Veelgestelde vragen over trends op X

Waar kan ik trends vinden?

Trends zijn beschikbaar op de Twitter-app voor iOS en Android en op twitter.com.

Op de mobiele apps van Twitter kan je trends vinden in het gedeelte trends van het tabblad Verkennen .  Wanneer je bent ingelogd op twitter.com op een desktop of laptop, kan je trends op verschillende plaatsen vinden, waaronder de tijdlijn van je startpagina, de pagina Meldingen, bij de zoekresultaten en op profielpagina's.

Hoe worden trends bepaald?

Trends worden bepaald door een algoritme en worden standaard aan jouw voorkeuren aangepast op basis van wie jij volgt, jouw interesses en je locatie. Dit algoritme benoemt de onderwerpen die op dit moment populair zijn, zodat je de meest besproken nieuwe onderwerpen op Twitter kan ontdekken. De trends worden dus niet van dag tot dag bepaald en zijn ook niet gericht op onderwerpen die al een tijdje populair zijn.

Je kan ervoor kiezen om trends te bekijken die niet zijn aangepast aan jouw voorkeuren door een specifieke trendlocatie te selecteren op twitter.com, iOS of Android (zie de instructies hieronder). Locatietrends geven aan welke onderwerpen populair zijn bij mensen op een specifieke geografische locatie.

Opmerking: het aantal Tweets over de trends is slechts één van de factoren waarmee het algoritme trends vaststelt en rangschikt. Trends en hashtags worden via het algoritme per onderwerp gegroepeerd. #MondayMotivation en #MotivationMonday kunnen bijvoorbeeld beide worden aangeduid met #MondayMotivation.

Wat betekent het #-teken?

Het is je misschien opgevallen dat bij sommige trends een #-teken voor het woord of de zin staat. Dit noemen we een hashtag. Deze worden specifiek aan Tweets toegevoegd zodat iedereen kan zien dat ze betrekking hebben op een bepaald onderwerp. Zo kunnen mensen het gesprek volgen door op het onderwerp te zoeken.

Kan ik lokale en wereldwijde gebeurtenissen in mijn trends zien?

Ja, wanneer je bent ingelogd op je account op twitter.com, iOS of Android worden trends aangepast aan jouw voorkeuren op basis van jouw locatie en wie jij volgt. Er verschijnen echter allerlei nieuwsberichten en gesprekken uit het binnen- en buitenland in je trends, ongeacht je gepersonaliseerde instellingen.

Kan ik de trends voor een specifieke locatie bekijken?

Ja, je kan trends voor een specifieke locatie weergeven op twitter.com, iOS of Android.

Trends via twitter.com bekijken:
Als je trends voor een specifieke locatie wil bekijken, klik je in het vak van je trends op Wijzigen . Je kan kiezen om Gepersonaliseerde trends te behouden op basis van je locatie en wie jij volgt, of je kan Wijzigen selecteren om een locatie in de buurt te kiezen of een locatie te zoeken.

Je trendinstellingen wijzigen in de Twitter-app voor iOS:

1. Tik in het bovenste menu op je profiel. icoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy, en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga via Jouw Twitter-activiteit, en tik Content die je ziet.
  4. Selecteer Instellingen verkennen.
  5. Sleep de schuifregelaar naast Laat content voor je huidige locatie zien om gepersonaliseerde trends in te schakelen en te ontvangen.
  6. Als de functionaliteit is uitgeschakeld, kan je jouw locatie wijzigen door te tikken op Locaties verkennen. Type vanaf je tijdlijn op je startpagina in de zoekbalk op het tabblad Trending, je gewenste trendlocatie of kies uit de lijst.

Je trendinstellingen wijzigen in de Twitter-app voor Android:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profiel icoon. Tik op je icoon en selecteer Instellingen en privacy.
  2. Tik op Privacy en veiligheid.
  3. Ga via Jouw Twitter-activiteit, en tik Content die je ziet.
  4. Selecteer Instellingen verkennen.
  5. Sleep de schuifregelaar naast Laat content voor je huidige locatie zien om gepersonaliseerde trends in te schakelen en te ontvangen.
  6. Als de functionaliteit is uitgeschakeld, kan je jouw locatie wijzigen door te tikken op Locaties verkennen. Type vanaf je tijdlijn op je startpagina in de zoekbalk op het tabblad Trending je gewenste trendlocatie of kies uit de lijst.

Opmerking: als je het gewenste land of de gewenste stad niet kan vinden, betekent dit dat we van de betreffende geografische locatie niet genoeg Tweets ontvangen om een lijst te maken. Je kan lokale Tweets over elk willekeurig onderwerp opzoeken door op Twitter geavanceerd te zoeken.

Wat gebeurt er wanneer ik op een trend klik of tik?

Door op een trend te klikken of tikken, worden de zoekresultaten van Twitter voor die trend weergegeven. Je ziet dan alle Tweets die de betreffende zin of hashtag bevatten. Als je wil weten wat mensen zeggen over een vorige trend, kan je zoeken op het bijbehorende trefwoord.

Hoe kan ik meedoen aan een trend?

Je kan gewoon een Tweet plaatsen met daarin het exacte woord of de exacte zin zoals die wordt weergegeven in de lijst met trends (met de hashtag, als je die ziet). Doordat er heel veel mensen over deze specifieke trends tweeten, vind je jouw eigen Tweet mogelijk niet altijd terug in de zoekresultaten, maar je volgers kunnen jouw Tweets altijd zien.

Opmerking: Twitter filtert de zoekopdrachten ook op kwaliteit. Als je wil weten welke soorten gedrag ervoor kunnen zorgen dat je Tweets worden weggefilterd, lees je meer over onze regels en beperkingen voor zoekopdrachten.

Zijn er regels voor Trends?

Ja. We willen dat Trends bijdragen aan gezonde gesprekken op Twitter. Dit betekent dat we bepaalde content mogelijk niet toestaan of tijdelijk tegenhouden in Trends totdat meer context beschikbaar is. Dit geldt onder andere voor Trends die:

• Inbreuk maken op de Twitter-regels.
  • Godslasterlijke, erotische en/of gewelddadige verwijzingen bevatten.
  • Een aanslag zijn op de privacy van slachtoffers van ernstige misdrijven en minderjarigen die geen publieke persoonlijkheden zijn.

In sommige gevallen kunnen we bij de beoordeling van mogelijke schendingen ook de nieuwswaarde van de content en het algemeen belang laten meewegen. In die gevallen kan de content verder populair worden op het platform.

Zelfs als we voorkomen dat een hashtag of bepaalde content op de lijst met Populaire onderwerpen verschijnt, zijn gesprekken rond de content nog wel gewoon toegankelijk op Twitter. De termen worden alleen niet vermeld in de lijst Populaire onderwerpen.

In de VS hebben we, als onderdeel van ons werk om de integriteit van het gesprek rond de Amerikaanse verkiezingen van 2020 te beschermen, onze inspanningen uitgebreid om context toe te voegen en trends te controleren op schendingen. Meer informatie vind je hier.

Hebben Trends context?

We houden Trends handmatig in de gaten en verrichten inspanningen om context toe te voegen om de vraag "Waarom is dit een populair onderwerp?" te helpen beantwoorden. We doen dit door een representatieve Tweet toe te voegen aan de Trend, een kopregel en beschrijving toe te voegen of een landingspagina samen te stellen om meer directe context te bieden. We kunnen ook een combinatie hiervan toevoegen.

Soms staat er onder een Trend ook het geschatte aantal Tweets dat met deze Trend te maken heeft. Ook kan er gepersonaliseerde context onder staan, zoals wie daarover binnen jouw netwerk Tweets plaatst over de Trend.

Boven sommige Trends zie je misschien een categorie, zoals 'Politiek', 'Muziek' of 'Amusement'. Deze categorie wordt automatisch geselecteerd op basis van het onderwerp van de Tweets in de Trend.

Aan bepaalde Trends wordt automatisch een artikel toegevoegd op basis van het gesprek rond de Trend.

Hebben trends beschrijvingen?

Soms staat er onder een trend het geschatte aantal Tweets dat met deze trend te maken heeft. Ook kan er gepersonaliseerde context onder staan, zoals wie daarover binnen jouw netwerk Tweets plaatst.

Daarnaast gebruiken we soms de titel van een Moment als de beschrijving van een trend, als dat Moment met die trend te maken blijkt te hebben.