Preguntes més freqüents sobre la ubicació dels tuits

A continuació, trobaràs les respostes a les preguntes més habituals sobre la característica de tuitar amb la ubicació. Descobreix com pots tuitar amb la ubicació.

Quina informació d'ubicació s'adjunta als tuits?

• L'habilitació de la ubicació precisa et permet afegir informació sobre la ubicació als tuits de manera selectiva. Per defecte, aquesta característica està desactivada i, per utilitzar-la, l'hauràs d'activar. Això permet que el X recopili, emmagatzemi i utilitzi la teva ubicació precisa, com ara la informació de GPS.
  • Un cop hagis habilitat la ubicació precisa, podràs adjuntar als tuits una ubicació, com ara la ciutat o el barri. Toca el marcador d'ubicació mentre redactes el tuit i selecciona la ubicació que vulguis etiquetar.
    Nota: un cop hagis tuitat amb una ubicació, el proper tuit inclourà de manera automàtica una etiqueta d'ubicació general. Descobreix com pots desactivar la ubicació en qualsevol moment.
  • És possible que les aplicacions de tercers o els llocs web et permetin tuitar amb la ubicació, inclosa la ubicació precisa. Demanem a aquests desenvolupadors que expliquin amb claredat quina informació es comparteix quan utilitzes els seus productes per tuitar amb la ubicació.

De quins controls disposo quan adjunto informació d'ubicació als tuits?

Fins i tot després d'haver habilitat la característica de tuitar amb la ubicació, disposes de controls addicionals sobre quins tuits (i quina mena d'informació d'ubicació) es comparteixen. Tingues presents, doncs, les consideracions següents:

• Aquest servei està desactivat per defecte i, per utilitzar-lo, l'hauràs d'activar.
  • Pots activar o desactivar la ubicació dels tuits en qualsevol moment.
  • Pots suprimir les dades d'ubicació anteriors perquè no es mostrin als tuits des del mateix lloc (consulta aquest article per llegir les instruccions pas a pas).
  • Ves amb compte amb la quantitat d'informació que comparteixes en línia. És possible que vulguis compartir la ubicació en algunes publicacions (com ara, "Ja ha començat la desfilada" o "Un camió ha llençat llaminadures boníssimes per tota la carretera!") i que, en d'altres, no ho vulguis fer. De la mateixa manera que no vols tuitar l'adreça del teu domicili, tingues cura a l'hora de tuitar des d'ubicacions que no vulguis que altres usuaris vegin.
  • Recorda que, un cop activada aquesta característica, potser se't suggeriran ubicacions, però pots escollir no compartir la ubicació en tuits específics (llegeix aquest article per consultar-ne les instruccions).
  • Familiaritza't amb la nostra configuració general d'ubicació i amb la de les aplicacions o els dispositius que utilitzes per tuitar. D'aquesta manera, sempre sabràs quina informació comparteixes.
  • Recorda que, un cop has fet una publicació en línia, tothom la pot veure.

Quina informació d'ubicació es mostra?

• Tota la informació de geolocalització comença com una ubicació (latitud i longitud) que s'envia des del navegador o el dispositiu. El X no mostrarà aquesta informació, tret que hagis activat la característica, i, per tant, hagis permès que el dispositiu o el navegador comparteixin les coordenades amb nosaltres.
  • Si has escollit adjuntar informació d'ubicació als tuits, l'etiqueta d'ubicació seleccionada es mostrarà a sota del text del tuit.
  • A twitter.com, pots seleccionar una etiqueta d'ubicació, com ara el nom del barri o de la ciutat.
  • Si utilitzes la càmera integrada a l'aplicació del X per a iOS i per a Android per adjuntar una foto o un vídeo al tuit i actives l'opció d'etiquetar la ubicació precisa, el tuit en qüestió inclourà l'etiqueta d'ubicació que hagis escollit i també la ubicació precisa del dispositiu (latitud i longitud), que es pot trobar mitjançant l'API. És possible que la ubicació precisa sigui més concreta que l'etiqueta d'ubicació que seleccionis. Això és útil a l'hora de compartir moments en temps real.
    Nota: l'opció de compartir la ubicació precisa des de la càmera integrada a l'aplicació només està disponible a les versions més recents del X per a iOS (6.26 o posterior) i del X per a Android (versió 5.55 o posterior).
  • Els desenvolupadors de l'aplicació tenen l'obligació d'indicar amb claredat si al tuit s'inclouran les coordenades exactes o només el lloc. Si tuites des d'una aplicació de tercers o un dispositiu mòbil, s'ha d'indicar amb claredat el tipus de dades que s'inclouran al tuit.

Nota: en algunes zones, tens l'opció d'etiquetar el tuit amb una empresa, un monument o un lloc d'interès en concret. Aquests llocs els proporciona Foursquare. Si detectes un problema amb algun lloc, informa'n per mitjà del Centre d'ajuda de Foursquare. Si creus que algun tuit en concret és abusiu, denuncia'l al X.