Как да деактивираш профила си

Почиваш си от Twitter? Разбираме те. Понякога е добре малко да се отдръпнем от всичко, което се случва. Ако искаш почивка за постоянно, можем да ти помогнем и за това. Следвай подробните ни инструкции как да деактивираш – или да изтриеш – профила си в Twitter.

Забележка: ако имаш проблем с профила (напр. липсващи туитовенеправилен брой последователи или последваниподозрителни лични съобщения или потенциално компрометиран профил), деактивирането и повторното активиране на профила няма да го разреши. Виж нашите статии за отстраняване на неизправности или се свържи с отдела за поддръжка на Twitter.

 

Разликите между деактивиране и изтриване на профила ти в Twitter

Деактивирането на профила ти в Twitter е първата стъпка към окончателното му изтриване. Деактивирането продължава 30 дни. Ако не влезеш в профила си в рамките на 30-дневния период на деактивиране, профилът ти ще бъде изтрит и потребителското ти име повече няма да бъде свързано с профила ти.
 

 

Деактивиране на профила ти в Twitter

Деактивирането започва процеса по окончателно изтриване на профила ти в Twitter. Тази стъпка стартира 30-дневен прозорец, който ти дава време да решиш дали искаш отново да активираш профила си.

Деактивирането на профила ти в Twitter означава, че потребителското ти име и публичният ти профил няма да бъдат видими в twitter.com, Twitter за iOS или Twitter за Android. 
 

 

Изтриване на профила ти в Twitter

След 30-дневния прозорец на деактивиране профилът ти в Twitter ще бъде изтрит окончателно. Ако не влезеш в профила си по време на 30-дневния прозорец, това ни информира, че искаш окончателно да изтриеш профила си в Twitter. След като профилът ти бъде изтрит, той повече няма да бъде наличен в нашите системи. Няма да можеш отново да активираш предишния си профил и няма да имаш достъп до старите си туитове.

След като профилът ти бъде изтрит след 30-дневния прозорец на деактивиране, потребителското ти име ще бъде налично за използване при регистрация на други профили в Twitter.

 

Основните неща, които трябва да знаеш, преди да деактивираш профила си

Няколко неща, които да имаш предвид, ако искаш да деактивираш или изтриеш профила си в Twitter:

  • Изтриването на профила ти в Twitter няма да изтрие информацията ти от търсачките, например Google или Bing, защото Twitter няма контрол върху тези сайтове. Има стъпки, които можеш да предприемеш, ако се свържеш с търсачката.
  • Когато деактивираш профила си в Twitter, споменаванията на потребителското име на профила ти в туитовете на други хора ще продължат да съществуват. Повече няма да препращат към профила ти обаче, тъй като профилът ти вече няма да е наличен. Ако искаш съдържанието да бъде прегледано съгласно Правилата на Twitter, можеш да подадеш заявка за помощ тук.
  • Не е нужно да изтриваш профила си, за да промениш потребителското име или имейла, свързани с профила ти в Twitter. Можеш да ги актуализираш по всяко време от Информация за профила.
  • Влизането в профила ти в рамките на 30-дневния прозорец на деактивиране лесно възстановява профила.
  • Ако искаш да изтеглиш данните си в Twitter, ще трябва да подадеш заявка, преди да деактивираш профила си. Деактивирането на профила ти не премахва данните от системите на Twitter.
  • Twitter може да запази информация за деактивирания ти профил, за да гарантира безопасността и защитата в платформата си и на хората, които използват Twitter. Можеш да намериш още информация тук.
     

Ако изпитваш затруднения с управлението на профила си в Twitter, виж тези съвети за често срещани проблеми с управлението, преди да избереш да изтриеш профила си в Twitter.

 
Как да деактивираш профила си
Стъпка 1

Натисни иконата на менюто за навигация , след това Настройки и поверителност.

Стъпка 2
Стъпка 3

Прочети информацията за деактивирането на профила, след това натисни Деактивиране.  

Стъпка 4

Въведи паролата си при подканата за това и натисни Деактивиране.

Стъпка 5

Потвърди, че искаш да продължиш, като натиснеш Да, деактивиране.

Стъпка 1

В менюто горе ще видиш или иконата на менюто за навигация , или иконата на профила ти. Натисни иконата, която виждаш, след което натисни Настройки и поверителност.

Стъпка 2
Стъпка 3

Прочети информацията за деактивирането на профила, след това натисни Деактивиране.  

Стъпка 4

Въведи паролата си при подканата за това и натисни Деактивиране.

Стъпка 5

Потвърди, че искаш да продължиш, като натиснеш Да, деактивиране.

Стъпка 1

Щракни върху иконата Още  и след това върху Настройки и поверителност от падащото меню.

Стъпка 2

От раздела Твоят профил щракни върху Деактивиране на профила ти.

Стъпка 3

Прочети информацията за деактивирането на профила, след това щракни върху Деактивиране

Стъпка 4

Въведи паролата си при подканата за това и потвърди, че искаш да продължи, като щракнеш върху бутона Деактивиране  .


Ако Twitter започне да ти липсва и са минали по-малко от 30 дни, просто влез и следвай тези стъпки за повторно активиране на профила ти.
 

 

Често задавани въпроси относно деактивирането

Деактивирането на Twitter изтрива ли и личните ми съобщения?

По време на 30-дневния период на деактивиране личните ти съобщения няма да бъдат изтрити. Когато периодът на деактивиране приключи и профилът ти бъде изтрит, изпратените лични съобщения също ще бъдат изтрити.

Деактивирах профила си, но защо постоянно се активира отново?

Ако приложения на трети страни са упълномощени от теб за достъп до профила ти, е възможно да влезеш индиректно от друго приложение. Влизането в Twitter автоматично активира профила ти повторно, затова се погрижи да оттеглиш достъпа на приложения на трети страни до профила ти в Twitter.

Какво се случва, ако нямам паролата си, когато се опитам да деактивирам?

Ако не ти е подръка или ако получаваш съобщение, че е грешна, може да се наложи да нулираш паролата си. Можеш да подадеш заявка за имейл за нулиране на паролата.

Подадох заявка за имейл за нулиране на паролата, но какво се случва, ако изгубя достъп до имейл адреса, който използвах, за да настроя профила си?

Ако нямаш достъп до имейл адреса, който е свързан с профила ти в Twitter, ще трябва да се свържеш с доставчика на имейл услугата. Получи помощ за достъп до имейл адреса си. Деактивирането е действие, което трябва да бъде предприето от потвърдения собственик на профила или да е заявено от потвърден собственик на профила. Ако не можеш да се свържеш с нас от потвърдения имейл адрес (или нямаш достъп до потвърдения мобилен номер в профила), ние няма да можем да деактивираме профила от твое име. Ако нямаш достъп до потвърдения мобилен номер в профила си, можеш да подадеш заявка за нулиране на паролата.

Как да деактивирам моя заключен или спрян профил?

За да деактивираш спрян или заключен профил, подай заявка тук. Заявките могат да бъдат адресирани и до контактите, вписани в раздела „Как да се свържеш с нас“ в нашата Политика за поверителност.

Можеш също да получиш помощ за отключването на профила си. Получи повече информация за управлението на заключен или спрян профил, включително как да подадеш обжалване.

Споделяне на тази статия