tiliisi. Menemällä kohtaan Tilin tiedot voit päivittää niitä milloin tahansa.
  • Kirjautumalla sisään tilillesi 30 päivän käytöstäpoistamisjaksolla palautat tilisi vaivattomasti.
  • Jos haluat ladata arkistoidut tiedot itsestäsi, sinun on pyydettävä niitä ennen tilisi käytöstä poistoa. Tilisi käytöstä poistaminen ei poista tietoja Twitterin järjestelmistä.
  • Twitter saattaa säilyttää joitakin tietoja käytöstä poistetusta tilistäsi taatakseen alustansa ja Twitterin käyttäjien turvallisuuden. Voit lukea lisää täältä.
     

Jos sinulla on vaikeuksia Twitter-tilisi hallinnoimisessa, lue nämä vinkit yleisten ongelmien hallintaan ennen kuin päätät poistaa Twitter-tilisi.

 
Tilisi käytöstä poistaminen
Vaihe 1

Napauta navigointivalikko-kuvaketta ja napauta sitten Asetukset ja yksityisyys.

Vaihe 2

Napauta Tilisi ja sitten Poista tilisi käytöstä.

Vaihe 3

Lue tilin käytöstä poistamista koskevat tiedot ja napauta sitten Poista käytöstä.  

Vaihe 4

Kirjoita salasanasi kehotteeseen ja napauta Poista käytöstä.

Vaihe 5

Vahvista, että haluat jatkaa, napauttamalla Kyllä, poista käytöstä.

Vaihe 1

Ylävalikossa näet joko navigointivalikko-kuvakkeen  tai oman profiilikuvasi. Napauta näkemääsi kuvaketta ja napauta sitten Asetukset ja yksityisyys.

Vaihe 2

Napauta Tili ja sitten Poista tilisi käytöstä.

Vaihe 3

Lue tilin käytöstä poistamista koskevat tiedot ja napauta sitten Poista käytöstä.  

Vaihe 4

Kirjoita salasanasi kehotteeseen ja napauta Poista käytöstä.

Vaihe 5

Vahvista, että haluat jatkaa, napauttamalla Kyllä, poista käytöstä.

Vaihe 1

Napsauta Lisää-kuvaketta  ja napsauta sitten Asetukset ja yksityisyys pudotusvalikosta.

Vaihe 2

Tilisi-välilehdeltä napsauta Poista tilisi käytöstä.

Vaihe 3

Lue tilin käytöstä poistamista koskevat tiedot ja napauta sitten Poista käytöstä

Vaihe 4

Syötä salasanasi kehotteeseen ja vahvista, että haluat jatkaa napsauttamalla Poista tili käytöstä -painiketta.


Jos huomaat ennen 30 päivän umpeutumista kaipaavasi Twitteriä, voit yksinkertaisesti kirjautua sisään ja noudattaa näitä ohjeita palauttaaksesi tilisi käyttöön.
 

 

Käytöstä poistamisen UKK

Poistaako Twitterin käytöstä poisto myös yksityisviestini?

Yksityisviestejäsi ei poisteta 30 päivän käytöstäpoistamisjaksolla. Kun käytöstäpoistamisjakso umpeutuu ja tilisi poistetaan, tällöin poistetaan myös lähettämäsi yksityisviestit.

Poistin tilini käytöstä, mutta se aktivoituu uudelleen itsestään. Miksi?

Jos olet myöntänyt jollekin kolmannen osapuolen sovellukselle käyttöoikeuden tiliisi, saatat kirjautua Twitteriin epäsuorasti toisesta sovelluksesta. Koska Twitteriin kirjautuminen automaattisesti palauttaa tilisi käyttöön, muista kumota kolmannen osapuolen sovellusten käyttöoikeudet Twitter-tiliisi.

Mitä teen, jos minulla ei ole salasanaa, kun yritän poistaa tilin käytöstä?

Jos olet unohtanut salasanan tai saat viestin, että salasana on väärin, sinun on ehkä nollattava se. Kokeile pyytää salasanan nollauslinkki sähköpostilla.

Pyysin salasanan nollauslinkkiä sähköpostiin. Mitä jos en enää pääse sähköpostiosoitteeseen, jota käytin tilin perustamisvaiheessa?

Jos menetät pääsyn Twitter-tiliisi liitetylle sähköpostitilille, sinun on otettava yhteys sähköpostipalvelun tarjoavaan yritykseen. Lue neuvot sähköpostitilille pääsyn palauttamiseen. Tilin käytöstä poistaminen on toimenpide, jonka voi tehdä vain vahvistettu tilinhaltija tai joka voidaan tehdä vain vahvistetun tilinhaltijan pyynnöstä. Jos et saa meihin yhteyttä omaksesi vahvistetusta sähköpostiosoitteesta (tai sinulla ei ole pääsyä tilin varmennettuun matkapuhelinnumeroon), emme voi poistaa tiliä käytöstä puolestasi. Jos sinulla on pääsy tilisi varmennettuun matkapuhelinnumeroon, voit pyytää salasanan nollausta.

Miten voin poistaa tilini käytöstä, jos se on lukittu tai jäädytetty?

Jos haluat poistaa käytöstä jäädytetyn tai lukitun tilin, lähetä pyyntö täällä. Pyynnön voit osoittaa myös Yksityisyyskäytännössä ilmoitettuun osoitteeseen.

Saat myös apua tilin lukituksen poistoon. Lue lisää lukitun tai jäädytetyn tilin hallinnasta ja muutoksenhausta.

Jaa tämä artikkeli