Mirar i compartir vídeos a X

Compartir vídeos a X
Hi ha quatre maneres de compartir vídeos a X:
Pas 1

Enregistrar-los: pots enregistrar, editar i compartir vídeos des de l'aplicació d'X (X per a iPhone o X per a Android OS 4.1 i posteriors).

Pas 2

Importar-los: si fas servir l'aplicació de X per a iPhone o iPad, pots importar vídeos des del teu dispositiu.

Pas 3

Pujar-los: pots penjar vídeos a x.com.

Pas 4

Entrar en directe: aprèn a crear vídeos en directe des de la mateixa aplicació de X.

Per enregistrar un vídeo per publicar
Pas 1

Per compartir ràpidament un vídeo en el moment, toca la icona de càmera al menú superior o fes lliscar el dit cap a l'esquerra a la cronologia.

Toca i mantén el dit a la icona de captura per enregistrar un vídeo.

Tens l'opció d'afegir un text i una ubicació a la publicació.

Toca Publica quan estiguis a punt per publicar, o toca Afegeix a un fil per connectar-lo amb la teva darrera publicació; tot seguit, prem Afegeix per compartir-lo.

Pas 2

Afegir un vídeo a una publicació.
Pots tocar la icona de tuit  per fer o penjar un vídeo i afegir-lo al teu pensament.

A sota del quadre de redacció, veuràs opcions de selecció ràpida per afegir un vídeo nou. Els vídeos més recents de la teva galeria es mostraran com a previsualitzacions en miniatura per poder-hi accedir fàcilment.

Toca la icona de càmera   per gravar un vídeo.

Pots retallar el vídeo arrossegant un dels extrems de la barra de la part inferior. La llargada màxima del vídeo és de 2 minuts i 20 segons.

Toca Retalla per acabar les edicions. Pots obtenir una previsualització del vídeo tocant el botó de reproducció abans de publicar-lo, i fer-hi edicions addicionals abans de compartir-lo.

Toca Publica per publicar-lo.

Nota: per eliminar un vídeo abans de publicar-lo, toca la X de la miniatura del vídeo.

Pas 1

Per compartir ràpidament un vídeo en el moment, toca la icona de càmera al menú superior o fes lliscar el dit cap a l'esquerra a la cronologia.

Toca i mantén el dit a la icona de captura per enregistrar un vídeo.

Tens l'opció d'afegir un text i una ubicació a la publicació. Toca Publica quan estiguis a punt per publicar, o toca Afegeix a un fil per connectar-lo amb la teva darrera publicació; tot seguit, prem Afegeix per compartir-lo.

Pas 2

Afegir un vídeo a una publicació.
Pots tocar la icona de Publicació per fer o penjar un vídeo i afegir-lo al teu pensament.

A sota del quadre de redacció, veuràs opcions de selecció ràpida per afegir un vídeo nou. Els vídeos més recents de la teva galeria es mostraran com a previsualitzacions en miniatura per poder-hi accedir fàcilment.

Toca la icona de càmera per gravar un vídeo.

Pots retallar el vídeo arrossegant un dels extrems de la barra de la part inferior. La llargada màxima del vídeo és de 2 minuts i 20 segons.

Toca Retalla per acabar les edicions. Pots obtenir una previsualització del vídeo tocant el botó de reproducció abans de publicar-lo, i fer-hi edicions addicionals abans de compartir-lo.

Toca Publica per acabar.

Nota: per eliminar un vídeo abans de publicar-lo, toca la X de la miniatura del vídeo.

Nota: també pots ajustar la configuració de reproducció automàtica a la secció Accessibilitat de Configuració i privacitat.

Per penjar un vídeo i publicar-lo al web

1. Fes servir el quadre de redacció o fes clic al botó de publicació
  2. Fes clic al botó de galeria .
  3. Tria un fitxer de vídeo desat a l'ordinador i fes clic a Obre. Se't preguntarà si el vídeo no està en un format admès. La mida màxima és de 512 MB per a postVideo, però pots penjar un vídeo més llarg de 2 minuts i 20 segons i retallar-lo abans d'incloure'l en una publicació.
  4. Completa el missatge i fes clic a publica per compartir la publicació i el vídeo.

Marques de temps de vídeo

Una marca de temps és una manera d'enllaçar amb un moment concret del vídeo. Les marques de temps són una manera fantàstica de proporcionar més context sobre el vídeo i fer que el teu contingut estigui més organitzat i sigui més amigable.

Com puc utilitzar les marques de temps?

• Quan publiques un vídeo, pots afegir-hi marques de temps per proporcionar més context, ajudar els espectadors a navegar-hi i permetre'ls de tornar a veure diferents parts del vídeo.
  • Les marques de temps es poden incloure a qualsevol lloc d'una publicació amb un vídeo.
  • Mentre redactes una publicació que inclou un vídeo, una marca de temps esdevindrà sensible automàticament a iOS quan la publiquis si fas referència a un moment concret del vídeo en els formats següents:
    • x:xx
    • xx:xx
    • x:xx:xx
    • xx:xx:xx
  • En tocar en una marca de temps d'una publicació, s'obrirà el reproductor de vídeo i es començarà a reproduir en aquell punt concret del vídeo.
  • Coses que cal tenir en compte:
    • Les marques de temps sensibles només seran visibles a les publicacions que tinguin 1 vídeo adjunt. No seran sensibles a les publicacions sense vídeo, les publicacions amb diversos vídeos, les publicacions amb un vídeo i una imatge adjunts, etc.
    • Pots publicar marques de temps des d'iOS, Android i al web, però de moment les marques de temps només són sensibles a iOS. A Android i al web ho seran properament.
    • La quantitat màxima de marques de temps que pots incloure en una publicació és de 50.

Mirar vídeos a X

A les cronologies, Moments, la pestanya Explora i a tot X, els vídeos i GIF natius es reproduiran automàticament.

Com puc aturar la reproducció automàtica dels vídeos?

Pots aturar la reproducció automàtica dels vídeos a la cronologia, a Moments i a la pestanya Explora canviant la configuració de reproducció automàtica dels vídeos. La configuració de reproducció automàtica dels vídeos es pot ajustar de manera independent a X.com i a l'aplicació de X (per exemple, pots configurar-ho perquè els vídeos es reprodueixin automàticament al dispositiu iOS i no al web).

Per ajustar la reproducció automàtica a l'aplicació de X per a iOS:

1. Navega fins a Configuració i privacitat.
  2. A la secció Accessibilitat, pantalla i idiomes, toca Ús de dades.
  3. Toca Reproducció automàtica de vídeo
  4. Pots seleccionar una de les opcions següents:

Amb dades mòbils o Wi-Fi, Només amb Wi-Fi i Mai.

Per ajustar la reproducció automàtica a l'aplicació de X per a Android:

1. Navega fins a Configuració i privacitat
  2. A Accessibilitat, pantalla i idiomes, toca Ús de dades.
  3. Toca Reproducció automàtica de vídeo
  4. Pots seleccionar una de les opcions següents: Amb dades mòbils o Wi-Fi, Només amb Wi-Fi i Mai.

Per ajustar la reproducció automàtica a X.com:

1. Al menú principal, fes clic a Més i, tot seguit, selecciona Configuració i privacitat.
  2. A Accessibilitat, pantalla i idiomes, fes clic a Ús de dades.
  3. Fes clic a Reproducció automàtica i, tot seguit, tria entre Amb dades mòbils o Wi-Fi o Mai.

Subtítols

Com pots veure els subtítols d'un vídeo:

Activa l'opció de subtítols a la configuració d'accessibilitat del dispositiu. Tant a iOS com a Android, s'anomena Subtítols.

Com pots veure els subtítols:
Desactiva el so del dispositiu. Per veure els subtítols al web, toca el control lliscant "Subt." d'un vídeo.

Nota: No tots els vídeos tenen subtítols disponibles. A iOS i Android, els subtítols es mostren automàticament quan es visualitzen els vídeos a la cronologia. Per veure els subtítols a pantalla completa, activa'ls a nivell de sistema.

La conversió de parla a text es genera amb Microsoft Azure Cognitive Services.

Mirar vídeos en directe a X

Pots mirar vídeos en directe des de Moments, la pestanya Explora, les tendències o les publicacions d'un compte que està emetent en directe.

També pots veure programació en directe des de X a Amazon Fire TV i a Apple TV.  Els usuaris de Xbox i d'Android TV poden gaudir de X iniciant el navegador i anant a X.com.

Quan miris un vídeo en directe o una reemissió, pots compartir l'emissió mitjançant una publicació o un missatge directe, o bé copiant l'enllaç. Tens l'opció de compartir tota l'emissió o bé una part, a partir del punt que tu triïs.

Com pots compartir una emissió en directe o una reemissió:

1. Des del vídeo en directe o la reemissió a pantalla completa, toca o fes clic a la icona de compartir
    1. Toca o fes clic a Comparteix-la en directe (si s'emet en directe) o a Comparteix-la des del principi (si estàs en mode de reemissió) a fi de publicar, enviar amb un missatge directe un vídeo en directe complet o una reemissió des del començament, o per copiar l'enllaç.
    2. Toca o fes clic a Comparteix des de… per publicar, enviar amb un missatge directe un vídeo en directe o una reemissió a partir del punt que tu triïs amb la barra de selecció, o per copiar l'enllaç.

En mirar vídeos en directe, es poden produir problemes. Normalment, es recomana mirar-los amb una bona connexió de xarxa o provar-ho amb una xarxa o un navegador diferents. També pot ajudar tancar l'aplicació o el navegador i tornar-los a obrir. Per obtenir millors resultats, fes servir una versió actualitzada de l'aplicació o del navegador. Si continues tenint problemes amb el vídeo en directe, fes-nos-ho saber.

Saltar endavant o enrere

Mentre mires un vídeo, pots fer dos tocs a la pantalla per moure't endavant i endarrere ràpidament.

Per saltar a un altre punt del vídeo:

1. Per saltar 5 minuts endavant, fes dos tocs al lateral dret de la pantalla del vídeo.
  2. Per saltar 5 minuts enrere, fes dos tocs al lateral esquerre de la pantalla del vídeo.

Quan hagis fet dos tocs per saltar, pots continuar en la mateixa direcció amb un sol toc.

Actualment, només és possible saltar endavant i enrere quan es miren vídeos a pantalla completa.

Nota: L'emissió de contingut en directe prèmium i el giny de vídeo en directe inserit utilitzen galetes d'un altre domini de X.com anomenat twimg.com per fer dues coses: facilitar l'experiència de vídeo en directe i difondre anuncis. Si les galetes de tercers estan desactivades al navegador, l'experiència de vídeo en directe no funcionarà ni es podran difondre anuncis per permetre l'experiència. Els usuaris de Safari poden gaudir de l'experiència de l'emissió de contingut en directe prèmium o del giny de vídeo en directe inserit sense canviar la configuració del navegador, fent clic al botó "permet" quan se'ls indiqui. Això ens permetrà desar una galeta per a twimg.com que ens ajudarà a facilitar l'experiència de vídeo en directe i a difondre anuncis. Si utilitzes un altre navegador, consulta la secció d'ajuda del navegador per obtenir informació sobre com pots permetre les galetes de tercers.

Notificacions automàtiques per a vídeos en directe
Si hi ha un compte del qual no et vols perdre el vídeo en directe, pots acceptar de rebre notificacions automàtiques quan entri en directe. Les notificacions es poden configurar fàcilment des de la pàgina de perfil del compte.
Pas 1

Al perfil del compte, toca la icona de notificació

Pas 2

Al missatge emergent, selecciona Només les publicacions amb vídeo en directe.

Pas 3

Per cancel·lar les notificacions automàtiques de vídeos en directe, toca la icona de notificació destacada  al perfil del compte i selecciona Cap.

Si hi ha un compte del qual no et vols perdre el vídeo en directe, pots acceptar de rebre notificacions automàtiques quan entri en directe. Les notificacions es poden configurar fàcilment des de la pàgina de perfil del compte.
Pas 1

Al perfil del compte, toca la icona de notificació

Pas 2

Activa la casella que hi ha al costat de Notificacions del compte

Pas 3

Al missatge emergent, selecciona Només vídeos en directe.

Pas 4

Per cancel·lar les notificacions automàtiques de vídeos en directe, toca la icona de notificació destacada  al perfil del compte i selecciona Cap.

Baixades de vídeos a X

Els subscriptors prèmium poden baixar els vídeos de determinades publicacions per visualitzar-los fora de línia, o per deixar anar la seva creativitat i crear contingut nou remesclant aquests vídeos.

Això no obstant, és important tenir en compte algunes coses:

• Sota el teu control: a partir del 25 de juliol de 2023, els vídeos que pengis a X els podran baixar els subscriptors prèmium, tret que desactivis l'opció Permet baixar el vídeo al vídeo mentre redactes la publicació. (Nota: els vídeos publicats abans del 25 de juliol de 2023 no es poden baixar.)

• Restriccions d'edat: si el teu compte és d'un usuari menor de 18 anys, l'opció de configuració de baixada del vídeo estarà definida automàticament com a desactivada i no podràs canviar-la.

• Compartició amb tercers: tingues en compte que, si bé els usuaris de X no poden compartir els teus vídeos directament amb plataformes de tercers si les baixades estan desactivades, sí que poden compartir un enllaç a la teva publicació.

• Configuració de privacitat: si vols tenir més control sobre qui pot veure les teves publicacions i mirar els teus vídeos, aprèn a canviar la configuració de privacitat. D'aquesta manera podràs tenir més control sobre el contingut i sobre qui hi té accés.

Com pots baixar un vídeo

1. Vés al vídeo que vols baixar.
  2. Toca la icona dels tres punts que hi ha a la cantonada superior dreta.
  3. Toca Baixa el vídeo.

Com puc evitar que els vídeos es puguin baixar

1. Mentre redactes una publicació, un cop hi hagis penjat el vídeo, toca Edita a la part inferior dreta del vídeo.
  2. Toca Configuració.

Toca al costat de Permet baixar el vídeo per activar-ho o desactivar-ho. (Nota: aquesta opció de configuració no es pot canviar més endavant; per desactivar les baixades en un altre moment, hauràs de suprimir la publicació.)

Preguntes més freqüents:

Les meves publicacions estan protegides. Ho estan també els meus vídeos?

Si les teves publicacions estan protegides, només els teus seguidors en poden veure els vídeos. Tingues en compte que els teus seguidors poden baixar o tornar a compartir els enllaços als vídeos que comparteixis en publicacions protegides. Els enllaços a vídeos compartits a X no estan protegits. Tothom que tingui l'enllaç podrà veure el contingut. Si no vols que ningú vegi els teus vídeos a X, et recomanem que suprimeixis les publicacions que els inclouen.

Els vídeos compten per al límit de caràcters d'una publicació?

No, els vídeos no compten per al límit de caràcters d'una publicació.

Els vídeos es reprodueixen en bucle a X?

Tots els vídeos de fins a 60 segons que es publiquin a X es reproduiran en bucle automàticament.

Puc acoblar un vídeo a X?

Pots acoblar un vídeo prèviament enregistrat o una emissió des de la teva aplicació de X per a iOS i X per a Android. Amb l'acoblament de vídeo és fàcil mirar vídeos mentre continues fent servir X, per exemple desplaçant-te per la cronologia o enviant un missatge directe.

Com es pot acoblar i desacoblar un vídeo (iOS i Android):

• Per acoblar un vídeo, simplement toca la icona per acoblar   que es mostra a la part superior dreta d'un vídeo a pantalla completa.
  • Per tornar a la visualització a pantalla completa des d'un vídeo acoblat, toca el vídeo.
  • Per descartar un vídeo acoblat, fes lliscar amb el dit el vídeo acoblat cap a l'extrem de la pantalla fins que desaparegui. També pots tocar un altre vídeo i el vídeo que està acoblat actualment desapareixerà automàticament.

Quines són les limitacions en les resolucions de vídeo i les relacions d'aspecte que es poden pujar al web?

• Resolució mínima: 32 x 32
  • Resolució màxima: 1920 x 1200 (i 1200 x 1900)
  • Relacions d'aspecte: interval 1:2.39 - 2.39:1 (ambdues incloses)
  • Fotogrames màxims per segon: 40 fps
  • Taxa de bits màxima: 25 Mbps

Puc etiquetar persones en un vídeo?

No pots etiquetar persones en un vídeo, però sí que està disponible l'etiquetatge de fotos. Obtén més informació sobre l' etiquetatge de fotos.

Com puc eliminar un vídeo (després de publicar-lo)?

Pots eliminar un vídeo igual que elimines una foto, és a dir, eliminant la publicació.

Puc enviar vídeos amb missatges directes?

Sí, pots enviar vídeos i GIF amb missatges directes

Comparteix aquest article