Deaktivace účtu

Potřebujete si od Twitteru odpočinout? Máme pro to pochopení. Někdy je dobré získat trochu odstup od všeho, co se právě děje. A pokud chcete odejít trvale, můžeme vám pomoct i s tím. Postupujte podle našich podrobných pokynů k deaktivaci – nebo smazání – účtu na Twitteru.

Poznámka: Pokud máte nějaký problém s účtem (například chybějící tweetynesprávný počet sledujících nebo sledovanýchpodezřelé soukromé zprávy nebo potenciální napadení účtu), pak vás upozorňujeme, že deaktivací a opětovnou aktivací účtu se tento problém pravděpodobně nevyřeší. Projděte si prosím naše články o řešení potíží nebo kontaktujte podporu Twitteru.

 

Rozdíl mezi deaktivací a smazáním účtu na Twitteru

Deaktivace účtu na Twitteru je prvním krokem k jeho trvalému smazání. Období deaktivace trvá 30 dnů. Pokud během 30denního období deaktivace svůj účet znovu nepoužijete, bude smazán a vaše uživatelské jméno už s ním nebude spojeno.
 

 

Deaktivace účtu na Twitteru

Deaktivací se zahajuje proces trvalého smazání účtu na Twitteru. Tímto krokem začne běžet 30denní období, během kterého si můžete vše rozmyslet a případně svůj účet znovu aktivovat.

Deaktivace účtu na Twitteru znamená, že vaše uživatelské jméno a veřejný profil nebudou viditelné na webu twitter.com ani v aplikacích Twitter pro iOS a Twitter pro Android. 
 

 

Smazání účtu na Twitteru

Po 30denním období deaktivace se váš účet na Twitteru trvale smaže. Pokud se během tohoto 30denního období znovu nepřihlásíte ke svému účtu na Twitteru, bereme to jako potvrzení, že ho chcete trvale smazat. Po smazání už váš účet nebude dostupný v našich systémech. Předchozí účet si nebudete moct znovu aktivovat a nebudete mít přístup k žádným starým tweetům.

Jakmile bude po 30denním období deaktivace váš účet smazán, bude vaše uživatelské jméno k dispozici pro registraci jiným uživatelem Twitteru.

 

Co je dobré vědět před deaktivací účtu

Tady je několik věcí, na které je dobré pamatovat, pokud se rozhodnete svůj účet na Twitteru deaktivovat nebo smazat:

  • Smazáním vašeho účtu na Twitteru se nesmažou související informace z vyhledávacích webů, jako jsou Google nebo Bing, protože Twitter nad těmito weby nemá kontrolu. Existují ovšem kroky, které můžete podniknout, pokud budete daný vyhledávací web kontaktovat.
  • Když si deaktivujete účet na Twitteru, budou zmínky uživatelského jména vašeho účtu v tweetech jiných uživatelů nadále existovat. Nebudou už ale propojené s vaším profilem, protože váš profil už nebude dostupný. Pokud byste chtěli požádat o kontrolu obsahu podle pravidel Twitteru, můžete vytvořit lístek tady.
  • Svůj účet na Twitteru nemusíte mazat, pokud si jenom chcete změnit uživatelské jméno nebo e-mail, které jsou s ním spojené. Tyto údaje můžete kdykoli aktualizovat v sekci Informace o účtu.
  • Přihlášením ke svému účtu během 30denního období deaktivace si můžete účet snadno obnovit.
  • Pokud si chcete stáhnout svá data z Twitteru, musíte o to požádat před deaktivací účtu. Deaktivací účtu se data neodstraní ze systémů Twitteru.
  • Twitter může uchovat určité informace o vašem deaktivovaném účtu, aby zajistil bezpečí své platformy a uživatelů. Další informace najdete tady.
     

Pokud máte problémy se správou svého účtu na Twitteru, podívejte se na tyto tipy k řešení běžných potíží, než se rozhodnete účet smazat.

 
Deaktivace účtu
Krok 1

Klepněte na ikonu navigační nabídky a potom na Nastavení a soukromí.

Krok 2

Klepněte na Váš účet a potom na Deaktivovat účet.

Krok 3

Přečtěte si informace o deaktivaci účtu a pak klepněte na Deaktivovat.  

Krok 4

Po zobrazení výzvy zadejte své heslo a klepněte na Deaktivovat.

Krok 5

Potvrďte, že chcete pokračovat, klepnutím na Ano, deaktivovat.

Krok 1

V horní nabídce uvidíte ikonu navigační nabídky  nebo ikonu svého profilu. Klepněte na tu ikonu, která se vám zobrazuje, a potom na Nastavení a soukromí.

Krok 2

Klepněte na Účet a potom na Deaktivovat účet.

Krok 3

Přečtěte si informace o deaktivaci účtu a pak klepněte na Deaktivovat.  

Krok 4

Po zobrazení výzvy zadejte své heslo a klepněte na Deaktivovat.

Krok 5

Potvrďte, že chcete pokračovat, klepnutím na Ano, deaktivovat.

Krok 1

Klikněte na ikonu Víc  a pak v rozevírací nabídce klikněte na Nastavení a soukromí.

Krok 2

Na kartě Váš účet klikněte na Deaktivovat účet.

Krok 3

Přečtěte si informace o deaktivaci účtu a pak klikněte na Deaktivovat

Krok 4

Po zobrazení výzvy zadejte své heslo a pak kliknutím na tlačítko Deaktivovat účet potvrďte, že chcete pokračovat.


Pokud do 30 dnů zjistíte, že se vám po Twitteru stýská, můžete se jednoduše přihlásit a podle těchto kroků svůj účet znovu aktivovat.
 

 

Časté otázky k deaktivaci

Smažou se při deaktivaci Twitteru moje soukromé zprávy?

Během 30denního období deaktivace se vaše soukromé zprávy nesmažou. Jakmile období deaktivace skončí a váš účet se smaže, smažou se také soukromé zprávy, které jste odeslali.

Chci si účet deaktivovat, ale pořád se mi znovu aktivuje. Proč?

Pokud jste povolili přístup ke svému účtu nějaké aplikaci od třetí strany, je možné, že se nepřímo přihlašujete z jiné aplikace. Přihlášením k Twitteru se účet automaticky znovu aktivuje, proto nezapomeňte odvolat přístup aplikací od třetích stran ke svému účtu na Twitteru.

Co dělat, když si při pokusu o deaktivaci nemůžu vzpomenout na své heslo?

Pokud si heslo nepamatujete nebo se vám zobrazuje zpráva, že není správné, budete si asi muset heslo obnovit. Zkuste požádat o e-mail pro obnovení hesla.

Požádal(a) jsem o e-mail pro obnovení hesla, ale co když ztratím přístup k e-mailové adrese, kterou jsem použil(a) k nastavení účtu?

Pokud ztratíte přístup k e-mailové adrese, kterou máte spojenou se svým účtem na Twitteru, budete muset kontaktovat svého poskytovatele e-mailových služeb. Podívejte se na nápovědu k přístupu ke své e-mailové adrese. Deaktivace je akce, která musí být provedena potvrzeným vlastníkem účtu nebo na jeho žádost. Jestliže nás nemůžete kontaktovat z potvrzené e-mailové adresy (nebo nemáte přístup k ověřenému číslu mobilního telefonu uvedenému u svého účtu), nemůžeme účet deaktivovat vaším jménem. Máte-li přístup k ověřenému číslu mobilního telefonu uvedenému u svého účtu, můžete požádat o obnovení hesla.

Jak se dá deaktivovat zamknutý nebo pozastavený účet?

Pokud chcete deaktivovat pozastavený nebo zamknutý účet, odešlete prosím žádost tady. Žádosti je možné posílat také na kontakty uvedené v sekci s kontaktními údaji v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Můžete si také přečíst nápovědu k odemknutí účtu. A podívejte se i na další informace o správě zamknutého nebo pozastaveného účtu, včetně podání odvolání.

Sdílejte tento článek