Posten

Een post kan foto's, GIF's, video's, links en tekst bevatten.

Zoek je informatie over hoe je iemand een post kan sturen? Lees dan ons artikel over X antwoorden en vermeldingen plaatsen.

Tweeten
Stap 1

Selecteer het pictogram 'Tweet opstellen'

Stap 2

Je kan maximaal vier soorten foto's, een GIF of een video (en maximaal 4 media-items in totaal, bijv. 2 foto's, 1 GIF en 1 video) in je Tweet opnemen.

Stap 3

Stel je bericht op (maximaal 280 tekens) en selecteer Tweeten.

Stap 1

Selecteer het pictogram 'Tweet opstellen'

Stap 2

Je kan maximaal vier soorten foto's, een GIF of een video (en maximaal 4 media-items in totaal, bijv. 2 foto's, 1 GIF en 1 video) in je Tweet opnemen.

Stap 3

Voer je bericht in (maximaal 280 tekens) en selecteer vervolgens Tweeten.

Stap 4

In de statusbalk van je apparaat wordt een melding weergegeven die verdwijnt nadat de Tweet is verstuurd.

Stap 1

Typ je Tweet (maximaal 280 tekens) in het opstelvenster bovenaan je tijdlijn op de startpagina, of selecteer de knop Tweeten in de navigatiebalk.

Stap 2

Je kan maximaal vier foto's, een GIF of een video in je Tweet opnemen.

Stap 3

Selecteer de knop Tweeten om je Tweet op je profiel te plaatsen.

Als je een concept van je Tweet wil opslaan, selecteer je het pictogram X in de linkerbovenhoek van het opstelvenster en vervolgens Opslaan. Als je de Tweet op een latere datum of later tijdstip wil laten versturen, selecteer je het pictogram Kalender aan de onderkant van het opstelvenster, de gewenste datum en het gewenste tijdstip en vervolgens Bevestigen. Je kan je concepten en geplande Tweets bekijken door te Niet-verstuurde Tweets te selecteren in het opstelvenster voor Tweets.

Een langere Tweet maken
'Langere Tweets' is een functie van Twitter Blue. Je stelt langere Tweets op dezelfde manier op als standaard Tweets.
Stap 1

Selecteer het pictogram 'Tweet opstellen'

Stap 2

Je kan foto's, een GIF of een video (en maximaal 4 media-items in totaal, bijv. 2 foto's, 1 GIF en 1 video) in je Tweet opnemen

Stap 3

Je bericht opstellen. Wanneer je 280 tekens hebt gebruikt, wordt de voortgang van het aantal woorden niet meer bijgehouden in de omtrek van het cirkelpictogram, maar door het vullen van die cirkel

Stap 4

Zodra je klaar bent met schrijven (maximaal 4.000 tekens), selecteer je 'Tweeten'

Je vindt hier meer informatie over Twitter Blue.

'Langere Tweets' is een functie van Twitter Blue. Je stelt langere Tweets op dezelfde manier op als standaard Tweets.
Stap 1

Selecteer het pictogram 'Tweet opstellen'

Stap 2

Je kan foto's, een GIF of een video (en maximaal 4 media-items in totaal, bijv. 2 foto's, 1 GIF en 1 video) in je Tweet opnemen

Stap 3

Je bericht opstellen. Wanneer je 280 tekens hebt gebruikt, wordt de voortgang van het aantal woorden niet meer bijgehouden in de omtrek van het cirkelpictogram, maar door het vullen van die cirkel

Stap 4

Zodra je klaar bent met schrijven (maximaal 4.000 tekens), selecteer je 'Tweeten'

Stap 5

In de statusbalk van je apparaat wordt een melding weergegeven die verdwijnt nadat de Tweet is verstuurd

Je vindt hier meer informatie over Twitter Blue.

'Langere Tweets' is een functie van Twitter Blue. Je stelt langere Tweets op dezelfde manier op als standaard Tweets.
Stap 1

Typ je Tweet (maximaal 4.000 tekens) in het opstelvenster bovenaan je tijdlijn op de startpagina, of selecteer de knop 'Tweeten' in de navigatiebalk

Stap 2

Wanneer je 280 tekens hebt gebruikt, wordt de voortgang van het aantal woorden niet meer bijgehouden in de omtrek van het cirkelpictogram, maar door het vullen van die cirkel

Stap 3

Je kan maximaal vier foto's, een GIF of een video in je Tweet opnemen

Stap 4

Selecteer de knop 'Tweeten' om je Tweet op je profiel te plaatsen

Je vindt hier meer informatie over Twitter Blue.

Bronlabels van Tweets

Bronlabels van posts geven informatie over hoe een post is geplaatst. Deze extra informatie plaatst de post in context en laat zien wie de auteur is. Als je de bron niet herkent, wil je mogelijk meer informatie om te bepalen in hoeverre je de content vertrouwt.

1. Klik op een post om naar de detailpagina van de post te gaan.
  2. Onder de post zie je het label voor de bron van de post van dit account. Bijvoorbeeld X voor iPhone, X voor Android of X voor web.
  3. Aan posts met het label X voor Adverteerders zie je dat ze gemaakt zijn met het opstelvenster X Ads, maar niet of het betaalde content is. Betaalde content herken je aan de badge Promoted op alle typen advertenties.
  4. In sommige gevallen zie je de clientnaam van een derde partij. Dat betekent dat de post is geplaatst met een applicatie die niet van X is. Auteurs gebruiken soms clientapplicaties van derden om hun posts of marketingcampagnes te beheren, advertentieprestaties te meten, klantondersteuning te bieden en om advertenties te targeten op bepaalde doelgroepen. Externe clients zijn softwaretools die worden gebruikt door auteurs en staan los van, en weerspiegelen niet de mening van, de inhoud van posts. Posts en campagnes kunnen door mensen zijn gemaakt of, onder bepaalde omstandigheden, zijn geautomatiseerd door een applicatie. Bezoek onze partnerpagina voor een lijst met de meestvoorkomende bronnen van derden.

Posts verwijderen

Sneltoetsen

Hieronder vind je een lijst met sneltoetsen die je kan gebruiken op twitter.com.

Acties

• n  =  nieuwe post
  • l  =  vind-ik-leuk
  • r  =  antwoorden
  • t  =  repost
  • m  =  privébericht
  • u  =  account negeren
  • b  =  account blokkeren
  • enter  =  post-details openen
  • o   =  foto uitvouwen
  • /  =  zoeken
  • cmd-enter | ctrl-enter  =  post verzenden

Navigatie

• ?  =  menu volledig toetsenbord
  • j  =  volgende post
  • k  =  vorige post
  • spatie  =  pagina omlaag
  • .  =  nieuwe posts laden

Tijdlijnen

• g en h  =  tijdlijn van startpagina
  • g en o  =  Momenten
  • g en n  =  tabblad Meldingen
  • g en r  =  vermeldingen
  • g en p  =  profiel
  • g en l  =  tabblad Vind-ik-leuks
  • g en i  =  tabblad Lijsten
  • g en m  =  privéberichten
  • g en s  =  Instellingen en privacy
  • g en u  =  naar iemands profiel gaan