Com pots utilitzar l'autenticació de doble factor

L'autenticació de doble factor és una capa de seguretat addicional per al compte del X. En comptes d'escriure únicament una contrasenya per iniciar la sessió, també hauràs d'introduir un codi o d'utilitzar una clau de seguretat. Aquest pas addicional garanteix que només tu puguis accedir al compte. Durant la inscripció, també ens assegurarem que tinguis una adreça electrònica confirmada vinculada al compte. D'aquesta manera, podrem utilitzar l'adreça per comunicar-nos amb tu per mantenir el compte protegit.

Un cop hagis habilitat aquesta característica, per iniciar la sessió al compte necessitaràs la contrasenya i un mètode d'inici de sessió secundari, com ara un codi, una confirmació d'inici de sessió mitjançant una aplicació o una clau de seguretat física.

Com pots verificar l'inici de sessió
Per a iOS:
Pas 1

Al menú superior, toca la icona del perfil i, després, Configuració i privacitat.

Pas 2

Toca Compte i, després, Seguretat.

Pas 3

Toca Autenticació de doble factor.

Pas 4

Pots escollir entre tres mètodes: missatge de text, aplicació d'autenticació o clau de seguretat.

Pas 5

Un cop t'hi hagis inscrit i iniciïs la sessió al compte, se't demanarà que indiquis el mètode d'autenticació de doble factor que has utilitzat en l'inici de sessió anterior, juntament amb la contrasenya. També tindràs l'opció d'escollir un altre mètode d'autenticació de doble factor. Si vols continuar, toca el missatge per seleccionar un altre mètode. Segueix les instruccions que veuràs a la pantalla per finalitzar l'inici de sessió.

Per registrar-te mitjançant un missatge de text, segueix els passos següents:
Pas 1

Fes clic a la casella de selecció que hi ha al costat de Missatge de text.

Pas 2

Llegeix les instruccions generals i, després, toca Comença

Pas 3

Escriu la contrasenya i toca Verifica.

Pas 4

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i toca Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i toca Verifica.

Nota: si encara no tens cap número de telèfon vinculat al compte, et demanarem que l'introdueixis. A més, pots desactivar l'opció de permetre que els teus contactes existents et trobin al Twitter.

Pas 5

A continuació, et demanarem que escriguis el codi de confirmació que t'hem enviat per missatge de text. Escriu-lo o copia'l. Veuràs una pantalla de confirmació amb un codi de seguretat. Et recomanem que desis una captura de pantalla del codi per poder-lo utilitzar en el futur. Això t'ajudarà a accedir al compte si perds el mòbil o si canvies de número de telèfon.

Pas 6

Toca Entesos quan hagis acabat.

Per registrar-te mitjançant una aplicació d'autenticació, segueix els passos següents:
Pas 1

Toca la casella que hi ha al costat d'Aplicació d'autenticació.

Pas 2

Llegeix les instruccions generals i, després, toca Entesos.

Pas 3

Si se't demana, escriu la contrasenya i, després, toca Verifica.

Pas 4

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i toca Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i toca Verifica.

Pas 5

Se't demanarà que vinculis l'aplicació d'autenticació al compte del Twitter mitjançant l'escaneig d'un codi QR (si encara no tens cap aplicació instal·lada al dispositiu, n'hauràs de baixar una. Pots utilitzar qualsevol aplicació d'autenticació de contrasenya temporal d'un sol ús, com ara Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password, etc.).

Pas 6

Un cop hagis escanejat el codi QR, toca Següent.

Pas 7

Escriu el codi que ha generat l'aplicació d'autenticació i, després, toca Verifica.

Pas 8

Veuràs una pantalla de confirmació. Per finalitzar la configuració, toca Entesos.

Mitjançant l'aplicació d'autenticació, pots veure i utilitzar codis per iniciar la sessió al compte del Twitter.

Per registrar-te mitjançant una clau de seguretat, segueix els passos següents:
Pas 1

Toca Clau de seguretat

Pas 2

Quan se't demani, escriu la contrasenya.

Pas 3

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i toca Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i toca Verifica.

Pas 4

Llegeix les instruccions generals i, després, toca Comença.

Pas 5

Pots inserir les claus al port USB del dispositiu mòbil o sincronitzar-les per Bluetooth o NFC. Un cop les hagis inserides, toca el botó de la clau.

Pas 6

Per finalitzar la configuració, segueix les instruccions que s'indiquen a la pantalla.

Pas 7

Quan hagis acabat, les claus de seguretat apareixeran a la secció Gestiona les claus de seguretat, a Autenticació de doble factor. Des d'allà podràs canviar el nom de les claus de seguretat o suprimir-les, així com afegir-ne d'addicionals al compte en qualsevol moment.

Nota: si afegeixes una clau de seguretat per a la protecció addicional mitjançant l'autenticació de doble factor, no et demanarem cap altre mètode de seguretat de protecció addicional. Les claus de seguretat es poden utilitzar com a mètode d'autenticació únic, sense haver-ne d'activar cap altre.

Si et vas inscriure a la verificació d'inici de sessió abans del 21 de març del 2016, tingues en compte el següent:

És possible que t'arribi una notificació automàtica al telèfon quan iniciïs la sessió al compte a twitter.com o al Twitter per a iOS, al Twitter per a Android o a mobile.twitter.com des d'un altre dispositiu. Obre-la per aprovar la sol·licitud d'inici de sessió. Un cop aprovada, iniciaràs la sessió automàticament al compte a twitter.com.

També és possible que rebis un codi d'inici de sessió per missatge SMS. Per escollir aquesta opció, fes clic a sol·licita un codi per missatge de text al telèfon quan iniciïs la sessió al compte a twitter.com.

Nota: també pots aprovar o rebutjar les sol·licituds d'inici de sessió des de l'aplicació si toques Seguretat i, després, Sol·licituds d'inici de sessió. Desplega la llista per actualitzar-la i veure les sol·licituds noves. Encara que no hagis rebut una notificació automàtica, les sol·licituds apareixeran en aquesta pantalla.

Com pots desactivar l'autenticació de doble factor
Pas 1

Al menú superior, toca la icona del perfil i, després, Configuració i privacitat.

Pas 2

Toca Compte i, després, Seguretat.

Pas 3

Toca el control lliscant que hi ha al costat del mètode d'autenticació de doble factor que hagis escollit per desactivar-lo.

Pas 4

Toca Desactiva dues vegades per confirmar la decisió.

Per a Android:
Pas 1

Al menú superior, veuràs la icona del menú de navegació  o la del perfil. Toca la icona que tinguis i, després, selecciona Configuració i privacitat.

Pas 2

Toca Compte i, després, Seguretat

Pas 3

Toca Autenticació de doble factor.

Pas 4

Pots escollir entre tres mètodes: missatge de text, aplicació d'autenticació o clau de seguretat.

Pas 5

Un cop t'hi hagis inscrit i iniciïs la sessió al compte, se't demanarà que indiquis el mètode d'autenticació de doble factor que has utilitzat en l'inici de sessió anterior, juntament amb la contrasenya. També tindràs l'opció d'escollir un altre mètode d'autenticació de doble factor. Si vols continuar, toca el missatge per seleccionar un altre mètode. Segueix les instruccions que veuràs a la pantalla per finalitzar l'inici de sessió.

Per registrar-te mitjançant un missatge de text, segueix els passos següents:
Pas 1

Activa la casella que hi ha al costat de Missatge de text.

Pas 2

Llegeix les instruccions generals i, després, toca Següent

Pas 3

Escriu la contrasenya i toca Verifica.

Pas 4

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i toca Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i toca Verifica.

Nota: si encara no tens cap número de telèfon vinculat al compte, et demanarem que l'introdueixis. A més, pots desactivar l'opció de permetre que els teus contactes existents et trobin al Twitter.

Pas 5

A continuació, et demanarem que escriguis el codi de confirmació que t'hem enviat per missatge de text. Escriu-lo o copia'l. Veuràs una pantalla de confirmació amb un codi de seguretat. Et recomanem que desis una captura de pantalla del codi per poder-lo utilitzar en el futur. Això t'ajudarà a accedir al compte si perds el mòbil o si canvies de número de telèfon.

Pas 6

Toca Entesos quan hagis acabat.

A partir d'ara, quan iniciïs la sessió al compte a twitter.com, al Twitter per a Android o a mobile.twitter.com, rebràs al telèfon un missatge de text amb un codi de sis dígits per fer-lo servir durant l'inici de sessió.

Per registrar-te mitjançant una aplicació d'autenticació, segueix els passos següents:
Pas 1

Toca la casella de selecció que hi ha al costat d'Aplicació d'autenticació.

Pas 2

Llegeix les instruccions generals i, després, toca Comença.

Pas 3

Si se't demana, escriu la contrasenya i, després, toca Verifica.

Pas 4

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i toca Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i toca Verifica.

Pas 5

Se't demanarà que vinculis l'aplicació d'autenticació al compte del Twitter mitjançant l'escaneig d'un codi QR (si encara no tens cap aplicació instal·lada al dispositiu, n'hauràs de baixar una. Pots utilitzar qualsevol aplicació d'autenticació de contrasenya temporal d'un sol ús, com ara Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password, etc.).

Pas 6

Un cop hagis escanejat el codi QR, toca Següent.

Pas 7

Escriu el codi que ha generat l'aplicació d'autenticació i, després, toca Verifica.

Pas 8

Veuràs una pantalla de confirmació. Per finalitzar la configuració, toca Entesos.

Mitjançant l'aplicació d'autenticació, pots veure i utilitzar codis per iniciar la sessió al compte del Twitter.

Per registrar-te mitjançant una clau de seguretat, segueix els passos següents:
Pas 1

Toca Clau de seguretat

Pas 2

Quan se't demani, escriu la contrasenya.

Pas 3

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i toca Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i toca Verifica.

Pas 4

Llegeix les instruccions generals i, després, toca Comença.

Pas 5

Pots inserir les claus al port USB del dispositiu mòbil o sincronitzar-les per Bluetooth o NFC. Un cop les hagis inserides, toca el botó de la clau.

Pas 6

Per finalitzar la configuració, segueix les instruccions que s'indiquen a la pantalla.

Pas 7

Quan hagis acabat, les claus de seguretat apareixeran a la secció Gestiona les claus de seguretat, a Autenticació de doble factor.  Des d'allà podràs canviar el nom de les claus de seguretat o suprimir-les, així com afegir-ne d'addicionals al compte en qualsevol moment.

Nota: si afegeixes una clau de seguretat per a la protecció addicional mitjançant l'autenticació de doble factor, no et demanarem cap altre mètode de seguretat de protecció addicional. Les claus de seguretat es poden utilitzar com a mètode d'autenticació únic, sense haver-ne d'activar cap altre.

Si et vas inscriure a l'autenticació de doble factor abans del 21 de març del 2016, tingues en compte el següent:

és possible que t'arribi una notificació automàtica al telèfon quan iniciïs la sessió al compte a twitter.com o al Twitter per a iOS, al Twitter per a Android o a mobile.twitter.com des d'un altre dispositiu. Obre-la per aprovar la sol·licitud d'inici de sessió. Un cop aprovada, iniciaràs la sessió automàticament al compte a twitter.com.

També és possible que rebis un codi d'inici de sessió per missatge SMS. Per escollir aquesta opció, fes clic a sol·licita un codi per missatge de text al telèfon quan iniciïs la sessió al compte a twitter.com.

Nota: també pots aprovar o rebutjar les sol·licituds d'inici de sessió des de l'aplicació si toques Seguretat i, després, Sol·licituds d'inici de sessió. Desplega la llista per actualitzar-la i veure les sol·licituds noves. Encara que no hagis rebut una notificació automàtica, les sol·licituds apareixeran en aquesta pantalla.

Com pots desactivar l'autenticació de doble factor
Pas 1

Al menú superior, toca la icona del perfil i, després, Configuració i privacitat.

Pas 2

Toca Compte i, després, Seguretat.

Pas 3

Toca Autenticació de doble factor.

Pas 4

Toca la casella de selecció que hi ha al costat del mètode d'autenticació de doble factor que hagis escollit per desactivar-lo.

Pas 5

Toca Desactiva per confirmar la decisió.

Per a l'escriptori:
Pas 1

Des del menú lateral, fes clic a Més i, després, a Configuració i privacitat.

Pas 2

Fes clic a Seguretat i accés al compte i, després, a Seguretat.

Pas 3

Fes clic a Autenticació de doble factor.

Pas 4

Pots escollir entre tres mètodes: missatge de text, aplicació d'autenticació o clau de seguretat.

Pas 5

Un cop t'hi hagis inscrit i iniciïs la sessió al compte, se't demanarà que indiquis el mètode d'autenticació de doble factor que has utilitzat en l'inici de sessió anterior, juntament amb la contrasenya. També tindràs l'opció d'escollir un altre mètode d'autenticació de doble factor. Si vols continuar, fes clic al missatge per seleccionar un altre mètode. Segueix les instruccions que veuràs a la pantalla per finalitzar l'inici de sessió.

Per registrar-te mitjançant un missatge de text, segueix els passos següents:
Pas 1

Fes clic a la casella de selecció que hi ha al costat de Missatge de text.

Pas 2

Llegeix les instruccions generals i, després, fes clic a Següent

Pas 3

Escriu la contrasenya i fes clic a Verifica.

Pas 4

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i fes clic a Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i fes clic a Verifica.

Nota: si encara no tens cap número de telèfon vinculat al compte, et demanarem que l'introdueixis. A més, pots desactivar l'opció de permetre que els teus contactes existents et trobin al Twitter.

Pas 5

A continuació, et demanarem que escriguis el codi de confirmació que t'hem enviat per missatge de text. Escriu-lo. Veuràs una pantalla de confirmació amb un codi de seguretat. Et recomanem que desis una captura de pantalla del codi per poder-lo utilitzar en el futur. Això t'ajudarà a accedir al compte si perds el mòbil o si canvies de número de telèfon.

Pas 6

Fes clic a Entesos quan hagis acabat.

A partir d'ara, quan iniciïs la sessió al compte a twitter.com, al Twitter per a iOS, al Twitter per a Android o a mobile.twitter.com, rebràs al telèfon un missatge de text amb un codi de sis dígits per fer-lo servir durant l'inici de sessió.

Per registrar-te mitjançant una aplicació d'autenticació, segueix els passos següents:
Pas 1

Fes clic a la casella de selecció que hi ha al costat d'Aplicació d'autenticació.

Pas 2

Llegeix les instruccions generals i, després, fes clic a Comença.

Pas 3

Si se't demana, escriu la contrasenya i, després, fes clic a Verifica.

Pas 4

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i fes clic a Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i fes clic a Verifica.

Pas 5

Se't demanarà que vinculis l'aplicació d'autenticació amb el compte del Twitter mitjançant l'escaneig d'un codi QR (si encara no tens cap aplicació instal·lada al dispositiu, n'hauràs de baixar una. Pots utilitzar qualsevol aplicació d'autenticació de contrasenya temporal d'un sol ús, com ara Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password, etc.).

Pas 6

Un cop hagis escanejat el codi QR, fes clic a Següent.

Pas 7

Escriu el codi que ha generat l'aplicació d'autenticació i, després, fes clic a Verifica.

Pas 8

Veuràs una pantalla de confirmació. Per finalitzar la configuració, fes clic a Entesos.

Mitjançant l'aplicació d'autenticació, pots veure i utilitzar codis per iniciar la sessió al compte del Twitter.

Per registrar-te mitjançant una clau de seguretat, segueix els passos següents:
Pas 1

Fes clic a Clau de seguretat

Pas 2

Quan se't demani, escriu la contrasenya.

Pas 3

En cas que encara no ho hagis fet, et demanarem que confirmis un correu electrònic per al compte del Twitter: Escriu l'adreça electrònica i fes clic a Següent. T'enviarem un codi de confirmació per correu electrònic. Torna al compte del Twitter, escriu-hi el codi que has rebut i fes clic a Verifica.

Pas 4

Llegeix les instruccions generals i, després, fes clic a Comença.

Pas 5

Pots inserir les claus al port USB de l'ordinador o sincronitzar-les per Bluetooth o NFC. Un cop les hagis inserides, toca el botó de la clau.

Pas 6

Per finalitzar la configuració, segueix les instruccions que s'indiquen a la pantalla.

Pas 7

Quan hagis acabat, les claus de seguretat apareixeran a la secció Gestiona les claus de seguretat, a Autenticació de doble factor.  Des d'allà podràs canviar el nom de les claus de seguretat o suprimir-les, així com afegir-ne d'addicionals al compte en qualsevol moment.

Hauràs d'utilitzar la versió més recent d'un navegador compatible, com ara el Chrome, l'Edge, el Firefox, l'Opera o el Safari, per afegir una clau de seguretat al compte o utilitzar-ne una per iniciar la sessió al compte.

Nota: si afegeixes una clau de seguretat per a la protecció addicional mitjançant l'autenticació de doble factor, no et demanarem cap altre mètode de seguretat de protecció addicional. Les claus de seguretat es poden utilitzar com a mètode d'autenticació únic, sense haver-ne d'activar cap altre.

Com pots desactivar l'autenticació de doble factor
Pas 1

Des del menú lateral, fes clic a Més i, després, a Configuració i privacitat.

Pas 2

Fes clic a Seguretat i accés al compte i, després, a Seguretat.

Pas 3

Fes clic a Autenticació de doble factor.

Pas 4

Desactiva la casella de selecció que hi ha al costat del mètode d'autenticació de doble factor que hagis escollit per desactivar-lo.

Contrasenyes temporals

Un cop hagis activat l'autenticació de doble factor per al compte mitjançant X.com, hauràs d'utilitzar una contrasenya temporal per iniciar la sessió al X des d'altres dispositius o aplicacions que requereixin la introducció de la contrasenya del X. No podràs iniciar la sessió mitjançant la combinació habitual de nom d'usuari i contrasenya. Si detectem que necessites una contrasenya temporal per iniciar la sessió, te n'enviarem una per missatge SMS al telèfon. Com a alternativa, et pots encarregar de generar una contrasenya temporal.

Com pots generar una contrasenya temporal a twitter.com
  1. Des del menú lateral, fes clic a Més i, després, a Configuració i privacitat.
  2.  Fes clic a Seguretat i accés al compte i, després, a Seguretat.
  3. Fes clic a Autenticació de doble factor.
  4. Fes clic a Contrasenya temporal.

Nota: les contrasenyes temporals caduquen al cap d'una hora. No necessites cap contrasenya temporal per iniciar la sessió al X per a iOS, al X per a Android o a mobile.X.com.

Comparteix l'article